Μίτσελ: «Ήρθαμε για τη νίκη»

Μίτσελ: «Ήρθαμε για τη νίκη»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε πως η ομάδα του θα παραταχθεί στην έδρα της Μπενφίκα για τους τρεις βαθμούς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει το ματς της Λισαβόνας για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μίτσελ δεν έκρυψε τον στόχο του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών στην έδρα της Μπενφίκα. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα ατού των Πορτογάλων και να εκμεταλλευτούν τα δικά τους, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο κ. Ζεσούς είπε ότι δεν είναι τόσο καθοριστικός ο αγώνας; Συμφωνείτε με αυτό;

«Η πραγματικότητα είναι ότι το ματς δεν είναι καθοριστικό γιατί υπάρχουν κι άλλα μας. Εμείς το παίρνουμε σαν ένα παιχνίδι καθοριστικό γιατί είναι ένα ματς που θέλουμε να το κερδίσουμε. Όποιο ματς θέλουμε να κερδίσουμε, είναι μονόδρομος. Έχουμε μεγάλη φιλοδοξία και προσδοκίες. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε».

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικά στοιχεία της Μπενφίκα; Ο Σαβιόλα και ο Ρομπέρτο σας έχουν δώσει μία ιδέα για το πώς θα κερδίσετε αύριο;

«Το πλεονέκτημα της Μπενφίκα είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα και ερχόμαστε με όλο τον σεβασμό και την περηφάνια μας να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχουμε τον Σαβιόλα και τον Ρομπέρτο, αλλά έχουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες. Κι εγώ που δεν είμαι Έλληνας, ήρθα στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα όπως είναι η Μπενφίκα».

Πιστεύετε ότι θα φτάσετε στην πρώτη θέση του ομίλου ή πιστεύετε ότι η Παρί την έχει ήδη κατακτήσει;

«Είναι μία διοργάνωση πολύ σύντομη και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε προβλέψεις. Μετά την Παρί όλοι νόμιζαν ότι θα είχαμε αποκλειστεί και αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε. Δεν σκεφτόμαστε να περάσουμε ως πρώτοι ή δεύτεροι. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να περάσουμε. Αυτό θέλει και η Μπενφίκα, αυτό θέλουμε κι εμείς.

Ποιος παίκτης από την Μπενφίκα είναι ο πιο επικίνδυνος;

«Η Μπενφίκα έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον θα διάλεγα τον προπονητή. Είναι ο καλύτερος απ' όλους».

Η Πορτογαλία και η Ελλάδα περνούν οικονομική κρίση. Έχετε την αίσθηση που έχουν οι νίκες στο ποδόσφαιρο για αυτές τις δύο χώρες;

«Ναι το αντιλαμβάνομαι γιατί προέρχομαι από μία χώρα που είναι σε κρίση. Γνωρίζουμε πολύ καλά σε τι κατάσταση είναι η Ευρώπη και τι σημασία έχουν αυτές οι νίκες κυρίως για να εμψυχώσουν τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Είμαστε προπονητές όμως μερικές φορές έχουμε τον χρόνο να διαβάσουμε εφημερίδες και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κόσμος».

Έχετε στο μυαλό σας να αντιμετωπίσετε διαφορετικά την Μπενφίκα σε σχέση με την Άντερλεχτ. Και το ρωτάμε αυτό από την άποψη ότι στο ματς με την Άντερλεχτ στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν αρκετά αμυντικά κενά.

«Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα αμυντικά και να χάναμε το ματς. Στην Άντερλεχτ είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά επιτρέψαμε να κάνει πολλές ευκαιρίες. Στην Άντερλεχτ δεν δεχτήκαμε γκολ και το οφείλαμε στον Ρομπέρτο. Ελπίζουμε να κάνει καλή εμφάνιση ξανά ο Ρομπέρτο. Το θέμα όμως είναι να μην επιτρέψουμε στην Μπενφίκα να κάνει πολλές ευκαιρίες».

Ο Σαβιόλα θεωρητικά ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή. Παρόλα αυτά ακούγεται τελευταία ο Μήτρογλου. Το παιχνίδι εδώ για τον Σαβιόλα θα είναι μία ευκαιρία για να κάνει μία καλή εμφάνιση.

«Το να προσπαθήσει να αποδώσει καλύτερα είναι πολύ δύσκολο, γιατί τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Γνωρίζει τον ρόλο που παίζει μέσα στην ομάδα μας και ο επαγγελματισμός του δεν του επιτρέπει να μην προσπαθεί πάντα. Είναι παράδειγμα για όλους. Έχει βοηθήσει τον Μήτρογλου και όλους τους παίκτες».

Διαβάστε επίσης:

Μασάντο: «Τελικός για εμάς»

Ροντρίγκο: «Σημαντικό παιχνίδι»

Ζέσους: «Σημαντικό να πάρουμε τη νίκη»



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved