ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4

ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4

«Χρυσή» σελίδα στο Champions League γράφτηκε στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας με τον Λιονέλ Μέσι να μην… σταματάει πουθενά. Δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ, δεύτερο ρεκόρ σε τρεις μέρες και νίκη 4-0 της Μπαρτσελόνα επί του ΑΠΟΕΛ.

Μόλις τρεις μέρες νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου (22/11) ο Αργεντίνος σούπερ σταρ των Καταλανών έγραψε ιστορία στο ισπανικό πρωτάθλημα. Σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στην Σεβίλλη, στη νίκη 5-1 των «μπλαουγκράνα» και έφτασε τα 253 τέρματα, δύο περισσότερα από τον Τέλμο Θάρα, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν ήταν… αρκετό. Το βράδυ της Τρίτης (25/11) στο «Νησί της Αφροδίτης», με τον ίδιο… τρόπο, πάτησε μία ακόμα κορυφή. Αυτή της Ευρώπης, μια και με τα τρία γκολ που πέτυχε κόντρα στο «συγκρότημα» του Γιώργου Δώνη, πέρασε τον Ραούλ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League και πήρε… αέρα τεσσάρων (74) από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ακολουθεί με 70 τέρματα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το μεγάλο ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, άφησε σε δεύτερη… μοίρα την αναμέτρηση στο «ΓΣΠ», όπου οι Καταλανοί πανηγύρισαν το «διπλό» 4-0, με τον Λουίς Σουάρες (27’) να… ανοίγει τον δρόμο και στην συνέχεια τον Αργεντίνο να κάνει… όργια. Η «Μπάρτσα» έφτασε τους 12 βαθμούς στον όμιλο, έναν λιγότερο από την Παρί Σεν Ζερμέν και την τελευταία αγωνιστική, στο «Καμπ Νου» οι δύο ομάδες θα «παλέψουν» για την πρώτη θέση του γκρουπ. Παράλληλα, στην αυλαία των ομίλων θα κριθεί και το ευρωπαϊκό μέλλον του ΑΠΟΕΛ, μια και οι Κύπριοι ταξιδεύουν στην Ολλανδία για τον αγώνα με τον Άγιαξ και θέλουν μόνο τη νίκη, ούτως ώστε να ανέβουν στην τρίτη θέση και να πάρουν την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Από το πρώτο λεπτό, η Μπαρτσελόνα επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της στην αναμέτρηση και έδειξε τις επιθετικές διαθέσεις… Η πρώτη απειλή ήρθε από τον Μέσι μόλις στο 3’ που έκανε το σουτ, αλλά ο Πάρντο απέκρουσε, στο 17’ ο Σουάρες τέσταρε και πάλι την ετοιμότητα του Ισπανού, που αντέδρασε σωστά, ενώ στο 23’ ο Άλμπα, έπειτα από απίστευτη μπαλιά του Μέσι, έστειλε τη μπάλα άουτ. Όμως, η υπεροχή των Καταλανών έφερε καρπούς τέσσερα λεπτά αργότερα, έπειτα από μαγική ενέργεια του Σουάρες, που πέρασε σαν… σταματημένο τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ στην κίνηση, έκανε τ0 1-0.

Παρά το τέρμα του Ουρουγουανού, η Μπαρτσελόνα δεν άφησε… χώρους στους γηπεδούχους και στο 38’ ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία, καθώς με προβολή, μπροστά από τον Πάρντο, έκανε το 2-0 και έφτασε τα 72 τέρματα στην καριέρα του στο Champions League, αφήνοντας πίσω του τον Ραούλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και αναζήτησαν ένα ακόμα τέρμα. Η απειλή του Ράκιτιτς στο 56’ με φάουλ δεν βρήκε… στόχο, όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Λιονέλ Μέσι διαμόρφωσε το 3-0 με όμορφο πλασέ μπροστά από τον Πάρντο. Ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε στο 63’ τον Ντε Βινσέντι στην θέση του Μαντούκα και ο Αργεντίνος έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, στο 65’ όμως ο Τερ Στέγκεν του είπε «όχι» και κάπου εκεί διαλύθηκαν οι ελπίδες των Κύπριων για κάτι καλό από τον αγώνα.

Στο 70ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα έμεινε με παίκτη λιγότερο, ελέω της αποβολής του Ραφίνια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά το αριθμητικό… προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ δεν… κράτησε για πολύ, μια και στο 84’ ο Αμορίν αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Η… βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Λιονέλ Μέσι, μια και στο 87’ σημείωσε χατ-τρικ και «έγραψε» το τελικό 4-0 για τους Καταλανούς.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, (74’ Τζεμπούρ) Γκόμες, Αλωνεύτης (46’ Εφραίμ), Σέρινταν, Μαντούκα (63’ Ντε Βινσέντι).

ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (62’ Τσάβι), Πέδρο, Σουάρες, Μέσι, Ραφίνια, Μασεράνο, Μπάρτρα, Άλμπα (62’ Αντριάνο), Άλβες.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον μετέδωσε το Onsports:

ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4

{livechat}1279297{/livechat}


Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved