Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ. 2-0: «Θρύλος... Γιουνάιτεντ»  (photos)

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ. 2-0: «Θρύλος... Γιουνάιτεντ» (photos)

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός και έβαλε υποθήκη πρόκρισης στους 8 του Champions League, νικώντας τη Μάντσεστερ 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και έκαναν ένα αποφασιστικό… βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, πανηγυρίζοντας με τα τέρματα των Ντομίνγκεζ (38’) και Κάμπελ (55’) την πρώτη τους νίκη κόντρα στην ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποκτώντας προβάδισμα (2-0) το οποίο δεν έχει ανατραπεί ποτέ στην ιστορία του Champions League.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο επαναληπτικός της 19ης Μαρτίου αποκτά ιστορική σημασία για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ σε αγγλικό γήπεδο κόντρα σε βρετανική ομάδα και να «μπουν» στην κλήρωση για την επόμενη φάση.

Δυναμικό… μπάσιμο

Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο έδωσε το… έναυσμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι δημιούργησαν μια «καυτή» ατμόσφαιρα, ζητώντας την πρόκριση απέναντι στην αγγλική ομάδα και την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στα προημιτελικά του Champions League. Οι παίκτες του Μίτσελ πήραν… δυνάμεις από την εξέδρα και πίεσαν για ένα γρήγορο τέρμα, ωστόσο, στο 8’ ο Ντομίνγκεζ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, μια και προτίμησε να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, ενώ ακολούθησε δίπλα του ο Μανιάτης που ήταν αμαρκάριστος.

Στα επόμενα λεπτά, η Μάντσεστερ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, έλεγξε τον ρυθμό και θέλησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να προκαλέσει προβλήματα στον Ρομπέρτο. Η πρώτη… απειλή για τους «κόκκινους διαβόλους» ήρθε στο 17’ με στημένη φάση, αλλά το σουτ του Κλέβερλι πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Ισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Με… στόχο τις αντεπιθέσεις

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σαφείς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους, ήτοι να περιμένουν τους Άγγλους και να προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 26’ ο Πέρεζ απείλησε την εστία του Ντε Χέα με σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, με τους Βρετανούς να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών πίεζαν ψηλά, προκειμένου να προκαλέσουν προβλήματα στην ανάπτυξη του «συγκροτήματος» του Ντέιβιντ Μόγιες. Και τα κατάφεραν. Οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να «κατέβουν» με επιτυχία στα καρέ των γηπεδούχων, οι οποίοι έμοιαζαν περισσότερο απειλητικοί.

Καρπός… με «τακουνάκι»

Η τακτική των Πρωταθλητών Ελλάδας έφερε… καρπούς στο 38ο λεπτό, με τον Ντομίνγκεζ να ανοίγει το σκορ. Ο Μανιάτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Αργεντίνος με το «τακουνάκι» άλλαξε την πορεία της μπάλας, τόσο όσο έπρεπε για να «ξεγελάσει» τον Ντε Χέα και η «στρογγυλή θεά» να καταλήξει στα δίχτυα του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει και στο 40’ ο Ρούνεϊ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, όμως ο Μανωλάς προ του Φαν Πέρσι, αλλά και τον Ρομπέρτο που είχε βγει να διώξει, έστειλε τη μπάλα κόρνερ, πάνω από το δοκάρι της «ερυθρόλευκης» εστίας.

Πειραϊκή… υπεροχή

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό και αναζήτησε με μεγαλύτερη… θέρμη το δεύτερο γκολ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε… μουδιασμένη από την εξέλιξη του πρώτου μέρους. Ο Πέρεζ θέλησε να… δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα στο 49’ με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να αντιδρά σωστά.

Φωτιά… από Κάμπελ

Ωστόσο, δεν ήταν σωστή η αντίδρασή του και έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Κάμπελ έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετικό κλέψιμο του Ντομίνγκεζ στη μεσαία γραμμή και πάσα του Ολαϊτάν, με τον Κοσταρικανό να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των «ερυθρόλευκων» βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

Το μομέντουμ ήταν με τους Πειραιώτες, οι οποίοι προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν κι άλλο τέρμα, αλλά στο 65’ το σουτ του Μανιάτη δεν προκάλεσε προβλήματα στον Ντε Χέα, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το εξαιρετικό σουτ του Ολαϊτάν από το ύψος της περιοχής, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού μετά τα δύο τέρματα.

Πρώτη… αγγλική ευκαιρία στο 82’!

Στα επόμενα λεπτά, η Μάντσεστερ προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει, προκειμένου να μεγαλώσει τις ελπίδες της για την ρεβάνς, αλλά στο 82’ στην πρώτη καλή στιγμή στα καρέ του Ρομπέρτο, ο Φαν Πέρσι έστειλε τη μπάλα άουτ και ουσιαστικά οι Άγγλοι σε αυτό το σημείο… παραδόθηκαν στο «συγκρότημα» του Μίτσελ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

{coveritlive}0141c4c78b{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved