Ζαρντίμ: «Το ποδόσφαιρο ξεπερνά τα οικονομικά δεδομένα…»

Ζαρντίμ: «Το ποδόσφαιρο ξεπερνά τα οικονομικά δεδομένα…»

Σύνθημα νίκης και επιθετικού ποδοσφαίρου έδωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (21/11, 21:45) αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Σάλκε στο «Φέλτινς Αρένα» για την 5η αγωνιστική του Champions League, τονίζοντας πως τα… πορτοφόλια δεν παίζουν μπάλα - Με την ίδια συνταγή οι «ερυθρόλευκοι».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο Πορτογάλος τεχνικός, στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «βασιλικούς μπλε», ώστε στο «Καραϊσκάκης» την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Παρόλα αυτά, ο 38χρονος τεχνικός απέφυγε να απαντήσει στα δύο «καυτά» ερωτήματα για την αρχική 11άδα: ποιος θα είναι ο επιθετικός και ποιοι οι κεντρικοί αμυντικοί!

«Η κρίση στην Ελλάδα όπως και στην Πορτογαλία έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο, όμως το ποδόσφαιρο ξεπερνάει τα οικονομικά δεδομένα, αν παίζαμε ένα οικονομικό παιχνίδι με την Σάλκε θα είχαμε χάσει από σήμερα, όμως οι παίκτες μου θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζαρντίμ, ερωτηθείς για την οικονομική κρίση και το πόσο έχει επηρεάσει αυτή το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσθέτοντας:

«Ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί πολύ από την πρώτη αγωνιστική. Έχει βελτιωθεί. Για τη Σάλκε έχουμε την άποψη ότι η δυναμική της είναι ίδια. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση και να τα παίξουμε όλα την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση».

Για το αγωνιστικό του πλάνο, επεσήμανε: «Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι, έτσι ώστε να περάσουμε σίγουρα στο Europa League και μετά στο τελευταίο ματς να διεκδικήσουμε και την πρόκριση στους "16". Θα αγωνιστούμε ισορροπημένα, όχι παθητικά, αλλά θέλουμε να μπούμε δυνατά και να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που έχουμε στο σκοράρισμα, κάτι που έχουμε καταφέρει στα προηγούμενα παιχνίδια. Το να προσπαθήσεις να κρατήσεις το μηδέν είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν».

Για τον στόχο του Ολυμπιακού: «Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες και να δείξουμε κάτι καλό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι θα έχουμε πολλούς φιλάθλους στο πλευρό μας και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε χαρά».

Για τους κεντρικούς αμυντικούς που θα επιλέξει στο αυριανό παιχνίδι: «Δε θα αποκαλύψω απόψε την επιλογή μου. Είναι τρεις επιλογές για τη θέση αυτή. Όπως κάθε φορά, δε θα σας το πούμε εδώ, γιατί πρώτοι πρέπει να το μάθουν οι παίκτες και αυτό θα γίνει αύριο»

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τα στημένα, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις στημένες φάσεις στην άμυνα γιατί ξέρουμε την δύναμη του αντιπάλου και ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στις δικές μας στημένες φάσεις».

Μήτρογλου: «Ο προπονητής αποφασίζει»

Από την πλευρά του, διατεθειμένος να μείνει στον πάγκο εάν το αποφασίσει δήλωσε ο Κώστας Μήτρογλου που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο διεθνής επιθετικός, παραδέχθηκε ότι έχει έξτρα κίνητρο για να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι, καθώς βρίσκεται στη Γερμανία στην οποία έχει μεγαλώσει.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Κώστα Μήτρογλου:

Για την πρόκριση στο Europa League: «Σκεφτόμαστε την πρόκριση στους "16" και όχι το Europa League, αυτό μόνο μας απασχολεί»

Για το ποιος θα είναι στην 11άδα μεταξύ αυτού και του Τζεμπούρ: «Ο προπονητής αποφασίζει, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και δίνω τα πάντα για την ομάδα»

Για το αν έχουν μιλήσει με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και εάν έχουν βάλει στοίχημα: «Όχι δεν έχουμε βάλει κανένα στοίχημα»

Για το πώς νιώθει που θα παίξει στη γνώριμη του Γερμανία: «Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα. Μεγάλωσα εδώ, μεγάλωσε και η οικογένεια μου εδώ»

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να παίζω καλά για την ομάδα. Είμαι έτοιμος να παίξω για την ομάδα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»



Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Θεσσαλονίκη: Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ η ΕΛ.ΑΣ.
Θεσσαλονίκη: Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ η ΕΛ.ΑΣ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved