Μία… μούντζα γκολ!

Μία… μούντζα γκολ!

Η Σάλκε έκανε τη καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της περνώντας με το απίθανο 5-2 από το «Τζουσέπε Μεάτσα» απέναντι στην Ίντερ.

Όλα εις βάρος της Σάλκε ήταν τα δεδομένα για την επίσκεψή της απέναντι στην Ίντερ στο «Τζουσέπε Μεάτσα». Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκινγκ σε πέντε επισκέψεις της στην Ιταλία, είχε τέσσερις ήττες και μόλις μία νίκη στο… μακρινό 1978 απέναντι στη Φιορεντίνα.

Οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε» ωστόσο, κάτι που έγινε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο Μιλάνο. Η Σάλκε δίδαξε ποδόσφαιρο επικρατώντας με το αστρονομικό 5-2 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ!

Και όλα αυτά την ώρα που στη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς πέτυχε ίσως το πιο όμορφο τέρμα στο Champions League από το κέντρο του γηπέδου, βάζοντας από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ τους «νερατζούρι».

Η αντίδραση της Σάλκε ήταν άμεση και αφού έχασε δύο ευκαιρίες με κεφαλιές του Ραούλ, έφτασε στην ισοφάριση στο 17’. Ο Φαρφάν έκανε το κόρνερ, με τον Παπαδόπουλο να πιάνει τη κεφαλιά. Ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε αρχικά, με τον Ματίπ να ισοφαρίζει στην επαναφορά.

Η ισοφάριση όμως δεν πτόησε την Ίντερ, η οποία πέτυχε το γκολ με τον Ετό, το οποίο ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Ωστόσο, στο 34’ ο Μιλίτο πέτυχε και πάλι γκολ για το Champions League, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Λεονάρντο.

Κάτι που δεν ήταν αρκετό για τη Σάλκε, έτσι ώστε να απογοητευτεί. Απόδειξη αυτού είναι το ότι έφτασε στην ισοφάριση και πάλι με τον Εντού στο 40’, με ένα παλικαρίσιο τέρμα.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί μπήκαν εντυπωσιακά στην αναμέτρηση και με τον Ραούλ στο 50’ πήραν το προβάδισμα, με τον Ισπανό επιθετικό να φτάνει στα 70 τέρματα στη διοργάνωση και να πιάνει στη πρώτη θέση των σκόρερ τον Φίλιπο Ιντζάγκι.

Εκεί που όλα έδειχναν δύσκολα για την Ίντερ, ήρθε το αυτογκόλ του Ρανόκια στο 57’ για να φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους «νερατζούρι». Κανείς ωστόσο δεν φανταζόταν ότι θα ερχόντουσαν και χειρότερα πράγματα για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αρχικά στο 62’ ο Κίβου πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, με τη Σάλκε να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με τον Έντου στο 75’, κάνοντας το 5-2!

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της Σάλκε, καθώς στο κέντρο δεν άφησε κανέναν χώρο στους «νερατζούρι» και ήταν σίγουρα από τους βασικούς συντελεστές της μεγαλύτερης βραδιάς στην ιστορία της Σάλκε.

Ο Ραλφ Ράνγκινγκ πήρε μία προσωπική ρεβάνς, καθώς στο συγκεκριμένο γήπεδο, πριν από έξι χρόνια, είχε ηττηθεί με 3-2 από την Μίλαν και στην επιστροφή του στο «Μεάτσα» πήρε σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες ρεβάνς.

Η συγκεκριμένη ήττα δεν αποτελεί αρνητικό ρεκόρ της Ίντερ, καθώς είχε ηττηθεί από την Άρσεναλ το 2003 με 5-1 στο γήπεδό της. Ούτε για τη Σάλκε αποτελεί ρεκόρ, καθώς το 2001, είχε περάσει νικηφόρα από τη Μαγιόρκα με 4-0.

Πλέον η Σάλκε μπορεί να θεωρείται η πρώτη ομάδα, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς η Ίντερ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο, είναι δύσκολο να κερδίσει με τέσσερα τέρματα διαφορά στην «Φέλτινς Αρένα». Εκεί η Σάλκε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αγγλικής μάχης, ανάμεσα στις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σαν την μετέδωσε το Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved