Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0 (photos)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0 (photos)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση στο «Βιθέντε Καλντερόν» γνώρισε βαριά ήττα 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και με τη νίκη της Γιουβέντους στην Σουηδία δυσκολεύει το… όνειρο της πρόκρισης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην Ισπανία και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να ανταποκριθούν στον γρήγορο ρυθμό που επέβαλλε από την αρχή το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Σιμεόνε. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (38’, 62’ και 65’) με τον Ραούλ Γκαρσία να ανοίγει τον… δρόμο μόλις στο 9ο λεπτό. Πολλά προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, Ρομπέρτο και Μποτία… χάρισαν τα δύο πρώτα τέρματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην φάση των «16» του Champions League.

AtleticoMesa2

Αντίθετα, το… όνειρο της παρουσίας στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό για τον Ολυμπιακό, καθώς η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Μάλμε στην Σουηδία, έφτασε τους 9 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους» και στην τελευταία αγωνιστική, οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη επί των Σκανδιναβών και ήττα της «Γηραιάς Κυρίας» από τους «ροχιμπλάνκος» στο Τορίνο για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Σε περίπτωση που οι Ιταλοί πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να μην χάσουν από την Μάλμε για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους «32» του Europa League.

Η κακή βραδιά φάνηκε από την αρχή

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στην αναμέτρηση. Η Ατλέτικο πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και «χτύπησε» στην… αδύνατη πλευρά των Πειραιωτών, την αριστερή, με τον Χουάνφραν να βγαίνει όποτε… ήθελε στην «πλάτη» του Μαζουάκου και να δημιουργεί πολλούς «πονοκέφαλους» στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 2’ ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε με τους αμυντικούς των «ερυθρόλευκων» να διώχνουν, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μποτία πρόλαβε… ελάχιστα τον Κροάτη φορ και έδιωξε την σέντρα του Χουανφράν.

AtleticoMesaGarcia

Ωστόσο, η πίεση των «ροχιμπλάνκος» έφερε… άμεσα καρπούς με την… βοήθεια του Ρομπέρτο. Σε μία… ανύποπτη φάση, το γύρισμα του Μποτία από κοντά στον συμπατριώτη του, έφερε το τεράστιο λάθος του δυναμικού πορτιέρο, που δεν έδιωξε, αλλά έκανε… πάσα στον Χουανφράν και αυτός έδωσε ασίστ στον Ραούλ Γκαρσία, που μπροστά από τον Ρομπέρτο έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την σύγχυση των Πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά στο 17’ ο Κόκε δεν σημάδεψε σωστά με την κεφαλιά που «έπιασε» και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 22’ όταν ο Αμπιντάλ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το δυνατό σουτ, έπειτα από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στην πρώτη και μοναδική τελική του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, με τον Μάντζουκιτς στο 38’ να δίνει… αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, έπειτα από… αθώα σέντρα του Ανσάλντι από τα αριστερά και αδυναμία του Μποτία να διώξει, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Κροάτη να σκοράρει σαν σε… προπόνηση.

Αλλαγή πλάνων, καμία... διαφορά

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να ρίξει το… βάρος στα άκρα, περνώντας τον αγωνιστικό χώρο τους Φουστέρ και Κασάμι, αντί των Αφελάι και Μανιάτη, με τον Ισπανό να πηγαίνει στα αριστερά και τον Ελβετό στην αντίθετη πλευρά. Όμως, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ατλέτικο διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Απείλησε στο 59’ με τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Μποτία έβαλε σωστά την κόντρα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει με τον Μιλιβόγεβιτς, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0.

ManzdukicMesa03

Δράστης… ήταν και πάλι ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος με κεφαλιά στην κίνηση, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Αρντά, έστειλε την μπάλα στην εστία των Πρωταθλητών Ελλάδας. Μάλιστα, ο Κροάτης, τρία λεπτά αργότερα σημείωσε χατ-τρικ. Ο φορ των «ροχιμπλάνκος» νίκησε τον Μποτία στην… μονομαχία μέσα στην περιοχή, έπειτα από φάουλ του Γκάμπι και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι έριξαν… ρυθμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαν ευκαιρίες για γκολ, όπως για παράδειγμα στην φάση του 75ου λεπτού, όταν ο Χουανφράν έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε την μπαλιά, αλλά η κεφαλιά πέρασε άουτ, ενώ στο 88’ ο Γάλλος σκόραρε με κεφαλιά, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μια και ο Χιμένεθ μπροστά από τον Ρομπέρτο επηρέαζε την φάση.

Ο κορυφαίος του αγώνα

ManzdukicMesaMVP

Ο Μάριο Μάντζουκιτς μπορεί να σημείωσε χατ-τρικ και να βοήθησε τα μέγιστα την Ατλέτικο Μαδρίτης για να πάρει τη νίκη και συνάμα την πρόκριση, ωστόσο, σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία των «ροχιμπλάνκος» έχει ο Αρντά Τουράν, ο οποίος έχει δύο ασίστ, στα δύο πρώτα τέρματα του Κροάτη φορ, αλλά και ο Χουανφράν που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Χουανφράν, Ανσάλντι, Γκοδίν, Χιμένεθ, Τιάγκο (46’ Σουάρες), Γκάμπι, Αρντά (66’ Χιμένεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Μάντζουκιτς (69’ Γκριεζμάν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτης (46’ Φουστέρ), Αφελάι (46’ Κασάμι), Ντομίνγκεζ (72’ Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0 (photos)

{livechat}1279344{/livechat}


Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved