Ήταν πάνω από τις δυνάμεις του... (photos)

Ήταν πάνω από τις δυνάμεις του... (photos)

Ο Παναθηναϊκός είχε απόψε εκπληκτικό κόσμο, πάθος, θέληση και επιθυμία να ανατρέψει τα δεδομένα. Δεν είχε, όμως, το καθαρό μυαλό και πάνω από όλα, την απαιτούμενη ποιότητα να «πνίξει» τη Μάλαγα και να κλέψει την πρόκριση. Οι Ισπανοί πήραν με χαρακτηριστική ευκολία το 0-0 στο ΟΑΚΑ και μαζί και το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Παρηγοριά για το «τριφύλλι» η παρουσία του στους ομίλους του Europa League...

Στο κρισιμότερο ματς της περιόδου, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την οικονομική... ευημερία, ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Δεν είναι ότι δεν ήθελαν οι ποδοσφαιριστές του ή ότι δεν προσπάθησαν. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν, η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι η Μάλαγα πήρε διά περιπάτου τη λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και κέρδισε το «μαξιλαράκι» των εκατομμυρίων ευρώ. Παρότι πιο άπειρη από το «τριφύλλι», η ισπανική ομάδα είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι, δεν μάσησε από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 40.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και εκμεταλλευόμενη το υπέρ της 2-0 από το πρώτο ματς στο «Ροσαλέδα», πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πολλά λάθη, μηδέν ευκαιρίες

Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 και στα πρώτα δέκα λεπτά, ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός. Πάνω κάτω πήγαινε η μπάλα, ωστόσο ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Μάλαγα μπόρεσαν σε αυτό το διάστημα να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αφού πέρασε αναίμακτα τα πρώτα δύσκολα λεπτά, η ισπανική ομάδα πήρε σιγά σιγά τα ηνία εκμεταλλευόμενη το άγχος των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα και κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, άρχισε να επισκέπτεται περισσότερο από το... επιτρεπτό την εστία του Καρνέζη. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό που στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν άστοχοι. Τόσο ο Ίσκο στο 12', όσο και οι Φαμπρίς και Ελισέου στο 14' και στο 28' δεν βρήκαν δίχτυα, ωστόσο ήταν φανερό ότι οι «πράσινοι» ακροβατούσαν σε τεντωμένο σκοινί.

Σε κάθε λάθος που έκαναν στη μεσαία γραμμή (και δεν έκαναν και λίγα), οι Βελάσκες, Πίντο, Βύντρα και Σπυρόπουλος έμεναν εκτεθειμένοι και ο Βιτόλο έτρεχε να τούς βοηθήσει. Με βάση την εικόνα του πρώτου 45λεπτου και το μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη που παρουσίασε το «τριφύλλι» (εντελώς αποκομμένος ο Φορναρόλι, ελάχιστη κινητικότητα στις πτέρυγες και αδυναμία αξιοποίησης της ταχύτητας του Σισοκό), ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε κάτι περισσότερο από το 0-0, που αν μη τι άλλο του επέτρεπε να ελπίζει για κάτι καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι περίπου 40.000 φίλοι του, πάντως, έδειξαν κατανόηση, ήταν υπομονετικοί και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Μία από τα ίδια...

Ο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες ρίχνοντας στη μάχη τον Μαυρία αντί του μετριότατου Ζέκα με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν πέτυχε τον στόχο του, υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ακίνδυνος επιθετικά, συνέχισε να πουλά με χαρακτηριστική ευκολία τη μπάλα, συνέχισε να μην βρίσκει τρόπο να συνδέσει τις γραμμές του. Ενδεικτικό είναι ότι παρά τη θέλησή τους να ανεβάσουν στροφές, οι «πράσινοι» ανησύχησαν τον Καμπαγιέρο μόνο στο 59' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Κι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο αυξανόταν η πίεση και το άγχος με αποτέλεσμα... να μην υπάρχει αποτέλεσμα. Η ισπανική περιοχή ήταν μονίμως άδεια, οι παίκτες του Φερέιρα έδειξαν αδύναμοι να πάρουν πρωτοβουλίες (μετριότατοι απόψε Σισοκό και Χριστοδουλόπουλος) και μοιραία ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στο Europa League. Ελπίζοντας ότι η κληρωτίδα θα είναι ευνοϊκή την Παρασκευή και θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό. Που με βάση την τωρινή δυναμική του, μάλλον τού ταιριάζει περισσότερο.

Αν μη τι άλλο, το χειροκρότημα των φίλων του «τριφυλλιού» αποτελεί επιβράβευση για την προσπάθεια και απόδειξη ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγαπημένη του ομάδα και παραμένει συσπειρωμένος για την επίτευξη των υπόλοιπων στόχων.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης: Παναθηναϊκός – Μάλαγα.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης!



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved