Μπενφίκα – Ολυμπιακός: Σε τόπο… ιερό για το «διπλό» (video)

Μπενφίκα – Ολυμπιακός: Σε τόπο… ιερό για το «διπλό» (video)

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Ντα Λουζ» από τη Μπενφίκα (21:45, Onsports/ΔΤ) και θέλει να πάρει νίκη που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, στο γήπεδο που η Εθνική σήκωσε το Euro το 2004…

Οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν καλά την κρισιμότητα του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο Μίτσελ θέλησε να αποφορτίσει την ομάδα του λέγοντας ότι ναι μεν έχει στόχο τη νίκη αλλά δεν θα έρθει και η… καταστροφή αν κάτι δεν πάει καλά. Αντίθετα, ξεκάθαρος ως προς τον στόχο του Ολυμπιακού στη Λισαβόνα ήταν ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την πόλη – καθώς πρόκειται για την πρωτεύουσα της πατρίδας του – και το γήπεδο στο οποίο δίνει το σημαντικό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Πάουλο Μασάντο που μίλησε για τελικό στη συνέντευξη Τύπου κι έδειξε έτοιμος να δώσει τα πάντα για να έρθει η νίκη για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Έτοιμος για «μάχη»

Ο Μίτσελ έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του και ετοιμάζεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα έτσι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δίνοντας στην τελευταία προπόνηση αρκετή έμφαση στο πρέσινγκ στον αντίπαλο και στην κυκλοφορία της μπάλας. Όπως έχει δείξει ο Ισπανός τεχνικός, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο με τους Χολέμπας, Σιόα, Μανωλά και Σαλίνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα θα αποτελείται από τους Σάμαρη, Μανιάτη και Τσόρι Ντομίνγκεζ, με τον Βάις και τον Σαβιόλα να κινούνται πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος θα είναι η «αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Κάμπελ, Φουστέρ, Μασάντο, Μεντζανί, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Γιαταμπαρέ, με τον τραυματία Γκαετάν Μπονγκ να έχει μείνει στην Αθήνα και να αποτελεί την πιο «τρανταχτή» απουσία του Ολυμπιακού.

Με Καρντόσο η Μπενφίκα

Από την πλευρά τους οι «Λουζιτανοί» είχαν αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, από το οποίο οριστικά θα απουσιάσει ο Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Σέρβος μέσος έχει χάσει αρκετά ματς κι ακόμα περισσότερες προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς, παραμένει πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης κι έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή. Εκτός έμειναν και οι Μάρκοβιτς και Σουλεϊμάνι, κανονικά μπήκε όμως σ’ αυτή ο Όσκαρ Καρντόσο ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα στη μέση.

Έτσι, ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους, αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Αρτούρ με τους Σικέιρα, Γκαράι, Λουιζάο και Αντρέ Αλμέιδα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Θέση στη μεσαία γραμμή θα πάρουν οι Μάτιτς, Γκαϊτάν και Πέρεζ, με τους Τζούρισιτς, Καρντόσο και Όλα Τζον α αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Στην αποστολή βρίσκονται και οι: Πάουλο Λόπες, Ζαρντέλ, Μάξι Περέιρα, Αντρέ Γκόμες, Καβαλέιρο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ροντρίγκο και Λίμα.

Αήττητος με Μαγένκο, χωρίς νίκη στη Λισαβόνα

Διαιτητής της αναμέτρησης, θα είναι ο Ουντιάνο Μαγένκο. Ο Ισπανός είναι... γούρικος διαιτητής για τους Πειραιώτες, αφού σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς που τους έχει διαιτητεύσει, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία (1-0 με Σερίφ Τίρασπολ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ 2009/10, 0-0 με Άλκμααρ στην Ολλανδία στους ομίλους την ίδια σεζόν και νίκες με 3-1 και 2-1 επί της Άρσεναλ τον Δεκέμβριο του 2011 και του 2012 αντίστοιχα).

Κόντρα, όμως, στον Ολυμπιακό είναι η παράδοση στη Λισαβόνα απέναντι στη Μπενφίκα. Στις δυο επισκέψεις που έχουν προηγηθεί εκεί, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν. Η πρώτη φορά ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου 1973 όταν οι «αετοί» επικράτησαν 1-0 για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών, ενώ δέκα χρόνια αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου 1983, η Μπενφίκα νίκησε 3-0 κι απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τον Β’ γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα μετρά ωστόσο τρεις νίκες στο Φάληρο εναντίον των Πορτογάλων.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, στις 27 Νοεμβρίου 2008, ο Ολυμπιακός είχε… διαλύσει 5-1 τη Μπενφίκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»…

Δείτε τα γκολ από εκείνο το παιχνίδι…

Μπενφίκα – Ολυμπιακός: Σε τόπο… ιερό για το «διπλό» (video)



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved