Βέλιτς: «Άλλο επίπεδο η Μπάγερν»

Βέλιτς: «Άλλο επίπεδο η Μπάγερν»

Για την ανωτερότητα της Μπάγερν Μονάχου έναντι της Μπαρτσελόνα μίλησε στον Sentra 103,3 ο Γιάσμικο Βέλιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν υπάρχει διαφορά φρεσκάδας και ρυθμού Ισπανών-Γερμανών: «Δύσκολα εξηγείται. Δεν θα `πρεπε να υπάρχει μια τέτοια προσέγγιση. Πρόκειται για 4 από τις κορυφαίες ομάδες με κορυφαίους παίκτες που παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Έχουν κορυφαία επιτελεία και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Στην Μπαρτσελόνα που έχει μικρότερο ρόστερ ίσως παίζει κάποιο ρόλο, αλλά οι αιτίες βρίσκονται άλλου.

Με μεγαλύτερο κίνητρο, πάθος, επινοητικότητα και μεγαλύτερη προσήλωση απ' αυτό που συνήθως κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και ήρθαν φυσιολογικά τα αποτελέσματα».

Για το αν παίρνουν τα πρωτεία οι βορειοευρωπαίοι από τους νότειους: «Οι γερμανικές ομάδες πάντοτε, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, συγκαταλέγονται στις κορυφαίες της Ευρώπης. Η Μπάγερν φτάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τρίτην φορά στον τελικό.

Είναι δύο οι γερμανικές ομάδες. Η Μπάγερν πήρε την πρόκριση με επιβλητικό τρόπο, αλλά είναι χρόνια στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Για την Μπαρτσελόνα κι αν πέφτουν οι τίτλοι τέλους: «Μου είναι λίγο ξένες τέτοιες αναλύσεις ακραίες. Οι αναλύσεις που δημιουργούν εντυπώσεις και πάνε από το ένα άκρο στο άλλο. Δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους που ζουν από το ποδόσφαιρο και βλέπουν με τεχνική ματιά αυτό που συμβαίνει. Στην περίπτωση αυτή είναι δύσκολο από απόσταση και μη γνωρίζοντας τα πράγματα από μέσα να κάνουμε κρίση σε μεγάλο βαθμό. Αν δει κανείς ότι στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, που αποχώρησε ο Γκουαρδιόλα, ίσως ο ίδιος να έβλεπε κάτι μπροστά του...

Γεγονός είναι ότι όντως αν συγκρίνουμε την πορεία της τα τελευταία χρόνια με την δεδομένη στιγμή, φαίνεται ότι υπάρχει θέμα. Όχι μόνο μειώθηκε η απόσταση από άλλες ομάδες, αλλά υπερκαλύφθηκε. Είναι έτοιμες ομάδες να την κοντράρουν και να την ξεπεράσουν».

Για τον τελικό: «Θα προτιμούσα τελικό με ομάδες από διαφορετικές χώρες. Οπωσδήποτε θα είναι μεγάλος τελικός. Μιλάμε για δυο ομάδες που έχουν δείξει φέτος σε πολύ κατάσταση, ιδίως η Μπάγερν που είναι επιβλητική σε Γερμανία, Champions League. Και η Ντόρτμουντ πολύ καλή εικόνα από τον όμιλο.

Η Μπάγερν έκανε περίπατο, η Μπορούσια πέρασε επίσης δίκαια, αλλά έδειξε ότι είναι ευάλωτη. Γρήγορες, εκρηκτικές ομάδες. Η Μπάγερν βασίζεται στον έλεγχο του παιχνιδιού με τη μπάλα. Η άλλη στις γρήγορες μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Ενδιαφέρον ματς από κάθε άποψη».

Για το ποια είναι η συνολική εικόνα που διαμόρφωσε για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το πέρασμά μου από τον Λεβαδειακό ήταν σύντομο, μόλις 4 αγωνιστικές για να βασιστεί η συνολική μου εκτίμηση για το πρωτάθλημα. Θεωρώ πάντα ότι παρ' όλες τις δυσκολίες, υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες για καλύτερα πράγματα. Αλλά, προφανώς οι αρμόδιοι στις ομάδες και στο ποδόσφαιρο γενικώς, αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια να κινούνται στους ρυθμούς που κινούνται. Πρέπει να μπει πιο ψηλά ο πήχης και να αυξηθούν οι απαιτήσεις.

Για τον Λεβαδειακό: «Αυτό το μήνα, θεωρώ ότι ήταν υπέροχη εμπειρία, έμαθα κάποια πράγματα. Ελπίζω κι εγώ να έμαθα σε κάποιους κάποια πράγματα. Υπήρχε μια βασική διαφορά στο πως βλέπουμε μια ομάδα και την εξέλιξή της. Ήθελα μια συνοχή στο γκρουπ για να ελέγχει ο προπονητής και η ομάδα τα πράγματα και να μπορούμε να είμαστε πιο απαιτητικοί από την ομάδα. Θεωρούσα ότι το σωματείο κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Οπότε στην παρούσα φάση ήταν αδύνατον να υπάρξει συνεργασία. Ελπίζω σε κάποια άλλη στιγμή που η ομάδα θα έχει περισσότερες απαιτήσεις, να συναντηθούν οι δρόμοι μας



Εθνική Ελλάδας: Δεν θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Πρέπει να ακούσω το σώμα μου»
Εθνική Ελλάδας: Δεν θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Πρέπει να ακούσω το σώμα μου»
LIVE Euro 2024: Η εξέλιξη της αναμέτρησης Ιταλία - Αλβανία
LIVE Euro 2024: Η εξέλιξη της αναμέτρησης Ιταλία - Αλβανία
Euro 2024, Ισπανία – Κροατία 3-0: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο!
Euro 2024, Ισπανία – Κροατία 3-0: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο!
Πανιώνιος: Ανακοίνωσε τον Σαλούστρο
Πανιώνιος: Ανακοίνωσε τον Σαλούστρο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved