Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (video)

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (video)

Σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, η Λεβερκούζεν κατάφερε να πάρει νίκη 1-0 επί της Ατλέτικο κι ελαφρύ προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της Μαδρίτης

Σε ματς για σκληρά νεύρα εξελίχθηκε το πρώτο «ραντεβού» της Λεβερκούζεν με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» του Champions League. Οι «ασπιρίνες» κατάφεραν να πάρουν νίκη 1-0 που τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού, στον οποίο οι «ροχιμπλάνκος» δεν θα έχουν τον Τιάγκο που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Βασικός σε όλο το ματς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που είχε και μια καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που εξαρχής επέβαλαν τον ρυθμό τους. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η Λεβερκούζεν έφτασε τα ποσοστά κατοχής της ακόμα και στο 68%, ωστόσο, η άμυνα της Ατλέτικο Μαδρίτης την κρατούσε μακριά από τα καρέ του Μογιά. Η κυριότερη απειλή ήταν ένα μακρινό σουτ του Σπάχιτς, το οποίο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των Ισπανών. Η ομάδα του Σιμεόνε από την πλευρά της, είχε να επιδείξει μόνο μια μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος, με τον Τιάγκο μετά από αναταραχή στην περιοχή να κάνει γυριστό και να αναγκάζει τον Λένο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, κι ενώ ο Σιμεόνε είχε κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που και πάλι προσπάθησε να απειλήσει. Με αρκετά γρήγορες εναλλαγές της μπάλας σε μικρό χώρο, οι Γερμανοί θέλησαν να διασπάσουν την άμυνα της Ατλέτικο, κάτι που τελικά κατάφεραν στη φάση του 57’ μετά από τρομερή αντεπίθεση. Ο Καλχάνογλου ήταν αυτός που έγινε κάτοχος της μπάλας και με φοβερό διαγώνιο σουτ… ζωγράφισε τον Μογιά για το 1-0!

Ο «Τσόλο» έπαιξε το τελευταίο του χαρτί από τον πάγκο, βάζοντας στο ματς τον Τόρες αντί του Αρντά, ωστόσο, ούτε αυτό του βγήκε. Στο 74’ ο Ισπανός στράικερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς η μπάλα είχε βγει άουτ από την εκτέλεση του κόρνερ. Σαν να μην έφτανε αυτό στην Ατλέτικο, στο 76’ πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τιάγκο κι έτσι οι Ισπανοί έμειναν με δέκα παίκτες. Αφού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μογιά σε προώθησή του στην περιοχή, με την Ατλέτικο να προσέχει ακόμα περισσότερο την άμυνά της, το τελικό 1-0 ήταν φυσική συνέπεια της εικόνας του ματς.

Οι δυο ομάδες θα τα… ξαναπούν στη Μαδρίτη και το «Βιθέντε Καλντερόν», με τον επαναληπτικό να αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον μετά το αρκετά σκληρό ματς της Γερμανίας. Τα σκληρά μαρκαρίσματα, η ένταση μεταξύ παικτών αλλά και προπονητών και η συνολική ατμόσφαιρα που επικράτησε, με δέκα κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα, προϊδεάζουν για ματς… αίμα κι άμμος στη Μαδρίτη στις 17 Μαρτίου.

Λεβερκούζεν (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Σπάχιτς, Χίλμπερτ, Παπαδόπουλος, Βέντελ, Σον, Μπέντερ (67' Ρόλφες), Καλχάνογλου (87' Μπραντ), Κάστρο, Μπελαραμπί, Ντρμιτς (80' Κίσλινγκ)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Γκοντίν, Σικέιρα (38' Γκαμέζ), Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Γκάμπι, Σαούλ (42' Ραούλ Γκαρσία), Γκριζμάν, Μάντζουκιτς, Αρντά (64' Τόρες)

Το γκολ του αγώνα

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (video)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54ee1d638564210109eed5b9?theme=onsports|600|700{/iframe}


Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved