Μπορούν να ελπίζουν (video)

Μπορούν να ελπίζουν (video)

Μπορεί οι Ίντερ, Τότεναμ και Σαχτάρ ουσιαστικά να έχουν αποκλειστεί, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που τα δεδομένα έχουν ανατραπεί στο Champions League.

Οι τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του Champions League, δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει, Από την μία η Σάλκε με την… πεντάρα στο Μιλάνο απέναντι στην Ίντερ δείχνει να έχει πάρει ήδη τη πρόκριση, ενώ οι Τότεναμ και Σαχτάρ με τα αποτελέσματα που είχαν στις αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα δεν φαίνεται να έχουν πολλές ελπίδες.

Στο παρελθόν όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ομάδες που είχαν χάσει με βαρύ σκορ, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Το Onsports σας θυμίζει μερικές από αυτές και δίνει ελπίδες στους… σχεδόν αποκλεισμένους.

Λα Κορούνια – Μίλαν 5-4

Από τη στιγμή που το κύπελλο πρωταθλητριών, μετονομάστηκε σε Champions League, μόλις μία ομάδα κατάφερε να ανατρέψει αναμέτρηση που είχε ηττηθεί με τρία τέρματα διαφορά. Στις μέρες μας η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια δεν… βλέπεται, ωστόσο το 2004 είχε πάρει δίκαια το παρατσούκλι «Super Depor». Η Μίλαν το κατάλαβε για τα καλά αυτό, καθώς στο «Σαν Σίρο» είχε επικρατήσει με 4-1 των Γαλιθιανών και έδειχνε σίγουρη για τη πρόκριση.

Στο «Ριαθόρ» ωστόσο κάτι τέτοιο φάνηκε πως ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Από την αρχή του παιχνιδιού ο Βάλτερ Παντιάνι έβαλε μπροστά στο σκορ την Ντεπορτίβο, ενώ στο ημίχρονο τα τέρματα των Βαλερόν και Λούκε, είχαν φέρει ήδη τη πρόκριση στα ισπανικά χέρια. Το… κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Φραν στο 75’ ο οποίος διαμόρφωσε το ονειρικό 4-0 για τους Ισπανούς που τους έδωσε και την πρόκριση.

Βέρντερ Βρέμης – Δυναμό Βερολίνου 5-3

Γυρνάμε στο μακρινό 1988, όταν ο γερμανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Βέρντερ Βρέμης και Δυναμό Βερολίνου, είχε εντυπωσιακή εξέλιξη. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα της πρωτεύουσας, είχε πάρει τη νίκη με 3-0 και πήγαινε άνετη στη ρεβάνς. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσαν να πάρουν τη πρόκριση. Η… καταιγίδα τους στην επανάληψη όμως, και τα τέσσερα τέρματα που σημείωσαν ήταν αρκετά για να διαμορφώσουν το επικό 5-0 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Βέσερ. 

Μπαρτσελόνα – Γκέτεμποργκ 3-3 (5-4 πέναλτι)

Εφιαλτικό ήταν το βράδυ της 2ης Απριλίου του 1986 για την Μπαρτσελόνα στο Γκέτεμποργκ. Εκεί η ομώνυμη ομάδα, είχε διαλύσει με 3-0 τους «μπλαουγκράνα» και βρισκόντουσαν μία ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών. 

Η τεράστια εμφάνιση του Πίτσι Αλόνσο ωστόσο, στον επαναληπτικό ήταν αρκετή για να στείλει τη πρόκριση στα πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ. Με την ομάδα της Καταλονίας να έχει πλέον τη ψυχολογία με το μέρος της, κατάφερε να πάρει τη νίκη στα πέναλτι με σκορ 5-4 κα να πανηγυρίσει τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου.  Εκεί στη διαδικασία των πέναλτι δεν φάνηκε το ίδιο αποτελεσματική, καθώς ηττήθηκε από τους Ρουμάνους.

Ντέρμπι – Ρεάλ Μαδρίτης 5-6

Στα μέσα της δεκαετίας του 70’ η Ντέρμπι Κάουντι ήταν από τις πιο δυνατές ομάδες της Αγγλίας. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου πρωταθλητριών φιλοξένησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπέιζμπολ Γκράουντ». Η μεγάλη εμφάνιση του Τσάρλι Τζορτζ ήταν αρκετή για τα «κριάρια» έτσι ώστε να πάρουν τη νίκη με 4-1.

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η «βασίλισσα» στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 1-0. Έτσι οι ελπίδες της παρέμεναν λίγες. Ωστόσο το ξέσπασμα στην επανάληψη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση. Εκεί ένα τέρμα του Σαντιγιάνα ήταν αρκετό για τους «μερένγκες», έτσι ώστε να πάρουν τη πρόκριση στον επόμενο γύρο, όπου αποκλείστηκαν από την νικήτρια της διοργάνωσης, Μπάγερν Μονάχου.

Σάλκε – Κοπεγχάγη 5-5 (3-1 σε τρίτο παιχνίδι)

Ακούγεται ειρωνικό, ωστόσο η Σάλκε κατάφερε στο παρελθόν να επιστρέψει έχοντας χάσει με τρία τέρματα διαφορά. Το 1959, είχε ηττηθεί με 3-0 από την Κοπεγχάγη στη Δανία. Ο επαναληπτικός στην Γερμανία, φαινόταν τυπική διαδικασία, ωστόσο η νίκη με… 5-2 των Γερμανών, έστειλε τη πρόκριση και σε τρίτο παιχνίδι.

Εκεί σε ουδέτερο γήπεδο, η ομάδα της Κοιλάδας του Ρουρ, ήταν καλύτερη και επικράτησε με 3-1, παίρνοντας και τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μπορούν να ελπίζουν (video)



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved