Ο λόγος της «βασίλισσας»

Ο λόγος της «βασίλισσας»

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τη ρεβανς της Αγγλίας η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 της Τότεναμ στο «Μπερναμπεόυ» και μπορεί πλέον να πανηγυρίζει  από σήμερα την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League μετά από έξι χρόνια.

Μετά την «κατραπακιά» από τη Χιχόν στο «Μπερναμπέου», που όχι μόνο τερμάτισε άδοξα το σερί των 150 εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα, αλλά ψαλίδισε στο ελάχιστο τις πιθανότητες της «βασίλισσας» για τον τίτλο, η μόνη διέξοδος προς… τη δόξα ήταν η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Έτσι οι «μερένχες» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Μπερναμπέου» με σκοπό να μαδήσουν τους «πετεινούς» της Τότεναμ.
Μόλις στο 4’ μάλιστα έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Μετά από κόρνερ του Οζίλ, ο Αντεμπαγιόρ θα νικήσει τον ανήμπορο να αντιδράσει Γκόμεζ αλλά και τον Μόντριτς που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Τότεναμ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο, πληρώνοντας την απερισκεψία του Κράουτς (2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όπως αναμενόταν, η Ρεάλ ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα, φθάνοντας με ευκολία συχνά πυκνά έξω από την περιοχή του Γκόμεζ. Η αδυναμία που έδειξε ωστόσο στην τελική προσπάθεια σε όλο πρώτο μέρος ήταν αυτή που δεν τις επέτρεψε να διευρύνει  το προβάδισμα.

Παρόλα αυτά η αδυναμία, ίσως «μακιγιαριζόταν», αν ο Μπρικ δεν έκλεινε τα μάτια σε χέρι του Ντόουσον μέσα στην περιοχή μετά από σουτ του Ντι Μαρία στο 41’.

Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επέτρεψε στην Τότεναμ να διεκδικήσει κάτι  περισσότερο παρά περιοριζόμενη σε παθητικό ρόλο, προσπαθούσε να κρατήσει το σκορ στο 1-0.

Και αν στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε, στην επανάληψη ήταν αδύνατο να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο. Έτσι στο 57’ ο Αντεμπαγιόρ που αφηνιάζει όταν έχει απέναντί του τους Λονδρέζους (10 γκολ σε 13 αγώνες) θα κάνει για δεύτερη φορά του κεφαλιού του, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι Μαδριλένοι μάλιστα όχι μόνο δεν επαναπαύτηκαν στο 2-0, αλλά ήταν θέμα χρόνου να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους , κλειδώνοντας από σήμερα την πρόκριση.

Έτσι στο 72’ θα έρθει το ομορφότερο γκολ της βραδιάς όταν ο Ντι Μαρία με εκπληκτικό σουτ δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκόμεζ στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του!

Το… κερασάκι στην τούρτα θα βάλει ο Ρονάλντο τρία λεπτά πριν εκπνεύσει  το ενενηντάλεπτο όταν μετά από σέντρα του Κακά θα τρυπήσει με απευθείας βολέ τον Βραζιλιάνο πορτιέρο των φιλοξενούμενων για το τελικό 4-0, αφήνοντας έτσι με την όρεξη την Τότεναμ να φονεύσει έναν ακόμα «γίγαντα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου  μετά τη Μίλαν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved