Στην… σκακιέρα του «Μπερναμπέου»

Στην… σκακιέρα του «Μπερναμπέου»

Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ θα παραταχθούν στην «αρένα» του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

Με απόλυτα δίκαιο τρόπο έχουν φτάσει στα προημιτελικά του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, καθώς έχουν αποδώσει κατά διαστήματα, εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Η «βασίλισσα» στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ αντίθετα η Τότεναμ κοιτάει κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά, θέλοντας να γίνει η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης.

Το Onsports σας παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει κάθε ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και να γίνει το απόλυτο φαβορί για τη πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

1. Το μαρκάρισμα στον Μπέιλ

Για να μπορέσει μία ομάδα να πάρει τη πρόκριση σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο μίας διοργάνωσης, σίγουρα θα πρέπει να δείξει ομαδικότητα. Ωστόσο, στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τότεναμ, εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η… μάχη του Σέρχιο Ράμος με τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός… είχε για πλάκα τον Μαϊκόν στις δύο αναμετρήσεις με την Ίντερ, και εξέθεσε απεριόριστα τον – κατά πολλούς – καλύτερο μπακ του κόσμου.

Ο Σέρχιο Ράμος για να μπορέσει να ελαττώσει τον κίνδυνο του νεαρού ποδοσφαιριστή θα πρέπει να πάρει τις βοήθειες από τον Ντι Μαρία, ο οποίος θα πρέπει να δείξει προσήλωση και στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν αφήσει έστω και ένα δευτερόλεπτο από την επιτήρησή του τον Ουαλό «δαίμονα» ίσως και να είναι αργά…

2. Απώθηση του Κράουτς

Στη φετινή περίοδο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ρεάλ Μαδρίτης στην άμυνα, έχει να κάνει με τους υψηλόσωμους επιθετικούς. Σίγουρα τόσο ψηλό όσο ο Πίτερ Κράουτς, δεν έχει αντιμετωπίσει φέτος και ο Πέπε καλείται να σταματήσει τον Άγγλο επιθετικό. Ο Κράουτς είναι εξίσου καλός στο να παίζει με πλάτη στην εστία και να «ανοίγει» το παιχνίδι στους περιφερειακούς επιθετικούς. Ωστόσο, αν κλειστεί καλά από την άμυνα της «βασίλισσας», σίγουρα δεν θα έχει λόγο να ανησυχεί για τα μετόπισθεν της.

3. Η κατοχή στο κέντρο

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προσέγγισε σωστά το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Χιχόν, καθώς ήταν αγχωμένη και επιτέθηκε από το πρώτο λεπτό βιαστικά. Σε αναμετρήσεις με αντιπάλους που αγωνίζονται αμυντικά, πρέπει αρχικά να εξασφαλιστεί η κατοχή και οι επιθέσεις να γίνουν με ηρεμία. Στις τελευταίες εβδομάδες η «βασίλισσα» είχε δείξει ότι με τον έλεγχο στο κέντρο δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να αντιμετωπίσει και την Τότεναμ για να πάρει αυτό που θέλει.

4. Γνωρίζουν την Αγγλία

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει αποκλειστεί από τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ, δείχνοντας ότι απέναντι σε συλλόγους από το νησί δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Από τον τελευταίο της αποκλεισμό το 2009, από τη Λίβερπουλ όμως έχουν αλλάξει πολλά. Όπως οι παίκτες της ομάδας στο ρόστερ.

Οι Ρικάρντο Καρβάλιο, Αλβάρο Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, αλλά και ο Ζοσέ Μουρίνιο, είναι αρκετοί για να γνωρίζουν το πώς θα αποκλείσουν την Τότεναμ. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος σε εννέα αναμετρήσεις απέναντι στους «πετεινούς» έχει σκοράρει οκτώ φορές.

5. Η δημιουργικότητα

Η δικαιολογία του Ζοσέ Μουρίνιο για την ήττα από την Σπόρτινγκ Χιχόν, ήταν ότι η ομάδα του δεν έδειξε δημιουργικότητα στο παιχνίδι της. Αυτό επειδή έλειπαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Μαρτσέλο. Οι δύο από αυτούς (Ρονάλντο, Μαρτσέλο) επιστρέφουν και με αυτούς στην ενδεκάδα, σίγουρα η «βασίλισσα» γίνεται περισσότερο κινητική. Εκτός από αυτούς οι Οζίλ, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Πέδρο Λεόν, Γκρανέρο και Κάναλες έχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, και είναι στο χέρι του Μουρίνιο να τους χρησιμοποιήσει σωστά, έτσι ώστε να πάρει αυτό που θέλει.

ΤΟΤΕΝΑΜ

1. Η… μάχη του κέντρου

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, τα πράγματα δυσκολεύουν αρχικά για την Τότεναμ. Ακόμα και αν ο Πορτογάλος σταρ, δεν βρεθεί στην καλύτερή του ημέρα, ο Μουρίνιο έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές, που μπορούν να επωμιστούν τον ρόλο του διεθνή μεσοεπιθετικού, όπως είναι οι Ντι Μαρία, Οζίλ και Τσάμπι Αλόνσο.

Για παράδειγμα όμως οι παίκτες της Τότεναμ μπορούν να πάρουν τους συναδέλφους τους, της Σπόρτινγκ Χιχόν που έκλεισαν υποδειγματικά όλους τους χώρους στο κέντρο. Αν οι Οζίλ και Αλόνσο δεν μπορέσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, τότε αυτόματα δεν μπορεί να κάνει και όλη η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σάντρο, έχει δείξει ότι μπορεί να καλύψει όλους τους χώρους του κέντρου και θα είναι ο παίκτης κλειδί για τον Χάρι Ρέντναπ. Αν βρεθεί στα καλά του στάνταρ απόδοσης, τότε σίγουρα οι «πετεινοί» μπορούν να ελπίζουν σε ένα αποτέλεσμα που θα αποτελέσει έκπληξη.

2. Έξυπνη κατοχή

Από τη στιγμή που η Τότεναμ δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί στην αναμέτρηση και αναμένεται να δεχτεί ασφυκτική πίεση από την Ρεάλ Μαδρίτης ένας τρόπος υπάρχει για να γλιτώσει τα χειρότερα. Να χαμηλώσει τον ρυθμό δηλαδή. Αν οι παίκτες του Ρέντναπ δεν δείξουν βιασύνη στις κινήσεις τους και καταφέρουν να κρατήσουν τη μπάλα στο κέντρο σίγουρα θα έχουν κάνει μεγάλο βήμα για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερτερεί σε όλους τους τομείς από την αντίπαλό της και η Τότεναμ είναι αναγκασμένοι να αγωνιστεί με σκοπό να «κλέψει» κάτι από το παιχνίδι, καθώς αν προσπαθήσει να επιτεθεί, το πιθανότερο είναι να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

3. Η μπάλα στον… ψηλό

Ένας από τους πιο ψηλούς επιθετικούς της Ευρώπης είναι ο Πίτερ Κράουτς. Στον αέρα δεν υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να τον κερδίσουν. Για να μπορέσει να πάρει κάτι θετικό η Τότεναμ, είναι αναγκασμένη να… ψάξει τον ψηλό στην επίθεση, ο οποίος μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, να τη μοιράσει, αλλά και να σκοράρει με ευκολία.

Η Μίλαν δεν κατάφερε ποτέ να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Κράουτς και εκείνος την τιμώρησε με ένα τέρμα που έμελλε να είναι και το κρίσιμο για τη πρόκριση. Ειδικά στον επαναληπτικό ήταν από τους καλύτερους, καθώς το κοντρόλ του λίγο μπροστά από τον χώρο του κέντρου έδωσε σημαντικές ανάσες στους Λονδρέζους.

4. Τα… άπιαστα εξτρεμ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι από τους καλύτερους. Ο Άαρον Λένον σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακός παίκτης. Ένας τρόπος για να επιτεθεί υπάρχει για την Τότεναμ. Το να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ταχύτητα των δύο προαναφερθέντων.

Ο Σέρχιο Ράμος δεν φημίζεται για τις επιστροφές του, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που… ξεχνιέται στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά είναι ο Μαρτσέλο και μέχρι στιγμής το ποδόσφαιρο δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον Βραζιλιάνο μπακ, που δίνει προτεραιότητα στα αμυντικά του καθήκοντα. Έτσι αν οι Μπέιλ και Λένον βρεθούν σε καλή ημέρα είναι ικανοί να διασπάσουν την οποιαδήποτε άμυνα, όπως απέδειξαν στις αναμετρήσεις με τις δύο ομάδες του Μιλάνου.

5. Ακόμα και με 1-0…

Δύσκολο είναι να βρεθούν αρκετές αδυναμίες στην Ρεάλ Μαδρίτης έτσι ώστε να τις εκμεταλλευτεί η Τότεναμ. Η πρώτη ήττα του Ζοσέ Μουρίνιο μπροστά στο κοινό του μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια δεν… καταπίνεται εύκολα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πώς να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του. Σίγουρα η Ρεάλ θέλει να στείλει ένα μήνυμα, ότι η ήττα της ήταν μεμονωμένο γεγονός.

Οπότε η Τότεναμ δεν είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει την ισοπαλία στη χειρότερη περίπτωση. Το ζητούμενό της θα πρέπει να είναι ένα αποτέλεσμα που θα της δίνει το δικαίωμα στο γεμάτο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» να πάρει τη πρόκριση. Ακόμα και η ήττα με 1-0 δεν είναι καταδικαστική για τους «πετεινούς»…



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved