Πρόδωσε η άδεια Τούμπα τον ΠΑΟΚ, 3-2 η Σάλκε (photos+videos)

Πρόδωσε η άδεια Τούμπα τον ΠΑΟΚ, 3-2 η Σάλκε (photos+videos)

Η Σάλκε πέρασε με 3-2 από την άδεια Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει υπερπροσπάθεια έτσι ώστε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, όμως, η απουσία του κόσμου του σε κομβικά σημεία ήταν αυτή που του κόστισε…

Σε γεμάτη Τούμπα, αυτή η πρόκριση δεν χανόταν. Με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει προβάδισμα, τη Σάλκε να μένει με δέκα και τον «δικέφαλο του Βορρά» να επιστρέφει στη συνέχεια από την… κόλαση του 1-2 των Γερμανών, μια «καυτή» Τούμπα θα έσπρωχνε την ομάδα του Χουμπ Στέφενς στους ομίλους του Champions League. Αντί, όμως, να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κάνει την απόλυτη ανατροπή, οι Γερμανοί έδειξαν την ποιότητά τους κι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς τα έπαιξαν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, πήραν νίκη 3-2 στην έδρα του «δικεφάλου» κι επιστρέφουν στη βάση τους έχοντας πάρει «χρυσή» πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ πλέον θα αρκεστεί στη συμμετοχή στο Europa League και στους ομίλους, αναγκαζόμενος να παίξει ένα ακόμα ματς χωρίς κόσμο για να εκτίσει την ποινή του, η οποία ήταν κι η καταδίκη του όπως φάνηκε στον αγώνα με τους Γερμανούς. Από εκεί και πέρα, ο Στέφενς και οι παίκτες του μπορούν να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Κάιπερς, ο οποίος δεν είδε το χέρι του Ουτσίντα στο πρώτο γκολ των Γερμανών, απέβαλλε τον συμπατριώτη του τεχνικό του ΠΑΟΚ για… διαμαρτυρίες και δεν καταλόγισε καθαρό φάουλ πάνω στη γραμμή της περιοχής στον Στοχ, λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση από τον Κώστα Κατσουράνη.

«Δήμιος» της ελληνικής ομάδας, όμως, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αποδείχθηκε ο Τζούλιαν Ντράξλερ. Το μεγάλο ταλέντο της Σάλκε ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Ουτσίντα για να «σερβίρει» το πρώτο γκολ στον Σάλαϊ (43’), σκόραρε για το 2-1 των Γερμανών στο 67’ κι έκανε μαγική ενέργεια και πάσα στο γκολ-ταφόπλακα του 90’ που ήρθε ξανά από τον Σάλαϊ. Για τον ΠΑΟΚ, την εφήμερη χαρά της ισοφάρισης πρόσφερε στο 53’ ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Κώστας Κατσουράνης στο 79’, όμως, παρά το γεγονός ότι η Σάλκε έπαιξε με δέκα παίκτες από το 64’ λόγω αποβολής του Τζόουνς, ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο…

Με Σκόνδρα αριστερά ο ΠΑΟΚ, μέσα Φαρφάν και Ουτσίντα

Ο Χουμπ Στέφενς τελικά δεν εμπιστεύτηκε τον Νίκο Σπυρόπουλο για το αριστερό άκρο της άμυνας κι επέλεξε να βάλει στη θέση αυτή τον Γιάννη Σκόνδρα. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ ήταν ο Χακόμπο, με τους Βίτορ, Κατσουράνη και Κίτσιου να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Κάτσε και Τζιόλης, ενώ στο αριστερό άκρο ήταν ο Στοχ, στο δεξί ο Λούκας και οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του ο Γιένς Κέλερ, παρά το γεγονός ότι Ουτσίντα και Φαρφάν ήταν αμφίβολοι, τους είχε στην αρχική ενδεκάδα της Σάλκε, έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χίλντενμπραντ και οι Φουξ, Χέβεντες, Σαντάνα και Ουτσίντα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Τζόουνς και Χέγκερ, με τον Κλέμενς αριστερό εξτρέμ, τον Φαρφάν δεξί και τον Ντράξλερ πίσω από τον Σάλαϊ που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Χείρα… βοηθείας

Το παιχνίδι σε όλο το πρώτο ημίχρονο, πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελε ο ΠΑΟΚ. Με αργό τέμπο, χωρίς μεγάλες φάσεις με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τζόουνς στο 3’ που έβγαλε δύσκολα ο Χακόμπο, και με περιορισμένα τα ατού της Σάλκε. Όλα έδειχναν πως ο «δικέφαλος του Βορρά» θα κατάφερνε να πάει στα αποδυτήρια με το «μηδέν» στην άμυνα, για να μπορέσει να κάνει κι ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να «δέσει» την πρόκριση. Ωστόσο, στο 43’ η Σάλκε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Ουτσίντα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια έκανε γύρισμα στον Σάλαϊ ο οποίος έστειλε με προβάδισμα τους «βασιλικούς μπλε» στα αποδυτήρια.

Αχ, αυτή η τιμωρία…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Στέφενς να έχει αποβληθεί από τον Κάιπερς για διαμαρτυρίες, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση και να μην αφήσει την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη. Πράγματι, στο 53’ με ωραία ασίστ του Κίτσιου και «βολίδα» του Αθανασιάδη, το ματς ήρθε στα ίσα! Η αποβολή του Τζόουνς στο 64’ έδειχνε να γέρνει την πλάστιγγα προς το μέρος του «δικεφάλου», αλλά ο Ντράξλερ «μίλησε» στο 67’ κι έδωσε νέο προβάδισμα στους Γερμανούς.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, όμως, μίλησε κι η κλάση του Κώστα Κατσουράνη ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 2-2 κι έβαλε… φωτιά στο ματς. Αν οι εξέδρες ήταν γεμάτες, αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε τιμωρηθεί εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων που τα έκαναν «γης μαδιάμ» πέρσι τέτοιον καιρό κόντρα στη Ραπίντ, το σίγουρο είναι πως θα «καιγόταν» και η Τούμπα ολόκληρη. Όμως, χωρίς να έχει παλμό από την εξέδρα στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς, ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Αφού δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω στο επόμενο δεκάλεπτο μετά την ισοφάριση, με τον Λούκας να χάνει μοναδική ευκαιρία, είδε τον Ντράξλερ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο 90’ και να σερβίρει στον Σάλαϊ το γκολ-ταφόπλακα στα όνειρα του «δικεφάλου του Βορρά».

Ο αποκλεισμός αναμφίβολα «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ, τόσο σε επίπεδο γοήτρου όσο και σε οικονομικό όφελος αφού τα κέρδη της πρόκρισης θα ήταν τεράστια. Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν οι Θεσσαλονικείς είναι η εμφάνιση της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά και το πόσο πικρά πλήρωσε την απουσία του κόσμου του στο πιο ιστορικό του παιχνίδι στην Ευρώπη. Προς γνώσην και συμμόρφωση λοιπόν…

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζιόλης, Στοχ, Κάτσε, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ)

Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντενμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Σαντάνα, Φουξ, Φαρφάν (83' Μάτιπ), Ντράξλερ, Χέγκερ, Τζόουνς, Κλέμενς (61' Μέιερ, 70' Νόισταντερ), Σάλαϊ

Θυμηθείτε όσα έγιναν στην Τούμπα...

{coveritlive}62ff15c4f8{/coveritlive}

Η πορεία της αποστολής του ΠΑΟΚ προς την Τούμπα


Τα γκολ του αγώνα:

Πρόδωσε η άδεια Τούμπα τον ΠΑΟΚ, 3-2 η Σάλκε (photos+videos)



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved