Η Τσέλσι «λύγισε» τη Νάπολι και πέρασε στους «8» (video)

Η Τσέλσι «λύγισε» τη Νάπολι και πέρασε στους «8» (video)

Οι Λονδρέζοι έγιναν η τελευταία ομάδα που «τσέκαραν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League, μετά τη νίκη τους με 4-1 επί της Νάπολι στην παράταση.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Ντρογκμπά και στο 47’ ο Τέρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 σκορ που έδινε την πρόκριση στους γηπεδούχους. Ωστόσο, η… απάντηση των Ιταλών ήταν άμεση και στο 55’ ο Ινλέρ με «κεραυνό» έξω από την περιοχή «έγραψε» το 2-1 και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Όμως, στο 75’ ο Λάμπαρτ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 3-1, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Η… λύτρωση για τους «μπλε» ήρθε στο 105’ με δυνατό σουτ του Ιβάνοβιτς μέσα από την περιοχή και η Τσέλσι πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να επιβάλουν τον ρυθμό τους, θέλοντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου αγώνα. Οι «μπλε» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως με τους Ραμίρες και Στάριτζ από τα πλάγια.

Μάλιστα, ο τελευταίος ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ντε Σάνκτις, όταν έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των Ιταλών απέκρουσε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν… δράση και μέσα σε ένα τρίλεπτο… φωτιά, δημιούργησαν ισάριθμες απειλές για τον Τσεχ, όμως, στο 14’ το πλασέ του Καβάνι πέρασε άουτ, ενώ στο 15’ και στο 16’ ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, αντέδρασε σωστά στις ενέργειες των Λαβέτσι και Χάμσικ, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, οι Λονδρέζοι αύξησαν την πίεσή τους μπροστά από τα καρέ της Νάπολι και είδαν τους κόπους τους να… καρποφορούν στο 29’ όταν ο Ραμίρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και στο πρώτο δοκάρι ο Ντρογκμπά με δυνατή κεφαλιά, έκανε το 1-0 για τους «μπλε».

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι Άγγλοι βρέθηκαν μία… ανάσα από το γκολ αλλά ο Καμπανιάρο πρόλαβε και έδιωξε με προβολή προ του Ντρογκμπά, ενώ στο 34’ από την σέντρα του Μάτα, η κεφαλιά του Στάριτζ πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Τσέλσι, ήτοι με γκολ. Ο Μάτα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι ο Λάμπαρντ με δυνατή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Σάνκτις και «έγραψε» το 2-0, σκορ που έδινε προβάδισμα για την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, στη συνέχεια η Νάπολι πίεσε και ευτύχησε να μειώσει σε 2-1 με τον Ινλέρ στο 55’ με το οποίο το… εισιτήριο για τα προημιτελικά να… περάσει εκείνη τη στιγμή σε ιταλικά χέρια. Το τέρμα του Ελβετού μέσου φαίνεται πως ενήργησε θετικά για την Τσέλσι, η οποία βγήκε στην επίθεση και πίεσε για το γκολ που θα έφερνε το ματς στην παράταση.

Στο 64’ ο Ιβάνοβιτς έκανε τη σέντρα – σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε, με τον πορτιέρο της Νάπολι να αντιδρά σωστά και δύο λεπτά αργότερα στο σουτ του Ντρογκμπά, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων έφερε… αποτέλεσμα στο 75’ όταν έπειτα από κόρνερ, ο Ντρογκμπά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αρόνικα, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει εύστοχα ο Λάμπαρντ, διαμορφώνοντας το 3-1, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου ματς.

Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Στο πρώτο μέρος, οι Άγγλοι παρουσιάστηκαν πιο δυνατοί και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους έδινε την ευκαιρία να κάνουν αποφασιστικό… βήμα για την πρόκριση.

Μάλιστα, στο 101’ ο Τόρες έκανε απίστευτη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση… οδηγού για την πρόκριση, όταν ύστερα από βαθιά μπαλιά, ο Ντε Σάνκτις έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, δεν κατάφερε να διώξει, ο Ισπανός άσος πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ, υπό την πίεση του Καναβάρο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, σε κενή εστία.

Ωστόσο, η χαμένη ευκαιρία του Τόρες δεν αποδείχθηκε μοιραία για τους «μπλε», καθώς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους της παράτασης, ο Ιβάνοβιτς «έγραψε» το 4-1 έπειτα από γύρισμα του Ντρογκμπά και έφερε την Τσέλσι μία… ανάσα από τα προημιτελικά του Champions League.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάπολι έδειξε πως… έμεινε από δυνάμεις, καθώς δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Τσεχ, με τους Λονδρέζους να κάνουν παιχνίδι κατοχής και να κρατούν μέχρι τέλους το… εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη και τα γκολ του αγώνα Τσέλσι – Νάπολι, όπως σας τα πρόσφερε το Onsports.

Η Τσέλσι «λύγισε» τη Νάπολι και πέρασε στους «8» (video)


C-N από heybs


Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved