Μίτσελ: «Ποιος μας σταματά να παλέψουμε;»

Μίτσελ: «Ποιος μας σταματά να παλέψουμε;»

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως τόνισε ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην «guardian» για τις «μάχες» με την αγγλική ομάδα, υποστήριξε πως άπαντες περιμένουν με αγωνία τις αναμετρήσεις στους «16» του Champions League, στάθηκε στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των Πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ δεν θέλησε να… αποκαλύψει τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει στους «κόκκινους διαβόλους».

«Την Τρίτη θα είναι απίστευτα. Είχαμε 34.000 οπαδούς στο προηγούμενο ματς στην Ευρώπη και ακούγονταν λες και είχαμε 90.000. Όταν είσαι στον αγωνιστικό χώρο σου δίνουν μεγάλη ώθηση. Δεν ξέρεις πως περιμένει η πόλη για την Γιουνάιτεντ. Ήταν απογοητευμένοι που η Μάντσεστερ δεν θα προπονηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την προηγούμενη μέρα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Στην αρχή της χρονιάς είχα πει πώς να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα ήταν μια πρόκληση, η συμμετοχή μας στην Ευρώπη ήταν μία ελπίδα, κάτι για το οποίο ήμασταν ενθουσιασμένοι. Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Παρί Σεν Ζερμέν και τώρα η Γιουνάιτεντ, πρώτα εδώ και μετά στο Ολντ Τράφορντ. Δεν έχω πάει εκεί. Είπα στους παίκτες μου: «Είναι κάτι σπέσιαλ». Δεν είναι επαγγελματισμός. Θυμηθείτε την γειτονιά σας. Πόσα παιδιά μεγάλωσαν με την ελπίδα να γίνουν δικηγόροι; Κανένα. Πόσοι έπαιξαν ποδόσφαιρο θέλοντας να γίνουν επαγγελματίες. Σχεδόν όλοι».

Παράλληλα, ο Ίβηρας κόουτς σχολίασε: «Όταν ήμουν παίκτης, είπα πως δεν θα ήθελα να ήμουν προπονητής, αλλά έλεγα ψέματα στον εαυτό μου. Ήμουν ήδη προπονητής. Και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες μου πως πρέπει να είναι επαγγελματίες. Δεν θέλω υποχρεώσεις. Θέλω από αυτούς να το κάνουν με αφοσίωση, με την καρδιά τους, επειδή θέλουν να το κάνουν. Δεν τους δεσμεύω για κάτι. Είμαι κοντά στους παίκτες μου. Ποτέ δεν απαιτώ κάτι, το ζητώ.

Οι άνθρωποι ξεχνούν την χαρά. Ένας «υποχρεωμένος» παίκτης, μπορεί να νιώσει πιεσμένος, είναι θεμελιώδη αρχή να έχει καθαρό μυαλό. Να μπορεί να διαχειρίζεται τις δυνάμεις του και τα συναισθήματά του είναι πιο σημαντικό για τον ίδιο, παρά να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα. Έχουμε μία αρχή, η οποία είναι να προστατεύουμε την μπάλα με τον καλύτερο τρόπο στην άμυνα και την επίθεση. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Οι άνθρωποι συνδέουν την επιθετικότητα με την άμυνα. Αλλά όχι. Επιθετικότητα σημαίνει πως πηγαίνεις για γκολ, να μοιράζεσαι μία ελπίδα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό πιστεύουμε, ακόμα κι αν αυτό μας κάνει τρελούς, ότι έχουμε μία ελπίδα απέναντι στην Γιουνάιτεντ.

Ερωτηθείς αν η ομάδα του είναι το φαβορί απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με βάσει την εικόνα των δύο ομάδων, απάντησε: «Όχι, ποτέ. Μιλάμε για έναν μεγάλο σύλλογο. Αλλά κανένας δεν μπορεί να μας πει πως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε».

Αναφορικά με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ, σχολίασε: «Είναι φυσιολογικό τα πράγματα να είναι δύσκολα μετά τον Άλεξ Φέργκιουσον. Τον θυμάμαι στην Αμπερντίν για ένα ματς Κυπελλούχων απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης το 1983. Έκανε τη νίκη… καθημερινότητα. «Κέρδισαν και πάλι το πρωτάθλημα», ναι το έκανε. Το Champions League. Ναι το έκανε. Το Κυπελλούχων, Το έκανε. Πριν τον Φέργκιουσον, η Γιουνάιτεντ ήταν μία ιστορική ομάδα, αλλά έφερε την καινοτομία μαζί του. Εικοσιπέντε χρόνια και οι άνθρωποις ακόμα τον βλέπουν ως πρόδρομο των πάντων».

Και πρόσθεσε: «Δείχνει μεγάλη σταθερότητα ότι ο Μόγιες υπέγραψε συμβόλαιο για έξι χρόνια. Σε άλλους συλλόγους αυτά δεν συμβαίνουν. Υπάρχει ένα στιλ, μία ιδέα. Πρέπει να το προστατεύσεις αυτό. Αν κοιτάξεις τα μεγάλα κλαμπ, μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι καλύτερες στιγμές τους έρχονται όταν υπάρχει συνέχεια και πυρήνα από γηγενείς παίκτες, όπως ο Γκιγκς, οι αδερφοί Νέβιλ, ο Σκόουλς, ο Μπέκαμ, ο Μπατ. Το λέω στον πρόεδρο. Οι Έλληνες παίκτες πρέπει να είναι σημαντικοί».

Αναφορικά με το… σκάουτινγκ της Μάντσεστερ, απάντησε: «Έχω παρακολουθήσει αγώνες της Γιουνάιτεντ. Όχι τα τελευταία, καθώς ο Μάτα δεν θα παίξει και δεν θα τους βοηθήσει. Είναι κρίμα. Θα ήθελα ο Μάτα να αγωιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θα ήθελα να… καταστρέψω τη μέρα του για λίγο. Απολύτως. Είναι ωραίο που γίνεται καλύτερος με τον καιρό. Πιθανός η Τσέλσι που έχει σχεδιάσει ο Μουρίνιο να μην είναι όπως την ήθελε ο Αντρέ Βίλας-Μπόας».

Ακόμα, ο Μίτσελ μίλησε και για τον Χουάν Μάτα, τον οποίο είχε στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ανέφερε: «Ο Μάτα είχε πάντα μεγάλη ποιότητα και πειθαρχία. Αν τα καταφέρει να τα παρουσιάσει την Τσέλσι, την Βαλένθια ή την Γιουνάιτεντ δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου. Είναι και οι αποφάσεις των προπονητών. Τις ανάγκες τους. Πήρε μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ, όταν τον χρειαζόταν. Δεν υπάρχει η τύχη. Η Γιουνάιτεντ δεν ήθελε… εμένα. Είμαι 50 ετών. Πήγαν για τον Μάτα και είναι εκεί που αξίζει να είναι και αν κάποιος πει «είναι εκεί που αξίζει» και εκεί είναι η Γιουνάιτεντ, είναι μεγάλο πράγμα».

Για το αν χωρούν στην ίδια ομάδα οι Μάτα, Ρούνεϊ, Γιανουζάι και Φαν Πέρσι, απάντησε: «Λοιπόν… Αν έχουν κάποιο ελεύθερο, είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι, αν δεν θέλουν κάποιον… Οι καλοί παίκτες βρίσκουν πάντα χώρο. Είναι ευλογία για την Μάντσεστερ. Μου αρέσει πολύ ο Ρούνεϊ, όπως και ο Γιανουζάι, ειδικά ο Φαν Πέρσι. Δεν θα τον έβαζα ποτέ σε μία συγκεκριμένη θέση. Είναι πιο καλός όταν είναι ελεύθερος. Καταλαβαίνει το παιχνίδι και τα όριά του. Η απόδειξη είναι πως επέστρεψε χωρίς να είναι εντελώς έτοιμος και δεν σταμάτησε να είναι ηγέτης, πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ».

Τέλος, για τις… αδυναμίες των «κόκκινων διαβόλων», τόνισε: «Προτού σας πω ποιες αδυναμίες έχω εντοπίσει στην Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να σκεφτώ και να ελπίζω ότι υπάρχουν τέτοιες! Ο θαυμασμός και ο σεβασμός που αισθανόμαστε για την Μάντσεστερ θα μας κάνει να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ για να νικήσουμε. Δεν έχουμε ένα όπλο λέιζερ για να διαλύσουμε την άμυνά τους, αλλά έχουμε ιδέες και είμαστε ικανοί να ανταγωνιστούμε την Μάντσεστερ. Και το εννοώ, να την ανταγωνιστούμε. Αυτό πιστεύω θα το καταλάβουν και θα το εκτιμήσουν οι αντίπαλοί μας την ώρα του αγώνα, δεν θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί, θα πάμε να τους νικήσουμε. Θέλαμε να διασκεδάσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία μας και το έχουμε κάνει, αλλά ποιός λέει ότι θα σταματήσουμε τώρα;».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved