Με «τριάρα» στα προημιτελικά

Με «τριάρα» στα προημιτελικά

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πανηγύρισε η Σαχτάρ που επικράτησε με 3-0 της Ρόμα.

Οι Ουκρανοί έκαναν αυτό που… έπρεπε, διπλασίασαν τις νίκες τους και με συνολικό σκορ 6-2, προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Χούμπσαν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 18’ με τον Πιάτοφ να αποκρούει πέναλτι του Μποριέλο στο 28’. Στο 41’ ο Μεξές αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γουίλιαν στο 58’ και ο Εδουάρδο στο 88’ με δύο πολύ όμορφα τέρματα, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Η Σαχτάρ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα γκολ, που θα έκανε πιο… εύκολα τα πράγματα για την συνέχεια. Μάλιστα, μόλις στο 4’ οι Ουκρανοί έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Σρνα έκανε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Αντριάνο δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και ο Ντόνι μπλόκαρε.

Η υπεροχή της ομάδας του Μιρτσέα Λουτσέσκου έφερε… καρπούς στο 18’ όταν ύστερα από σέντρα του Γουίλιαν από τα αριστερά, ο Χούμπσαν, που είχε προωθηθεί, με πλασέ στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον Ντόνι και έκανε το 1-0 για την Σαχτάρ.

Στην συνέχεια, η Ρόμα θέλησε να αντιδράσει, αναλαμβάνοντας τα ηνία της αναμέτρησης και πίεσε την εστία του Πιάτοφ. Στο 28’ ο Ταντέι έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μποριέλο, ο Βραζιλιάνος άσος, δεν «έπιασε» όπως θα ήθελε το σουτ.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Ιταλοί έφτασαν μία… ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μκιταριάν κράτησε μέσα στην περιοχή τον Μποριέλο, με τον διαιτητή Γουέμπ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Όμως, από τα 11… βήματα, ο Πιάτοφ νίκησε τον Μποριέλο, κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του.

Στην συνέχεια, το παιχνίδι πήρε μια… άγρια τροπή με σκληρά μαρκαρίσματα και… αψιμαχίες. Μάλιστα, αυτό έφερε την αποβολή του Μεξές. Ο αμυντικός της Ρόμα, κράτησε τον Αντριάνο, με τον Άγγλο ρέφερι να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι Ιταλοί συνέχισαν με παίκτη λιγότερο.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ομάδα της Ρώμης λίγο… έλειψε να μείνει με εννέα ποδοσφαιριστές, όταν ο Ντε Ρόσι χτύπησε με αγκωνιά τον Σρνα, αλλά, ο διαιτητής δεν το είδε, ενώ έδωσε κίτρινη κάρτα στον αρχηγό της Σαχτάρ για διαμαρτυρία.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα όταν στο 58’ όταν ο Γουίλιαν με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής και αριστερά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντόνι και διαμόρφωσε το 2-0.

Στην συνέχεια, οι παίκτες της Ρόμα φάνηκε πως έριξαν… λευκή πετσέτα, καθώς περίμεναν περισσότερο να περάσει η ώρα για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, παρά να «ψάξουν» για κάποιο τέρμα.

Μάλιστα, στο 88’ ο Εδουάρδο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Σαχτάρ με μία εκπληκτική ενέργεια, καθώς απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή, νίκησε τον Ρόσι που θέλησε να τον «κλείσει» και με πλασέ έκανε το 3-0 για τους Ουκρανούς.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση της Σαχτάρ με την Ρόμα, πατώντας ΕΔΩ.



Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved