Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους: Όποιος χάσει… μπλέκει!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους: Όποιος χάσει… μπλέκει!

Η Ατλέτικο κοντράρεται με τη Γιουβέντους στο «Βιθέντε Καλντερόν» (21:45, Onsports/Novasports) με τις δυο ομάδες να αναζητούν τη νίκη που θα τις φέρει σε πλεονεκτική θέση για πρόκριση.

Μετά τη… σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Champions League, η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει να αρχίσει να «επιβάλλεται» και στην Ευρώπη. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν βρει τα πατήματά τους στην Primera και αναζητούν τους πρώτους φετινούς βαθμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το έργο τους, βέβαια, μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στη Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» έχει ξεκινήσει με το απόλυτο σε όλα τα επίσημα ματς φέτος στην Ιταλία, ενώ στην πρεμιέρα νίκησε 2-0 τη Μάλμε για το Champions League. Η ομάδα του Σιμέονε αναζητά βαθμούς για να μην μείνει στο… απόλυτο μηδέν, ενώ η «Γιούβε» του Αλέγκρι, θέλει νίκη για να αρχίσει να «καθαρίζει» με τον όμιλο και να μην πάθει τα περσινά.

Αν δώσουμε ιδιαίτερη βάση στα στατιστικά και πιστέψουμε απόλυτα τη γλώσσα των αριθμών, τότε δεν θα πρέπει να περιμένουμε ισοπαλία. Όσο κι αν αυτό δεν βολεύει τον Ολυμπιακό. Θα αναρωτηθεί κανείς «γιατί;». Ας το δούμε. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δώσει εννέα εντός έδρας παιχνίδια με ιταλικές ομάδες και έχει έξι νίκες και τρεις ήττες. Καμία ισοπαλία. Η Γιουβέντους έχει παίξει επτά φορές στη Μαδρίτη κι έχει δυο νίκες και πέντε ήττες. Καμία ισοπαλία. Αν έρθει στο αποψινό (01/10) παιχνίδι, θα είναι η πρώτη των «ροχιμπλάνκος» κόντρα σε Ιταλούς και η πρώτη των «μπιανκονέρι» στην πρωτεύουσα της Ισπανίας!

Στα αγωνιστικά, το σημαντικότερο ίσως γεγονός του παιχνιδιού είναι η επιστροφή του Ντιέγκο Σιμεόνε στη θέση του στον πάγκο, μετά τη λήξη της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Απέναντί του, θα βρει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Αμφότεροι έχουν ζητήματα να λύσουν, αναφορικά με τις ενδεκάδες και τα σχήματα που θα παρατάξουν. Εκτός για τους Ισπανούς θα είναι ο Κριστιάν Ροντρίγκεζ, ενώ για τους Ιταλούς νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι Αντρέα Πίρλο και Αντρέα Μπαρζάλι.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε προσανατολίζεται στο γνωστό του 4-2-3-1 επαναφέροντας τον Μόγια κάτω από τα γκολπόστ και στα ματς του Champions League, καθώς κόντρα στον Ολυμπιακό είχε παίξει ο Ομπλάκ με μέτρια απόδοση. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα πάρουν θέσεις οι Ανσάλντι, Μιράντα, Γκοντίν και Χουανφράν. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις Τιάγκο και Κόκε, ενώ οι Ραούλ Γκαρσία, Γκριζμάν και Αρντά θα κινηθούν πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, θα παρατάξει τη Γιουβέντους με 3-5-2. Κάτω απο τα γκολπόστ θα είναι ο Μπουφόν με τους Κιελίνι, Μπονούτσι και Ογκμπόνα στην τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Πογκμπά και Βιντάλ, με τον Μαρκίζιο πιο μπροστά τους και τους Λιχστάινερ και Εβρά στα άκρα. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Γιορέντε και Τέβες.



Euroleague: Break στην έδρα της Μονακό και αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR η Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Break στην έδρα της Μονακό και αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR η Φενέρμπαχτσε
Conference League: Πρώτη φιναλίστ η Φιορεντίνα, απέκλεισε την Μπριζ
Conference League: Πρώτη φιναλίστ η Φιορεντίνα, απέκλεισε την Μπριζ
Άστον Βίλα: "Θέλετε να ποντάρετε εναντίον μας;"
Άστον Βίλα: "Θέλετε να ποντάρετε εναντίον μας;"
ΔΕΑΒ: Χρηματικά πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Αλμέιδα
ΔΕΑΒ: Χρηματικά πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved