Ζενίτ – Σταντάρ Λιέγης 3-0

Ζενίτ – Σταντάρ Λιέγης 3-0

Με χαρακτηριστική άνεση κατάφερε να πάρει την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League η Ζενίτ που επικράτησε της Σταντάρ Λιέγης με 3-0.

Η… κληρονομιά που είχε η Ζενίτ από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης για τα play-off του Champions League, αποδείχθηκε αρκετή. Οι Ρώσοι είχαν περάσει νικηφόρα 1-0 από το Βέλγιο, ωστόσο δεν έμειναν σε αυτό το αποτέλεσμα και αποφάσισαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στη ρεβάνς και να βρεθούν στην επόμενη φάση με εντυπωσιακό τρόπο.

Αυτό γιατί διέλυσε την αντίπαλό της με το βαρύ 3-0, όπου εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα της ομάδας του Γκι Λουζόν με τον Χουλκ να είναι ο πρωταγωνιστής καθώς πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα.

Από νωρίς αφεντικό

14378199

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν καθόλου από την αντίπαλό τους. Αντίθετα, είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που έγινε με τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Τότε ο Κρισίτο έκανε τη σέντρα για να γίνει το τραγικό λάθος από τον Καβασίμα και τον Ροντόν με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ελπίδα για λίγο

2136513 w1

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φαϊζουλίν δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Ο Ρώσος διεθνής όμως, σε μία… χαζή κίνηση παρά την εμπειρία του, αποβλήθηκε στο 43’ για τράβηγμα πίσω από το κέντρο του παιχνιδιού, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό όμως, δεν στοίχισε τελικά στην ομάδα του, που καθάρισε πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος.

«Καθάρισε» ο Χουλκ

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία με το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, ωστόσο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης κατάφεραν να… διαλύσουν τα πάντα. Στο 54’ ο Βαν Ντάμε έκανε πέναλτι με τον Χουλκ να  ευστοχεί για το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ένα νέο λάθος στην άμυνα της Σταντάρ ήταν αρκετό για τον Χουλκ έτσι ώστε να περάσει τους πάντες και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, έμειναν επίσης με δέκα παίκτες στο 89’ λόγω αποβολής του Φατί.

Ο κορυφαίος του αγώνα

14378198

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε, ήταν ο Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Σταντάρ Λιέγης και στο δεύτερο μέρος, εκεί που η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο, με τα δύο του τέρματα, έκανε το τελικό 3-0 για να διώξει κάθε αμφιβολία για το ποια από τις δύο ομάδες θα βρεθεί στη φάση των ομίλων.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λόμπερτς, Σμολνίκοφ, Γκαράι, Σατόφ (83' Ανιούκοφ), Φαϊζούλιν, Βίτσελ, Ντάνι, Χουλκ (90' Αρσάβιν), Ροντόν (46' Τίμοστσουκ).
ΣΤΑΝΤΑΡ: Καβασίμα, Τεϊσέιρα, Σίμαν, Βαν Ντάμε, Φατί, Τρεμπέλ, Λούις (69' Αζντάρεβιτς), Μποκού, Μπιά (59' Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Βατ (58' Όνο)

Ζενίτ – Σταντάρ Λιέγης 3-0

{livechat}1266642{/livechat}


Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved