Γιοβάνοβιτς: «Αγώνας σταθμός στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ»

Γιοβάνοβιτς: «Αγώνας σταθμός στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ»

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι η αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ιστορική για την ομάδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Ποια είναι τα συναισθήματα και ο ρεαλιστικός στόχος: «Περιμένουμε τον αγώνα με μεγάλη ανυπομονησία. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, καθώς είναι τεράστιες εμπειρίες που μπορούμε να πάρουμε από τον αγώνα. Είναι παιχνίδια που θα βοηθήσουν πολύ στο μέλλον, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ευρωπαίκές ομάδες. Περιμένω μια καλή εμφάνιση, έτσι και αλλιώς η Ρεάλ έχει περάσει, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η Ρεάλ: «Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η Ρεάλ Μαδρίτης για οποιαδήποτε ομάδα. Πολλά εξαρτώνται από το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα χρειαστούμε την καλή διάθεση και πειθαρχία όπως είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ, κυρίως όταν έχουμε κατοχή της μπάλας να κάνουμε περισσότερες προσπάθειες. Αλλά η σημερινή Ρεάλ είναι μια ομάδα που δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις, και ο αγώνας εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια».

Για τις εμπειρίες των τελευταίων δύο χρόνων: «Είναι απίστευτες εμπειρίες που ζήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που είναι πιο δυνατές από εμάς, και τις αντιμετωπίσαμε όλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βελτιωθήκαμε πολύ. Η παρουσία μας σίγουρα δεν ήταν τυχαία, βάση της προσπάθειας των παικτών. Όλες αυτές τις εμπειρίες τις εκμεταλευθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και φτάσαμε μέχρι εδώ. Η ατυχία μας είναι ότι κληρωθήκαμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί όμως και να είμαστε τυχεροί γιατί ολοκληρώσαμε ένα κύκλο με την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Πιστεύω ότι από τα παιχνίδια μπορεί να μάθει πολλά το ΑΠΟΕΛ. Αντιμετωπίζοντας την Ρεάλ έχουμε κάνει τα πάντα».

Αν φοβάται τον αγώνα: «Όχι δεν φοβάμαι το παιχνίδι. Αν η ερώτηση είναι γιατί η Ρεάλ είναι μια ομάδα που σκοράρει, όχι δεν φοβάμαι σε καμιά περίπτωση. Δεν είμαστε εδώ γιατί φοβόμαστε. Όλα μπορούν να συμβούν. Δεν μας φοβίζει ο αντίπαλος. Υπάρχει σεβασμός στην Ρεάλ, σεβασμός στο γήπεδο και σε ότι πρεσβεύει, αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε καλή εμφάνιση».

Για το πως θα παρομοίαζε το ταξίδι στην διοργάμωση: «Ξέρετε όταν έγινε η κλήρωση, ήμουν αρκετά απογοητευμένος γιατί πίστευα με καλύτερη κλήρωση θα είχαμε ελπίδες. Αλλά σκέφτηκα ότι είναι και ένα δώρο να παίξεις με την Ρεάλ. Ακριβώς για τις εμπειρίες που έπαιρναν οι παίκτες, η ομάδα, εγώ ποσωπικά αλλά και το ΑΠΟΕΛ μελλοντικά. Είναι σημαντικές γιατί παίζουμε με την κορυφαία ομάδα, με ένα εξαιρετικό ποροπονητή, με τους καλύτερους παίκτες, και ένα γήπεδο που προκαλεί δέος. Είναι μια εμπειρία που θα είναι σταθμός για την πορεία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Αν οι παίκτες θα απολαύσουν αυτό το δώρο όπως το χαρακτήρισε: «Η απόλαυση είναι για τον κόσμο και όχι για εμάς. Εμείς πρέπει να δούμε τον αγώνα με σοβαρόρητα, και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι που μπορούμε να κάνουμε».

Είναι ο αγώνας με το λιγότερο άγχος, θα μας πείτε την ενδεκάδα: «Όχι φυσικά. Αγωνιστικά προβλήματα είναι οι τραυματισμοί του Ολιβέϊρα και του Τρισκόφσκι. Ο Αίλτον είχε μια ελαφράς μορφής ίωση, είχαμε και κάποιους μικροτραυματισμούς με Ομόνοια αλλά ότι δεν θα παίξουν σπουδαίο ρόλο».

Για το ποιες ομάδες θέλει να δει τελικό: «Είμαι λάτρης του ισπανικού ποδοσφαίρου. Δύο ομάδες πιστεύω ότι θα είναι ο καλύτερος τελικός θα είναι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα γιατί είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στο ευρωπαίκό ποδόσφαιρο. Θα υποστηρίξω την Ρεάλ».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved