Με την ψυχή στο στόμα η Τσέλσι!

Με την ψυχή στο στόμα η Τσέλσι!

Τι και αν είχε το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα… Τι και αν προηγήθηκε νωρίς με «τραβηγμένο» πέναλτι… Τι και αν έπαιζε για περίπου μία ώρα με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Περέιρα στο 40΄, η Τσέλσι κατάφερε να πάρει μια αγχωτική νίκη (2-1) - πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, κόντρα στην αξιόμαχη Μπενφίκα που έπεσε με ψηλά το κεφάλι, κερδίζοντας τις εντυπώσεις!

Ελαφρώς (έως και… βαρέως) αφ΄ υψηλού μπήκαν οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ», δείχνοντας ξεδιάντροπα τις προθέσεις τους να υπερασπιστούν απλά το  υπέρ τους 1-0 της Λισαβόνας.

Τι και αν ωστόσο νόμιζαν πως είχαν κόψει τα νύχια των «αετών» της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», οι Πορτογάλοι δεν χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε λεπτά, όχι μόνο για να τους διαψεύσουν, αλλά και για να τους προειδοποιήσουν πως τα είχαν… ακονίσει, πιέζοντας με το καλημέρα για το γκολ! Κάπου εκεί ωστόσο αναδύθηκε ο εγωισμός των «μπλε» οι οποίοι πήραν το μήνυμα και ανεβάζοντας σταδιακά ρυθμό, μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε αγώνα… τένις, αφού η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω πριν αναπαυτεί στο φιλέ!

Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα, ο Λάμπαρντ έστηνε φιλοξενούμενους και μπάλα στα έντεκα βήματα, μετά την τραβηγμένη απόφαση του Σκόμινα να καταλογίζει πέναλτι σε… μαρκάρισμα του Γκαρθία (ο οποίος έπεσε πάντως άτσαλα στον Κόουλ) πριν βάλει σε θέση οδηγού τους Λονδρέζους, το έργο των οποίων φρόντισε να κάνει ακόμα πιο εύκολο ο Περέιρα στο 40΄!

Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Χεσούς έπαιρνε πρόωρα τον δρόμο προς τα... ντουζ πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου για τόσο ανόητο όσο και σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μίκελ, υποχρεώνοντας την ομάδα του να κυνηγήσει το θαύμα με παίκτη λιγότερο! Μία, από τις 7 συνολικά φορές που ο διαιτητής έβγαλε την κίτρινη να αεριστεί από το τσεπάκι του στο πρώτο μέρος, δείγμα του πάθους των 22 ποδοσφαιριστών, αλλά και της αυστηρότητάς του!

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Τέρι βρέθηκε στη σωστή θέση (πάνω στη γραμμή), τη σωστή στιγμή (30΄), διώχνοντας το σουτ του Καρντόζο, το 1-0 «καρφώθηκε» στη σέντρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πορτογάλων οι οποίοι δεν το έβαλαν κάτω!

Έχοντας αφήσει την εκνευριστικά ρεαλιστική προσέγγιση του πρώτου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του Ντι Ματέο με την έξοδο από τα αποδυτήρια, αφού είδαν τον Τσεχ να ίπταται διώχνοντας με τα.. νύχια το πλασέ του Καρντόζο στο 48΄, έδειξαν διάθεση να απλώσουν την μπουγάδα, ωστόσο μία η αδυναμία του Ραμίρες απλά να αγριοκοιτάξει την μπάλα προκειμένου να τη στείλει στα δίχτυα (μπορεί και η ανοησία του να μην αφήσει τον Καλού να κάνει τη δουλειά αφού υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως το τόπι «φλέρταρε» έντονα με το πλεκτό) στο 50΄, δύο ο τσακωμένος με αυτά Τόρες (53΄, 57΄), τρεις ο Αρτούρ (57΄, 66΄), τέσσερις η δυστοκία του Μάτα που έστειλε την μπάλα να περάσει βασανιστικά έξω από το αριστερό δοκάρι (70), εεε στο τέλος είδαν το χάρο με τα μάτια!

Οι φιλοξενούμενοι τελικά επιβραβεύτηκαν για το επιθετικό τους ποδόσφαιρο (όχι μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς) και από τη στιγμή που είδαν ότι οι απειλές του Ντιαλό (73΄) και Ολιβέιρα (75΄) - οι οποίοι με το που πάτησαν χορτάρι έδωσαν άλλη πνοή στη γραμμή κρούσης της  Μπενφίκα - πέρασαν στο... ντούκου, είπαν να τινάξουν δίχτυα και καρδιές στον αέρα!

Πέντε λεπτά πριν το 90΄ έτσι, ο Γκαρθία έπαιρνε το αίμα του πίσω για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε και πηδώντας άνετος και ωραίος μέσα στη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, πρόσφερε χιτσκοκικό φινάλε στο ματς! Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως η Τσέλσι ήταν αυτή που αγωνιζόταν με 10 (μπορεί και με εννιά) έχοντας κατασκηνώσει στα... καρέ της, ο Μεϊρέλες βγήκε από το αντίσκηνο (περιοχή) για κυνήγι και επιστρέφοντας, έφερνε μαζί του το σκαλπ της Μπενφίκα!

Το τελείωμα της κούρσας, από το κέντρο, του Πορτογάλου μέσου στο 92΄ έβρισκε την μπάλα χτυπημένη από… κεραυνό (δυνατό σουτ) στον ουρανό της εστίας του  Αρτούρ, τους οπαδούς της Τσέλσι στον έβδομο τέτοιο και τις καρδιές τους στη θέση τους!

Όσο για το μυαλό τους, ταξίδευε ήδη στην πρώτη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα που θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου στο ίδιο γήπεδο (μία εβδομάδα αργότερα ο επαναληπτικός), με φόντο με φόντο το «Αλιάνζ Αρένα», όπου θα γίνει και η απονομή της κούπας με τα μεγάλα… αυτιά.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσέλσι – Μπενφίκα.

Με την ψυχή στο στόμα η Τσέλσι!



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved