Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε προτίμηση σε αντίπαλο, αλλά…»

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε προτίμηση σε αντίπαλο, αλλά…»

Κουράγιο και ελπίδα να βρεθούν στη θέση του δίνει στις μικρομεσαίες ομάδες της Ευρώπης η έκπληξη του ΑΠΟΕΛ σύμφωνα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει αγωνία για την αυριανή (16/03) κλήρωση του Champions League, αλλά και προτίμηση που δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει.

«Θα πούμε αύριο, είναι μία φανταστική εμπειρία, μία φανταστική αίσθηση το ότι είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του τεχνικού του «Θρύλου» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (15/03), όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κατάσταση της ομάδας του, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Θεωρείτε ότι το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε ένα ιδανικό επίπεδο μετά τα τελευταία αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Champions League...

«Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία αποτελέσματα και τα παιχνίδια που κάναμε στο πρωτάθλημα, αλλά και με την Λιόν, λειτουργούν πάρα πολύ καλά για την κατάσταση της ομάδας. Πάντα οι νίκες φέρνουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και καλύτερη διάθεση. Ακόμη και στις περιόδους που δεν είχαμε καλά αποτελέσματα δεν είχαμε ιδιαίτερη πίεση, όταν όμως φέρνεις κάποια αποτελέσματα όπως αυτά στο Champions League σίγουρα η κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή».

Για τη χαμηλή παραγωγικότητα της ομάδας στο πρωτάθλημα...

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό, με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, τους στόχους που έχει η κάθε ομάδα, ειδικότερα οι μικρομεσαίες ομάδες. Είναι πάντα δύσκολο για μία ομάδα όπως εμάς που κυνηγάει το σκορ και το αποτέλεσμα να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες. Αυτό δεν παρατηρείται μόνο στο δικό μας πρωτάθλημα, αλλά και σε άλλα, εάν εξαιρέσουμε 3-4 μεγάλα πρωταθλήματα όπου είναι διαφορετικά τα μεγέθη και η φιλοσοφία. Χώρες όπως η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο. Στις υπόλοιπες χώρες παρατηρείται και πρέπει να βρεις τρόπους για να το αντιμετωπίσεις».

Για την κλήρωση και τις προτιμήσεις του...

«Την κλήρωση θα την παρακολουθήσω όπως όλες τις κληρώσεις μέχρι τώρα. Δεν ήξερα ότι είναι η τελευταία κλήρωση και νόμιζα ότι είναι μόνο για τα προημιτελικά. Σίγουρα με μεγαλύτερη αγωνία και μεγαλύτερη περηφάνια, γιατί ό,τι κάναμε στον θεσμό και βρεθήκαμε στα προημιτελικά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μου. Η αντιπροσωπεία που θα βρεθεί στη Νιόν θα είναι η πρώτη που θα καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας και χαίρομαι για αυτό. Η κλήρωση των προημιτελικών είναι ένα γεγονός που παρακολουθείται από πολλές χώρες και ότι είμαστε μία από τις οκτώ ομάδες καθιστά το ΑΠΟΕΛ ως μία πολύ ευχάριστη έκπληξη σε όλο τον κόσμο, μία έκπληξη που δίνει κουράγιο σε πολλές ομάδες για να βρεθούν στη θέση μας. Αγωνία σίγουρα θα έχουμε, όσο για προτίμηση, τα ονόματα των ομάδων είναι τα μεγαλύτερα που είναι αυτή τη στιγμή στο Champions League και η κλήρωση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Σίγουρα έχουμε αγωνία, προτίμηση σίγουρα έχουμε αλλά δεν μπορώ να πω. Θα πούμε αύριο, είναι μία φανταστική εμπειρία, μία φανταστική αίσθηση το ότι είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved