Στον δρόμο των «8»

Στον δρόμο των «8»

Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί την Ίντερ στην ρεβάνς του 1-0 του Μιλάνου υπέρ των Βαυαρών και το Onsports παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η κάθε ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

1. Ο 13ος ποδοσφαιριστής

Ο 12ος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να είναι οι 70.000 φίλοι της ομάδας που θα βρεθούν στην «Αλιάντς Αρένα». Ο 13ος αναμένεται να είναι ο Λουίς Φαν Χάαλ ο οποίος έχει δέκα φορές παραπάνω εμπειρία από τον ομόλογό του στην Ίντερ, Λεονάρντο. Με δύο δεκαετίες περισσότερο εμπειρίας, ο Ολλανδός έχει το «know-how» για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του. Οι κινήσεις του στην… αγωνιστική σκακιέρα θα πρέπει να στεφθούν από επιτυχία, καθώς δεν θα έχει δικαιολογίες σε περίπτωση λάθους.

Στην πρώτη αναμέτρηση ο Φαν Χάαλ είχε εκπλήξει αρκετούς με την συμμετοχή του Λουίς Γκουστάβο στο κέντρο, αλλά και με την χρησιμοποίηση του Πράνιτς στα μπακ. Ωστόσο οι κινήσεις του αποδείχθηκαν σωστές. Με το θετικό αποτέλεσμα που πήρε η ομάδα του πρέπει να ισορροπήσει την ασφάλεια που έχει η ομάδα του με την επιθετικότητα. Αντίθετα ο Λεονάρντο χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο σχήμα, ακόμα και αν δεν του «βγήκε» στην πρώτη αναμέτρηση. Το πλεονέκτημα του Φαν Χάαλ είναι ότι μπορεί να καταλάβει άμεσα πότε κάτι δεν λειτουργεί σωστά και να το διορθώσει.

2. Να μην επαναπαυτεί

Σίγουρα το 1-0 που πήραν οι Βαυαροί στο «Τζουσέπε Μεάτσα» τους δίνει μεγάλο προβάδισμα. Ωστόσο ακόμα και αν πετύχουν ένα γκολ, δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι, γιατί η Ίντερ θα κυνηγάει και πάλι δύο τέρματα. Μοιάζει με ένα βολικό πλεονέκτημα αυτό που έχει η Μπάγερν Μονάχου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 ανέτρεψε ολόκληρο τελικό του Champions League σε δύο λεπτά. Επίσης πέρυσι βρισκόταν πίσω στο σκορ από τους «κόκκινους διαβόλους» με 3-0, αλλά κατάφερε να κάνει το 3-2 και να πάρει την πρόκριση μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο συμβιβασμός που έχει δείξει φέτος η Μπάγερν σε αρκετά παιχνίδια έχει κοστίσει στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση με την Ρόμα στο «Ολίμπικο», όπου βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, και εντέλει ηττήθηκε με 3-2. Η Μπάγερν το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει για 90 λεπτά συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεγράψει τους Ιταλούς.

3. Κλειδί ο Λουίς Γκουστάβο

Αν κάτι δεν είναι χαλασμένο δεν μπορεί να φτιαχτεί, λέει μία παροιμία. Στην πρώτη αναμέτρηση ο Λουίς Γκουστάβο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του, καθώς ελάττωσε τους κινδύνους από τα πόδια του Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Εκτός αυτού ήταν καλός και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς είχε χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ. Στην θέση του κεντρικού μέσου, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τους Βαυαρούς μέχρι στιγμής και αξίζει μία θέση βασικού και στον επαναληπτικό.

Ο Τόνι Κρος είναι καλός σαν δεύτερη επιλογή, ωστόσο αν ο Λουίς Φαν Χάαλ χρησιμοποιήσει τον 21χρονο μέσο ως βασική επιλογή, θα έχει έναν όχι και τόσο απαραίτητο κίνδυνο. Χωρίς καμία αμφιβολία ο Κρος μπορεί να εξελιχθεί στον νέο ηγέτη των Βαυαρών. Ωστόσο για να το αποδείξει αυτό έχει αρκετά χρόνια μπροστά του και σε μία τέτοια αναμέτρηση καλό θα ήταν να μείνει στον πάγκο από τον Ολλανδό τεχνικό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αν χρησιμοποιηθεί θα είναι ο αδύναμος κρίκος, καθώς έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Παρόλα αυτά ο Λουίς Γκουστάβο τρέχει περισσότερο και είναι πιο ώριμος από τον 21χρονο, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιες αναμετρήσεις.

4. Σωστή διαχείριση

Δεν είναι μυστικό ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ θέλει η ομάδα του να έχει την κατοχή της μπάλας. Όλα αυτά στην θεωρία, καθώς για να γίνει αυτό χρειάζεται μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που φέτος δεν είναι το δυνατό σημείο των Βαυαρών. Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με το Αμβούργο δεν ήταν το γεγονός ότι είχε 64% κατοχή, αλλά και ότι δέχτηκε μόλις τέσσερις επιθέσεις από την ομάδα του λιμανιού. Η αδυναμία στο να παίζει χωρίς την κατοχή της μπάλας δεν φάνηκε, ωστόσο απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ίντερ αναμένεται να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Με τους Ρόμπεν και Ριμπερί να τρέχουν ασταμάτητα ελάττωσαν τις επιθετικές προσπάθειες των πλαγίων μπακ του Αμβούργου, καθώς είχαν το φόβο για να μην εκτεθούν. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει και απέναντι στους «νερατζούρι», έτσι ώστε τα μπακ των Ιταλών να μην μπορέσουν να απειλήσουν. Από την χειμερινή διακοπή και μετά η Μπάγερν Μονάχου έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις τέσσερις φορές στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει και σίγουρα αν έχει απέναντί της έναν επιθετικό της κλάσης του Ετό, θα χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση.

5. Να είναι αποτελεσματική

Πριν ο Ρόμπεν ξεκινήσει το κρεσέντο σκοραρίσματος απέναντι στο Αμβούργο, η Μπάγερν Μονάχου είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες. Αυτό το πρόβλημα δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση απέναντι στην ομάδα του λιμανιού. Ωστόσο όταν απέναντι είναι η Ίντερ τα λάθη δεν συγχωρούνται. Εκτός αυτού σε αγώνες Champions League οι ευκαιρίες που έχει μία ομάδα για να σκοράρει δεν είναι αρκετές.

Ο Μάριο Γκόμεζ είναι από τους ποδοσφαιριστές που στα τελευταία παιχνίδια η αυτοπεποίθησή του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Έχοντας σκοράρει επτά φορές στην φετινή διοργάνωση η δεινότητά του είναι ζωτικής σημασίας για τους Βαυαρούς. Τρανό παράδειγμα είναι η Μπαρτσελόνα που απέναντι στην Άρσεναλ δημιούργησε δεκάδες ευκαιρίες και προκρίθηκε οριακά.

ΙΝΤΕΡ

1. Διπλό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν

Δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το ότι ο Άριεν Ρόμπεν είναι ο κύριος…εχθρός της προσπάθειας που θα κάνει η Ίντερ για να προκριθεί. Σε ότι αφορά την πλευρά που αγωνίζεται ο Ολλανδός μέσος, η Ίντερ δεν είναι και τόσο δυνατή και το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο Λεονάρντο θα είναι να περάσει και δεύτερο παίκτη για να μαρκάρει τον Ρόμπεν.

Υπό την σκέψη ότι οι Κρίστιαν Κίβου και Γιούτο Ναγκατόμο σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ικανοί να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τον Ολλανδό ο Λεονάρντο έχει την επιλογή να δώσει εντολή σε έναν μέσο όπως ο Καμπιάσο στο να «ντουμπλάρει» το μαρκάρισμα στον διεθνή Ολλανδό, έτσι ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από τα πόδια του.

2. Κλείσιμο των χώρων

Όλες οι ομάδες του Λουίς Φαν Χάαλ έχουν ως δυνατό σημείο την κατοχή της μπάλας. Οι Γερμανοί θα έχουν το θετικό ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους με αποτέλεσμα να έχουν την κατάλληλη υπομονή και να γυρίσουν την μπάλα στο κέντρο με ηρεμία, μέχρι να βρεθεί ο κενός χώρος. Με τους Τόνι Κρος και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να κρατούν τις θέσεις τους στο κέντρο, οι Βαυαροί έχουν την ευκαιρία με τους περιφερειακούς επιθετικούς (Ρόμπεν, Ριμπερί) να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Για να μπορέσει η Ίντερ να κάνει την επιτυχία, χρειάζεται να κλείσει καλά όλους τους χώρους του κέντρου και κάθε ποδοσφαιριστής των «νερατζούρι» θα πρέπει να τρέξει ασταμάτητα για τα 90 λεπτά, έτσι ώστε να μην δώσουν το δικαίωμα στους Κρος και Σβαϊνστάιγκερ να οργανώσουν το παιχνίδι.

3. Δώστε το στον Ετό

Στην πρώτη αναμέτρηση όποια επιθετική προσπάθεια και αν έκανε η Ίντερ, είχε ως τελικό αποδέκτη τον Σάμουελ Ετό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος με οποιονδήποτε τρόπο και αυτός αναμένεται να είναι η… αιχμή του δόρατος για τους «νερατζούρι».

Μέχρι στιγμής ο διεθνής επιθετικός έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα, 28 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και θα είναι αυτός από τον οποίον θα περιμένουν το κάτι παραπάνω οι Ιταλοί. Οι Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν και Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, είναι αργοί και αν οι μέσοι της Ίντερ βάλουν στο παιχνίδι τον Ετό, τότε θα έχουν έναν λόγο παραπάνω να ελπίζουν στην έκπληξη.

4. Εκμετάλλευση των στημένων

Όπως αναφέρεται και παραπάνω η Μπάγερν Μονάχου είναι δυνατή σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας. Το σημαντικότερό της μειονέκτημα είναι η αμυντική γραμμή και εκεί πρέπει να «χτυπήσει» η Ίντερ. Έτσι από τις στημένες φάσεις θα έχει την ευκαιρία να απειλήσει πιο εύκολα.

Είναι γνωστό ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν θέλει να «χαραμίζει» χρόνο από την προπόνηση για τις στημένες φάσεις και αυτό έχει ήδη κοστίσει στους Βαυαρούς στην φετινή σεζόν. Κανείς από τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν δεν παίρνει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο στα στημένα και εκεί η Ίντερ έχει το πλεονέκτημα για να πάρει τη νίκη.

5. Η συμμετοχή του Σνάιντερ

Στην πρώτη αναμέτρηση του Μιλάνου η Ίντερ, είχε τεράστιο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Ένας από τους βασικούς λόγους που έγινε αυτό ήταν η συμμετοχή του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στο παιχνίδι. Ο Ολλανδός διεθνής είναι το… μυαλό των επιθετικών προσπαθειών της Ίντερ την φετινή σεζόν και δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση πλέον. Το παιχνίδι της «Αλιάντς Αρένα» είναι η τέλεια ευκαιρία για τον Σνάιντερ, έτσι ώστε να πάρει από το… χεράκι την Ίντερ και να την οδηγήσει σε μία ιστορική πρόκριση Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ πρέπει να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού και αυτό θα γίνει μέσω των συμπαικτών του…



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved