Ένας τηλεοπτικός τιτάνας γεννιέται! (photos)

Ένας τηλεοπτικός τιτάνας γεννιέται! (photos)

Το Onsports παρουσιάζει την «BT», την αγγλική εταιρία που απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα του Champions League και το Europa League έναντι... 1 δις ευρώ!

Ας «ταξιδέψουμε» στον μακρινό Γενάρη του 1878. Ο Γκράχαμ Μπελ παρουσιάζει στην Βασίλισσα Βικτόρια το πρώτο τηλέφωνο στην ιστορία της ανθρωπότητας και λίγες ημέρες αργότερα στα γραφεία της εταιρίας του Τζον Χάντσον, στο Μάντσεστερ, μηχανικοί της David Moseley and Sons εγκαθιστούν το πρώτο τηλέφωνο στο Ηνωμένο Βασιλείο, προκειμένου ο γνωστός επιχειρηματίας της εποχής να συνομιλεί με το παράρτημα της εταιρίας του στο Σούντχιλ.

Την άδεια για την εγκατάσταση δίνει η General Post Office, η κορυφαία ταχυδρομική εταιρία του Νησιού. Κάτι λιγότερο από έναν αιώνα αργότερα, η General Post Office χτίζει τον περίφημο πύργο τηλεπικοινωνιών του Λονδίνου και αρκετά χρόνια αργότερα ολόκληρη η εταιρία μετονομάζεται σε «BT», κοινώς British Telecommunications ή British Telecom.
Από τον Οκτώβριο του 1980 μέχρι και τις μέρες μας, η ΒΤ εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατακτά τη μια... κορυφή μετά την άλλη. Σταθερή και Κινητή Τηλεφωνία, Ίντερνετ και Οπτική Επικοινωνία είναι μερικές από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει σε όλες τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου και συνολικά σε 177 ανά τον πλανήτη, όντας μια εταιρία-μαμούθ!

Η είσοδος στην τηλεόραση

Ακολουθώντας πιστά τις... απαιτήσεις της εποχής, η ΒΤ παίρνει τη μεγάλη απόφαση να «μπει» στη βιομηχανία της τηλεόρασης το καλοκαίρι του 2013 και μέσα σε διάστημα λίγων μηνών προκαλεί πάταγο στην αγορά. Την 1η Αυγούστου 2013 δημιουργεί το πρώτο τηλεοπτικό της κανάλι, BT Sport, σε μια προσπάθεια να «χτυπήσει» το περίφημο Sky Sports!

Ποντάροντας στην αγάπη των Βρετανών –και όχι μόνο- για το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, επικεντρώνεται στο ποδόσφαιρο, προσφέροντας υπηρεσίες και πακέτα που καλύπτουν όλα τα... γούστα. Από την Premier League έως την τελευταία κατηγορία ποδοσφαίρου του Νησιού, μέχρι το NBA και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κρίκετ, η BT είναι εκεί για να καλύψει τα γεγονότα από νωρίς.

Το μεγαλύτερο στοίχημα των ανθρώπων της εταιρίας ακούει στο όνομα ESPN. Τον Φεβρουάριο του 2013, λίγους μήνες πριν ανοίξει το πρώτο της κανάλι, η ΒΤ αγοράζει την ESPN του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Το ESPN America και το ESPN Classic κλείνουν, βάζοντας «λουκέτο» σε μια τηλεοπτική, αθλητική ιστορία 11 και 7 ετών αντίστοιχα, ενώ τα κεντρικά του ESPN συνεχίζουν να λειτουργούν, υπό την διοίκηση πλέον της ΒΤ.

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές αγορές στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεγονός, όμως το πραγματικό... κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται αλλού και η ΒΤ απέδειξε πως το γνωρίζει καλά το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2013.

«Βασιλιάς» της... UEFA!

Το πρωινό της Δευτέρας 11ης Νοεμβρίου 2013 θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο της ΒΤ αλλά και σύσσωμου του αθλητικού τηλεοπτικού «χάρτη». Αυτό διότι η εταιρία-τιτάνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αγοράζοντας το 100% των δικαιωμάτων των δυο μεγαλύτερων διοργανώσεων της UEFA –Champions League και Europa League- έναντι του ιλιγγιώδους ποσού του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, για τρία χρόνια!

Με αρχή τη σεζόν 2015-16 και έως τη σεζόν 2017-18, η ΒΤ θα έχει τα δικαιώματα των 350 αγώνων που θα διεξαχθούν για τις δυο διοργανώσεις, κάνοντας... σκόνη και θρύψαλα το Sky Sports και την ITV, προσφέροντας στην UEFA περισσότερα χρήματα από όσα της έδιναν οι δυο άλλες εταιρίες αθροιστικά (!) για να πάρει τα δικαιώματα των δυο γνωστών διασυλλογικών διοργανώσεων!

Κάθε σεζόν, η ΒΤ θα μεταδίδει κάποιους αγώνες δωρεάν ακόμη και σε σπίτια τα οποία δεν έχουν συνδρομή μαζί της. Μεταξύ αυτών των αγώνων είναι οι δυο τελικοί κάθε χρονιάς και τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε αγγλικής ομάδας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις δυο διοργανώσεις.

Όλα αυτά, έναν χρόνο και μερικούς μήνες μετά την απόκτηση ενός τεράστιου ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League για τις σεζόν 2013-14, 2014-15 και 2015-16, έναντι του εξίσου εντυπωσιακού ποσού των 880 εκατομμυρίων ευρώ!



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved