«Τότεναμ; Κάτι θυμάμαι..»

«Τότεναμ; Κάτι θυμάμαι..»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε δηλώσεις σχετικά με την επιστροφή του στο Νησί και τον αγώνα για τους «8» του Champions League με την Τότεναμ.

Πιο αναλυτικά ο Πορτογάλος ρωτήθηκε: Όταν έμαθες ότι κληρωθήκατε με την Τότεναμ ένιωσες ότι ουσιαστικά έχετε ήδη προκριθεί;

«Όχι καθόλου. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανένα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τότεναμ όπως και έναν δυνατό αντίπαλο, γιατί έφθασαν τόσο μακριά στην διοργάνωση και κέρδισαν ομάδες όπως η Ίντερ και η Μίλαν. Επομένως θα ήταν ανόητο να μιλάμε από τώρα για τον ημιτελικό. Είμαστε ευχαριστημένοι που επιτέλους προκριθήκαμε στα προημιτελικά».

Έχεις δει καθόλου την Τότεναμ αυτή τη σεζόν;

«Την είδα απέναντι στη Μίλαν και μπορώ να πω πως με εξέπληξαν. Ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και διατήρησαν την ψυχραιμία τους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Μίλαν πίεσε για να σκοράρει. Επίσης είδα χάιλαιτς από το ματς κόντρα στην Ίντερ και διαπίστωσα ότι έπαιξαν φανταστικά στο Λονδίνο. Η Τότεναμ έχει μερικούς πολύ καλούς παίκτες και φαίνεται πως έχει κάνει βήματα προόδου από τη μέρα που έφυγα από τη Αγγλία και επίσης κατά τη διάρκεια της εφετινής περιόδου».


Τι είδους ματς περιμένεις; Και οι δύο ομάδες έχετε σκοράρει 19 γκολ στη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Μπορούμε να περιμένουμε πολλά γκολ σε αυτό το ζευγάρι;

«Είναι δύσκολο να πεις κάτι τέτοιο, διότι είναι μια εντελώς απρόβλεπτη ομάδα. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα κερδίσει στο Σαν Σίρο τη Μίλαν, ή την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ στο Λονδίνο. Περιμένω να είναι δύσκολο, γιατί παίζουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν έχουν άλλωστε τίποτα να χάσουν, διότι εμείς είμαστε το φαβορί και ο Τύπος ήδη κάνει λόγο για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει πάντως να κάνουμε λίγο υπομονή αν θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση».

Δεν είναι η Τότεναμ που θυμάσαι όταν έπαιζες στην Πρέμιερ;

«Όχι, έχουν εξελιχθεί απίστευτα. Έχουν έναν καλό προπονητή που ξέρει να εμψυχώνει τους παίκτες. Έχουν καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μπέιλ που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες. Όταν άφησα την Γιουνάιτεντ (σ.σ. 2009), η Τότεναμ δεν ήταν ομάδα κορυφής στη λίγκα. Δεν είναι αυτοί που τους έβλεπες και έλεγες θα χάσουν βαθμούς. Έχει αλλάξει αυτό και τα πάνε περίφημα εσχάτως».

Τι θυμάσαι από τα παιχνίδια σου στο Ουάιτ Χαρτ Λέιν;

«Θυμάμαι μια σπουδαία ατμόσφαιρα όπως βέβαια συμβαίνει σε πολλά γήπεδα της Αγγλίας. Ήταν δύσκολο να την κερδίσεις γιατί δεν ήξερες τι να περιμένεις. Τώρα παλεύουν επί ίσοις όροις για τη νίκη και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για αυτούς. Όλοι ξέρουν ότι σε αυτή τη σειρά μπορούν να συμβούν τα πάντα. Είναι και για τα δύο κλαμπ δύο από τα σπουδαιότερα ματς που έχουν δώσει εδώ και χρόνια, επομένως η ατμόσφαιρα θα είναι τεταμένη».


Σημαίνει κάτι για σένα που επιστρέφεις στην Αγγλία;

«Ναι είναι κάτι ξεχωριστό. Πέρασα υπέροχα στην Γιουνάιτεντ. Πραγματικά απόλαυσα τα χρόνια που έπαιξα εκεί και τις εμπειρίες που αποκόμισα. Έπαιξα στην Πρέμιερ. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα, αλλά πιστεύω πως πήρα τη σωστή απόφαση για την καριέρα μου»

Το πρώτο ματς είναι στο Μπερναμπέου, που είστε πολύ δυνατοί και έχετε το απόλυτο φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια νίκη της Τότεναμ μάλλον μοιάζει ανέφικτη...

«Παίζουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην έδρα μας. Νομίζω ο Μουρίνιο κάνει πάντα εξαιρετική δουλειά στην ανάλυση του αντιπάλου και ξέρουμε πως αντιδρούν οι αντίπαλοί μας όταν πατούν στο Μπερναμπέου. Οπότε πιστεύω ξέρει τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα. Οι ομάδες που έρχονται εδώ φοβούνται και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

Στα ημιτελικά λογικά σας περιμένει η Μπαρτσελόνα. Σε εξιτάρει αυτή η συνάντηση;


«Όπως είπα και πριν δεν μπορώ να σκέφτομαι από τώρα τα ημιτελικά. Θα ήταν ανόητο να μιλήσω πέρα από τα δύο ματς με την Τότεναμ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι πάντα είναι ευχάριστο να παίζουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Θέλουμε μια δεύτερη ευκαιρία για να δείξουμε ότι κάτι πήγε λάθος στην τελευταία αναμέτρησή μας (σ.σ. Ήττα 5-0 στο Καμπ Νου), τον περασμένο Νοέμβριο και να αποδείξουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι σίγουρο».

Να αναφέρουμε πως οι «μερένχες» πρέπει να αντιμετωπίσουν την Τότεναμ ως μία μεγάλη ομάδα για να μην την πατήσουν.



Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved