Ένας αλλά... Ρομπέρτο! (video)

Ένας αλλά... Ρομπέρτο! (video)

Με φύλακα... «άγγελο» τον τερματοφύλακά του και σκόρερ τον Μανωλά ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να πάρει αυτό που ήθελε, νικώντας 1-0 την Μπενφίκα και ουσιαστικά «κλειδώνει» την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» τέθηκαν επικεφαλής στην «μάχη» για το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης, μια και η Μπενφίκα μπορεί να έκανε εξαιρετικό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά έπεσε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που έδωσε την δική του… απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από τους Πορτογάλους για το λάθος του στο πρώτο ματς που είχε δώσει την ισοπαλία στους Ίβηρες.

Πλέον, οι Πειραιώτες πηγαίνουν στο Παρίσι για τον… επαναληπτικό με την Παρί Σεν Ζερμέν και θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνουν ένα ακόμα… βήμα για την επόμενη φάση, ενώ έχουν το πλεονέκτημα πως στο τελευταίο ματς των ομίλων υποδέχονται την Άντερλεχτ στο Φάληρο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε στο πλευρό του τους οπαδούς του που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στην έναρξη της αναμέτρησης, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν σε μεγάλο βαθμό την εστία του Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός αντέδρασε εξαιρετικά στους κινδύνους που δημιούργησαν οι Ίβηρες, όπως στο 6’ στο σουτ του Καρντόσο, αλλά και δύο λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Μάρκοβιτς.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Μπενφίκα έλεγξε πλήρως τον ρυθμό και έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες, οι οποίοι έδειξαν αδυναμία να κυκλοφορήσουν την μπάλα και έδιναν την ευκαιρία στους παίκτες του Χόρχε Χεσούς να βγαίνουν πολλές φορές στην επίθεση. Η πρώτη απειλή του Μήτρογλου στο 10’ δεν προκάλεσε ανησυχία στο Αρτούρ, αλλά στο 13’ η κεφαλιά του Μανωλά στο κόρνερ του Χολέμπας δεν είχε… απάντηση από τον πορτιέρο των «Αετών» και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, κόντρα στην ροή του αγώνα.

Όμως το γκολ του Έλληνα αμυντικού δεν έδωσε άλλο… αέρα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά αντιθέτως, η Μπενφίκα διατήρησε την κατοχή και αναζήτησε την ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αρκετό χώρο στη μεσαία γραμμή, με τους Σάμαρη και Μανιάτη να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους χαφ των Πορτογάλων στις επελάσεις τους. Πάντως, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με θετικό… πρόσημο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «Αετοί» δεν βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο.

Κατέβασε… ρολά ο Ρομπέρτο

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Χόρχε Χεσούς ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους, όμως ο Ρομπέρτο δεν τους άφησε να… χαρούν. Ο Μάρκοβιτς απείλησε στο 46’ αλλά ο Ισπανός του… είπε «όχι», η κεφαλιά του Καρντόσο στην συνέχεια πέρασε άουτ, όπως και η προσπάθεια του Περέιρα στο 51’. Τρία λεπτά αργότερα ο Σίλβιο θέλησε να νικήσει τον πορτιέρο του Ολυμπιακού, όμως είδε και πάλι τον υψηλόσωμο άσο να σταματάει την προσπάθειά του, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και στο πλασέ του Τζούριτσιτς στα τελευταία λεπτά, κρατώντας το μηδέν για την άμυνά του και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει τα… σχέδιά του για την πρόκριση.

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}c51c5b7296{/coveritlive}

Ένας αλλά... Ρομπέρτο! (video)



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved