Oι… χαιρετισμοί και η Ρεάλ!

Oι… χαιρετισμοί και η Ρεάλ!

«Μόδα» φαίνεται πως έχουν γίνει οι πεντάρες στο Καμπ Νου, καθώς η Μπαρσελόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Σαχτάρ, επικρατώντας με 5-1.

Έτσι, οι Ουκρανοί μπήκαν στο… κλαμπ των ομάδων που αποχώρησαν από την Καταλονία με… χαιρετισμούς, κάτι που είχε ξεκινήσει απέναντι στην Ρεάλ, που μοιάζει να είναι ο επόμενος αντίπαλος στους «4».

Με τον καλύτερο οιωνό ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Μπαρτσελόνα, καθώς μόλις στο 3’ ο Ινιέστα άνοιξε το σκορ. Ο Ισπανός μέσος, μπήκε στην περιοχή της Σαχτάρ, βρέθηκε απέναντι στον Πιάτοφ και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στην συνέχεια, οι Ουκρανοί θέλησαν να απαντήσουν με τον Γουίλιαν, που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά στο 7’ έκανε το σουτ, αλλά ο Βαλντές αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Μάλιστα, έξι λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Λουίς Αντριάνο βρέθηκε απέναντι στον Βαλντές, αλλά το πλασέ που έκανε, ήταν απογοητευτικό και κατέληξε άουτ.

Τα κενά στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, φάνηκαν και στην επόμενη φάση, όταν ο Άλβες έκανε λάθος, ο Αντριάνο προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, ο Βαλντές βγήκε από την εστία να διώξει, η μπάλα έφτασε στον Γουίλιαν, που έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Φαίνεται πως η διπλή χαμένη ευκαιρία των Ουκρανών… ξύπνησε τους Καταλανούς, που ανέβασαν στροφές και πίεσαν την εστία του Πιάτοφ για να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, πριν την ολοκλήρωση του ημίχρονου.

Η πίεση έφερε… καρπούς στο 34’ όταν ο Ινιέστα είδε την κίνηση του Άλβες στην «πλάτη» της άμυνας της Σαχτάρ, που κοντρόλαρε, πέρασε τον Πιάτοφ και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και στο 53’ ο Πικέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ στο ύψος της περιοχής και ο δυναμικός αμυντικός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πιάτοφ.

Η Σαχτάρ προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει ένα τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση. Και τα κατάφερε στο 59’ με τον Ρακίτσκι, που με σουτ, έπειτα από κόρνερ του Σρνα, μείωσε σε 3-1.

Όμως, το τέρμα του Ουκρανού φαίνεται πως είχε αρνητικές… συνέπειες για την ομάδα του, καθώς ξεκίνησε η δεύτερη… αντεπίθεση των γηπεδούχων. Και ξεκίνησε άμεσα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μέσι έκανε ωραία ενέργεια, μάζεψε πάνω του όλη την άμυνα της Σαχτάρ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κεϊτά που με σουτ στην κίνηση έκανε το 4-1.

Στην συνέχεια, η Μπαρτσελόνα με την ψυχολογία στα ύψη «έψαξε» ένα ακόμα τέρμα, προκειμένου να πάει για… τουρισμό στο Ντόνετσκ. Και στο 86’ ο Τσάβι έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν ο Άλβες έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη και ο Ισπανός μέσος με σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 5-1.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved