Το προφίλ της Μπενφίκα

Το προφίλ της Μπενφίκα

Από τις σταθερές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η Μπενφίκα η οποία όμως δεν θυμίζει σε τίποτα την περυσινή ομάδα που έφτασε στον τελικό του Europa League.

Η Μπενφίκα είναι η ομάδα που κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Στα χαρτιά μπορεί να θεωρηθεί σίγουρα ένας αντίπαλος που η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ανταγωνιστεί και να διεκδικήσει κάτι τόσο στην Πορτογαλία, όσο φυσικά και στην Ελλάδα.

Στο ρόστερ της ομάδας προστέθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και επίσης αποχώρησαν πολλοί. Σημείο αναφοράς χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι ο Λιούμπομιρ Φέισα ο οποίος μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ανήκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Σπουδαιότερη προσθήκη ήταν αυτή του Λαζάρ Μάρκοβιτς από την Παρτιζάν που κόστισε το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ γενικά οι Σέρβοι ήταν αρκετοί που αποκτήθηκαν, καθώς εκτός του Φέισα στο ρόστερ προστέθηκαν και οι Σουλεϊμάνι, Μίτροβιτς και Τζούρτζιτς.

Απο τις αποχωρήσεις σημαντικότερη είναι αυτή του Πάμπλο Αϊμάρ, ενώ οι υπόλοιπες αποχωρήσεις δεν μπορούν να κριθούν τόσο σημαντικές. Μεγάλο θέμα θα προκύψει τις επόμενες ημέρες με το μέλλον του Όσκαρ Καρντόσο καθώς ο Παραγουανός επιθετικός είναι κοντά στην έξοδό του, με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα να έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Προπονητής

Ζόρζε Χέσους

Από τους εκκεντρικούς προπονητές της Ευρώπης είναι ο Ζόρζε Ζέσους που στα περισσότερα από τα παιχνίδια του, τσακώνεται συνήθως με τον αντίπαλο τεχνικό και καταλήγει να βλέπει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τις κερκίδες. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2009 και γενικά την οδήγησε σε αρκετές επιτυχίες, ωστόσο φαίνεται πως έχει θέμα με τις κατακτήσεις τίτλων, καθώς πέρυσι έχασε και τους τρεις που διεκδίκησε, όλους στις καθυστερήσεις!

Το αστέρι

Όσκαρ Καρντόσο

Από τους μεγαλύτερους επιθετικούς του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι ο Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός διεθνής βρίσκεται από το 2007 στους «αετούς» της Λισαβόνας και πάντα βγαίνει πρώτος σκόρερ της ομάδας. Σε 160 συμμετοχές, έχει βρει δίχτυα 105 φορές. Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό, αφορά το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον προπονητή δεν είναι οι καλύτερες και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να αποχωρήσει από την Πορτογαλία.  

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Αρτούρο Μοράις, Μίκα, Πάουλο Λόπεζ

Αμυντικοί: Βιτόρια, Λουιζάο, Κορτέζ, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Λόπεζ, Μελγιαρέχο, Μίτροβιτς

Μέσοι: Ρούμπεν Αμορίμ, Ντούριτσιτς, Σάλβιο, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Γκόμεζ, Αλμέιντα, Πέρεζ, Φέισα, Ουρεταβισκάγια

Επιθετικοί: Σουλεϊμάνι, Λίμα, Τζον, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς, Καρντόσο, Ντζαλό, Ροτζέλιο Φούνες Μορί

Ξεκίνημα της σεζόν

Μέτριο μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα της Μπενφίκα στη φετινή σεζόν και το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα, ηττήθηκε 2-1 από τη Μαρίτιμο εκτός έδρας, για να ακολουθήσει η αγχωτική εντός έδρας νίκη με το ίδιο σκορ απέναντι στη Ζιλ Βιθέντε. Σε κανένα από τα δύο αυτά παιχνίδια δεν αγωνίστηκε ο Όσκαρ Καρντόσο και αυτό δείχνει αρκετά αναφορικά με το μέλλον του.

Τίτλοι

32 πρωταθλήματα

24 Κύπελλα

4 Σουπερ Καπ Πορτογαλίας

2 Κύπελλα πρωταθλητριών



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved