Η ελπίδα των αουτσάιντερ

Η ελπίδα των αουτσάιντερ

Λιόν και Κοπεγχάγη αντιμετωπίζουν τις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι αντίστοιχα και το onsports σας παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προκριθούν.

Σίγουρα καμία ομάδα δεν ηττήθηκε πριν διεξαχθούν οι αναμετρήσεις. Ωστόσο το έργο των Λιόν και Κοπεγχάγης, απέναντι στις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι αντίστοιχα, είναι αρκετά δύσκολο. Για να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. Βέβαια στον χώρο του ποδοσφαίρου τίποτα δεν είναι αποκλεισμένο και όλα είναι πιθανά. Το onsports σας παρουσιάζει το τι πρέπει να κάνουν τα δύο αουτσάιντερ για να έχουν τύχη απέναντι στα μεγαθήρια.

ΛΙΟΝ

1. Να κρατήσει υψηλό τέμπο

Ένας από τους βασικότερους λόγους που η Λιόν κατάφερε να αποκλείσει την περυσινή σεζόν την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το γεγονός ότι την… έπνιξε στο πρώτο παιχνίδι στο «Ζερλάν». Οι «μερένχες» δεν είχαν χρόνο να προσαρμοστούν στο παιχνίδι. Αυτή ήταν η μισή δουλειά για τους «λιονέ» και ο Κλοντ Πιέλ θα κάνει τεράστιο λάθος αν δεν παρατάξει την ομάδα του με την ίδια τακτική.

2. Πειθαρχία

Αναμφίβολα η Λιόν φέτος δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς η απόδοσή της δεν είναι σταθερή και έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, ενώ η αμυντική της γραμμή δεν παρουσιάζεται το ίδιο πειθαρχημένη με τα προηγούμενα χρόνια. Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης το παραμικρό λάθος αναμένεται να πληρωθεί και για αυτό η Λιόν θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

3. Έξυπνη κατοχή

Τα πιθανότερο στην αναμέτρηση με την Ρεάλ είναι η ομάδα της Μαδρίτης να έχει την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο όταν αυτή θα φτάνει στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Λιόν θα πρέπει να την χρησιμοποιούν όσο πιο έξυπνα γίνεται. Δεν χρειάζεται να περάσει η ομάδα κατευθείαν στην επίθεση για να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Γιοάν Γκουρκίφ είναι αρκετά καλός για να δώσει ανάσες στην ομάδα και να χειριστεί άριστα την μπάλα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα αν κρατήσει αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια του, κάποια στιγμή θα καταφέρει να δώσει κάποια πάσα για γκολ.

4. Αποτελεσματική αντεπίθεση

Ένα από τα δυνατά σημεία της Λιόν είναι η ταχύτητα. Σίγουρα η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και θα αγωνιστεί με επιθετικούς προσανατολισμούς. Αν η Λιόν καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις της θα αυξήσει τις πιθανότητές της για να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει περισσότερες ελπίδες. Ο Λισάντρο μπορεί να μην είναι διαθέσιμος, ωστόσο ο Μισέλ Μπαστός μπορεί να… κάψει οποιαδήποτε αμυντική γραμμή.

5. Στοπ στον Ρονάλντο

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί μόνος του να κάνει την διαφορά, αυτός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός θα αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αλί Σισοκό αναμένεται να επιχειρήσει να του σταματήσει τον δρόμο. Αν το καταφέρει αυτό η Λιόν θα έχει βγάλει εκτός μάχης τον κίνδυνο νούμερο ένα και σίγουρα θα μπορέσει να αυξήσει τις πιθανότητές της να κάνει την έκπληξη.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

1. Γρήγορη προσαρμογή

Η Κοπεγχάγη μπορεί να έχει να αγωνιστεί περίπου δύο μήνες σε επίσημη διοργάνωση (το τελευταίο της παιχνίδι ήταν η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων) ωστόσο στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε έτοιμη, καθώς απέναντι στην Ρόσενμποργκ επιβλήθηκε με 5-0. Ο Κάρλο Αντσελότι μόλις έγινε η κλήρωση είχε τονίσει ότι η Κοπεγχάγη θα είναι φρέσκια στους αγώνες, ωστόσο η λέξη ανταγωνισμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της, καθώς έχει ήδη κατακτήσει το δανέζικο πρωτάθλημα, έχοντας 19 βαθμούς διαφορά. Ένα από βασικότερα που πρέπει να κάνουν οι Δανοί είναι να μπουν γρήγορα στο κλίμα της αναμέτρησης, καθώς αν δείξουν χαλαρότητα έστω και για πέντε λεπτά όλα μπορεί να χαθούν πρόωρα.

2. Το θωρηκτό Ν΄Ντόι

Το θετικό για την Κοπεγχάγη είναι ότι δεν έχει κάποιο αστέρι και στηρίζεται στην ομαδική δουλειά που γίνεται. Ένας από αυτούς που έχει το… εύκολο γκολ είναι ο Νταμέ Ν’Ντόι ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Απέναντι στον Παναθηναϊκό απέδειξε ότι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής του παρελθόντος και ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Απέναντι στον Τέρι στο man to man σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες να τον εκθέσει και αν έχει κάποιες ελπίδες η Κοπεγχάγη οι περισσότερες βασίζονται στον Σενεγαλέζο επιθετικό.

3. Έλεγχος του κέντρου

Το δυνατότερο σημείο της Κοπεγχάγης είναι το κέντρο. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, καθώς στο «Πάρκεν» τα «λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία, ενώ δημιούργησαν και αρκετές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Το κέντρο της Τσέλσι βέβαια θα είναι λειψό, καθώς οι Εσιέν και Μίκελ θα απουσιάσουν και θα είναι πιο soft. Έτσι με τις απαραίτητες βοήθειες του Γκρόνκιερ στο κέντρο η Κοπεγχάγη μπορεί να πάρει το αριθμητικό πλεονέκτημα και να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού.

4. Ευέλικτο σύστημα

Στις αναμετρήσεις της για τους ομίλους του Champions League η Κοπεγχάγη χρησιμοποίησε αρκετά διαφορετικά συστήματα. Αυτό αναμένεται να χρειαστεί και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Στάλε Σολμπάκεν είναι από τους καλύτερους Σκανδιναβούς προπονητές και δεν δείχνει «κολλημένος» με κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Το σύστημα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει είναι το 4-4-1-1 για να μπορέσει να αποφύγει τις μαζικές επιθέσεις της Τσέλσι. Ωστόσο με την κατοχή της μπάλας σίγουρα θα πρέπει να διαφοροποιηθεί στην διάρκεια μίας επίθεσης για να μπορέσει να φανεί και απειλητική.

5. Πίεση στα μπακ

Όπως «μεγάλωσε» η Εθνική ομάδα της Δανίας, με τον ίδιο τρόπο αγωνίζεται και η Κοπεγχάγη. Δηλαδή με την χρησιμοποίηση δύο πλαγιών εξτρέμ που μπορούν να καλύψουν όλη την πλευρά. Ο Μάρτιν Βίνγκααρντ είναι από τους καλύτερους Δανούς ποδοσφαιριστές στην συγκεκριμένη θέση και μπορεί σίγουρα να «τρέξει» τους μπακ των «μπλε» και να τους πιέσει περισσότερο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι «ανάσες» στους αντιπάλους για μαζική επίθεση.



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved