Μίτσελ: «Πάντα για τη νίκη»

Μίτσελ: «Πάντα για τη νίκη»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα παρουσιαστούν στον αγωνιστικό χώρο με την νοοτροπία που έχουν σε κάθε ματς, όπως τόνισε ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου πριν την πρεμιέρα του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Απολαυστικός, για μία ακόμα φορά, ήταν ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας έκανε… χιούμορ για την δυναμική των «ροχιμπλάνκος» και το πλάνο που θα ακολουθήσουν οι Πειραιώτες, τονίζοντας «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να λέω στους παίκτες: "Παιδιά πάμε να χάσουμε". Αν τους το έλεγα αυτό, θα πίστευαν πως ο "παππούς" το έχει... χάσει!».

Ακόμα, ο 51χρονος κόουτς στάθηκε στην ομαδικότητα της Ατλέτικο Μαδρίτης, την εξαιρετική δουλειά του Ντιέγκο Σιμεόνε στους Πρωταθλητές Ισπανίας, η οποία δεν… φέρνει αλλαγές στην εικόνα της ομάδας, αλλά ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο, οι «ροχιμπλάνκος» είναι ο… αιώνιος αντίπαλος, περισσότερο και από την Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το αν η Ατλέτικο είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει: «Για μας όλα τα παιχνίδια και της πρώτης και της δεύτερης και της τρίτης αγωνιστικής είναι δύσκολα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Ίσως το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής στην Ισπανία βοηθάει τον κόσμο να καταλάβει ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε αύριο. Εγώ περίμενα το αποτέλεσμα στην Ισπανία, αλλά ήταν ένα καλό δείγμα για τον κόσμο να καταλάβει το μέγεθος της Ατλέτικο Μαδρίτης».

Τη γνώση του στο ισπανικό ποδόσφαιρο και τι έχει ο Ντιέγκο Σιμεόνε που βοηθάει την ομάδα του να παίρνει τη νίκη και με απουσίες: «Πρώτα γνωρίζει πολύ καλά την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα, που παίζει συλλογικά και το πιο σημαντικό, ότι είναι το αφεντικό. Και από τεχνικής άποψης και για την ενίσχυση της ομάδας. Απ' έξω όλοι βλέπουμε ότι αυτός είναι που διατάζει και το κάνει καλά. Είναι αναγνωρίσιμο στιλ και αυτό το κάνει καλύτερο».

Τις ομοιότητες και τις διαφορές από την περσινή πρεμιέρα με την Παρί Σεν Ζερμέν: «Μία ομοιότητα είναι πως στην συνέντευξη Τύπου, είχαμε την ίδια συζήτηση. Περιμέναμε μια ομάδα με αστέρια και εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε για τη νίκη. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που αξίζαμε, αλλά δείξαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε και το καταφέραμε στην συνέχεια. Η βάση είναι η ίδια όμως. Είτε παίζεις κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, είτε κόντρα στην Ατλέτικο, αν δεν είναι στο μάξιμουμ της απόδοσής σου και στην δική μας περίπτωση πιο πάνω από το μάξιμουμ, θα έχεις προβλήματα».

Τις δυσκολίες που έχει το ματς, ειδικά με την Ατλέτικο που γνωρίζει να κερδίζει και στις άσχημες… βραδιές της: «Δεν ξέρω καμία ομάδα που παίζει άσχημα και να κερδίζει. Ειδικά για την Ατλέτικο που παίζει πάντα καλά. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δούμε τα στοιχεία που έχει ο αντίπαλος και να τον βλέπουμε. Λογικά δεν γνωρίζω τι θα συμβεί ως αποτέλεσμα. Αυτό που εμείς έχουμε είναι ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε την εμπειρία και εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας. Εγώ φτιάχνω απλά την ομάδα. Εκεί που αντιμετωπίζουν το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Αν στον κόσμο μας δεν προσφέρουμε αυτό, δεν ξέρουμε πως θα πάμε για φαγητό μετά. Μόνο και μόνο για την προσπάθεια που κάνουν για να γεμίσουν το γήπεδο, ακόμα και δύο ώρες πριν».

Το αν έχει αλλάξει η Ατλέτικο από την περσινή σεζόν, ελέω τριών μεταγραφών της: «Δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη. Είναι πάρα πολύ καλή. Έχει αλλάξει τόσους παίκτες και παίζει καλά. Έφτασε πέρυσι στον τελικό και τον έχασε για μία... ανάσα. Επειδή παίζουν ένα ομαδικό παιχνίδι, δεν μπορείς να καταλάβεις τις αλλαγές στα πρόσωπα. Ακόμα κι αν είναι ίδιοι με πέρυσι είναι πολύ καλοί».

Το αν θα εμφανιστεί με επιθετικό πλάνο: «Πιστεύω πως ναι. Δεν μπορώ να εμφανιστώ τον εαυτό μου να λέω στους παίκτες: "Παιδιά πάμε να χάσουμε". Αν τους το έλεγα αυτό, θα πίστευαν πως ο "παππούς" το έχει... χάσει!". Δεν χρειάζεται πάντα να παίζεις με τον ίδιο τρόπο για να κερδίζεις. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ παιχνιδιού. Εμείς θα παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε για να νικήσουμε και θα παίξουμε καλά. Ένα από τα πράγματα που είδαμε από την προετοιμασία είναι πως παίξαμε με διάφορα συστήματα και πάντα είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό που δεν κάνουμε ποτέ είναι παίξουμε χωρίς τερματοφύλακα (σ.σ. γέλια)».

Το αν έχει αποφασίσει ποιον επιθετικό από τους Μήτρογλου, Διαμαντάκο και Μπενίτεζ θα χρησιμοποιήσει: «Θα σας το πω ιδιαιτέρως. Αλλά δεν θα το πείτε σε κανένα».

Το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να επαναλάβει τη νίκη του 6-2 με την Μπάγερ Λεβερκούζεν: «Στο τένις ή στο ποδόσφαιρο. Είναι λίγο διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι. Μακάρι να μπορούσε να επαναληφθεί. Η κατάσταση της Ατλέτικο δεν έχει καμία ομοιότητα με την Λεβερκούζεν, η οποία άλλαξε εντελώς».

Το αν ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες για να προκριθεί και αν η Ατλέτικο μπορεί να φτάσει στον τελικό: «Πιστεύουμε πως είναι το ίδιο. Οι ομάδες από τα δύο πρώτα γκρουπ είναι δυνατές, όπως και την περσινή σεζόν. Με την δυναμική που έχει η Ατλέτικο μπορεί να φτάσει οπουδήποτε. Όπως το έκανε και την περσινή σεζόν».

Το αν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερα προετοιμασμένος από την περσινή σεζόν και την πρεμιέρα με την Παρί Σεν Ζερμέν: «Μοιάζει με πέρυσι η κατάσταση μας. Και την περσινή σεζόν έπρεπε να βάλουμε πολλά παιδιά στην νοοτροπία της ομάδας. Έπρεπε γρήγορα να προλάβουμε να γνωριστούμε και αυτό έχει πολλές ομοιότητες».

Τη δυσκολία που έχει για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα αντιμετώπισε τον ΟΦΗ που δεν έδειξε μεγάλη επιθετική διάθεση και τρεις μέρες αργότερα, θα πρέπει να παίξει με μια πιο δυνατή ομάδα: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση αυτή. Έχουμε εκμεταλλευτεί όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν θα στηριχθούμε μόνο στην σημερινή προπόνηση. Έχουμε προετοιμαστεί από το καλοκαίρι για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στην χρονιά. Δεν θα γίνει κάποια μεγάλη αλλαγή, σε ένα απόγευμα. Εμείς προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε καλά στοιχεία. Να παίξουμε καλά στην επίθεση, την άμυνα και να διατηρήσουμε την κατοχή».

Το αν θυμάται κάποιο ματς, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής: «Ναι για μένα ήταν πάντα ο μεγάλος αντίπαλος, ακόμα και από την Μπαρτσελόνα. Πάντα τους το έλεγα, αλλά δεν με πίστευαν».

Θυμηθείτε την συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ, όπως σας την πρόσφερε το Onsports που έδωσε το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο:

Μίτσελ: «Πάντα για τη νίκη»

{livechat}1268040{/livechat}


Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved