Ακόμα ένα βήμα προς το όνειρο

Ακόμα ένα βήμα προς το όνειρο

Η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου στο «Βελοντρόμ» με στόχο να της κόψει το δρόμο προς τον τελικό στην «Αλιάντς Αρένα».

Ένας από τους βασικούς στόχους της Μπάγερν Μονάχου για τη φετινή σεζόν είναι το να φτάσει στον τελικό του Champions League. Βέβαια, κάθε χρόνο οι Βαυαροί έχουν ανάλογες βλέψεις, ωστόσο φέτος έχουν ακόμα ένα λόγο για να θέλουν να βρεθούν σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι.

Αυτός, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι διεξάγεται στο γήπεδό τους και την «Αλιάντς Αρένα». Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ξεπεραστεί αρχικά το εμπόδιο της Μαρσέιγ και ύστερα αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ουσιαστικά πήρε ήδη το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Η παράδοση που ευνοεί και τις δύο

Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες έχει αντιμετωπίσει σε παιχνίδια νοκ-άουτ, τέσσερις φορές ομάδες από τη Γαλλία. Τις τρεις από αυτές πήρε και το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Κάτι ανάλογο αλλά σε μικρότερο βαθμό ισχύει και για τους «Φωκαείς». Αυτό γιατί στις τελευταίες τους δύο κόντρες με Γερμανούς, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος.

Το ένδοξο παρελθόν

Δεν είναι λίγα τα στοιχεία που συνδέουν τις δύο ομάδες. Σίγουρα, δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες ποτέ στο παρελθόν και η ιστορία θα ξεκινήσει να γράφει από σήμερα (28/3) για τους συγκεκριμένους συλλόγους. Ωστόσο, στους Βαυαρούς, αγωνίζονται οι Φρανκ Ριμπερί και Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν οι οποίοι στο παρελθόν έχουν τιμήσει και με το παραπάνω τη φανέλα της Μαρσέιγ. Αντίθετα, ο Φρανς Μπεκενμπάουερ που έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, είχε καθίσει στον πάγκο των Μασσαλών το 1990.

Αρκετοί πονοκέφαλοι για Ντεσάμπ

Τα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάμπ για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου, σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν γίνει με περισσότερες ευκολίες. Ο Γάλλος τεχνικός όμως, δεν υπολογίζει στον βασικότατο τερματοφύλακα, Στιβ Μανταντά, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Τζενάρο Μπρατσιλιάνο. Επίσης, τιμωρημένος είναι και ο Σουλεϊμάν Ντιαβαρά με τον Στεφάν Μπιά να παίρνει τη θέση του στην άμυνα. Σε ό,τι αφορά την επίθεση, εκτός λόγω τραυματισμού είναι ο Λοΐκ Ρεμί, με τον σκόρερ της πρόκρισης στην προηγούμενη φάση, Μπραντάο να παραμένει στη βασική ενδεκάδα.

Ο Γιούπ Χάινκες, έχει σαφώς μικρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ μπορεί να είναι διαθέσιμος, ωστόσο αναμένεται να προφυλαχτεί, καθώς μόλις γύρισε από σοβαρό τραυματισμό, με τον Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν να είναι το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γερμανός τεχνικός.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved