Χιώτης: «Τα θαύματα ποτέ δεν τελειώνουν»

Χιώτης: «Τα θαύματα ποτέ δεν τελειώνουν»

Δικαίωμα στο όνειρο συνεχίζει να έχει ο ΑΠΟΕΛ, μετά την πρόκριση επί της Λιόν, με τον Διονύση Χιώτη, τον μεγάλο πρωταγωνιστή της διαδικασίας των πέναλτι, να βάζει ταβάνι, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ακόμη και τη συμμετοχή στον τελικό του Champions League.

«Καλό πρωινό, αλλά δύσκολο», ήταν οι πρώτες λέξεις του Χιώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» και στη συνέχεια συνδύασε τον άθλο του ΑΠΟΕΛ με όσα περνάει η Ελλάδα: «Δείξαμε ότι πρέπει να τα βάζουμε με τα μεγαθήρια. Αυτό πρέπει να μεταφέρω ως μήνυμα. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι. Η διαβίωση στην Ελλάδα έχει φτάσει στον πάτο και πρέπει να τα βάλουμε με τους δυνατούς. Δεν κερδίζει πάντα ο δυνατός. Κερδίζει αυτός που τα δίνει όλα και παλεύει, γενικότερα μέσα στη ζωή και όχι μόνο στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιμένει ο ΑΠΟΕΛ, ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε: «Δεν ξέρουμε εμείς τι να περιμένουμε. Όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, πρώτος στόχος ήταν η πρώτη νίκη στους ομίλους, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Σαχτάρ, βάλαμε στόχο το Europa League. Αφού το καταφέραμε, είπαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το καταφέραμε. Μετά είπαμε πάμε για το θαύμα, το κάναμε και αυτό. Τα θαύματα ποτέ δεν τελειώνουν».

Για το αν έχουν συνειδητοποιήσει αυτό που έχουν πετύχει, με την πρόκριση και επί της Λιόν, τόνισε: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Είναι φυσικό, δεν έχουν περάσει ούτε 12 ώρες από τον άθλο. Θα αργήσουμε να το συνειδητοποιήσουμε».

Όσον αφορά στο μυστικό της επιτυχίας, τόνισε: «Ο ΑΠΟΕΛ έχει αφήσει τον προπονητή να κάνει το κουμάντο του. Του έδειξε εμπιστοσύνη. Ήρθαν και τα δύσκολα, δεν ήταν όλα ρόδινα, περάσαμε αρκετά. Παρόλα αυτά, η διοίκηση είχε εμπιστοσύνη και τον στήριξε. Αυτό θέλει. Να βρεις έναν προπονητή και να περάσει τη φιλοσοφία του. Υπάρχουν τα παραδείγματα της Μάντσεστερ και της Άρσεναλ. Και πάνω από όλα να υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλους».

Ενώ για όσους θεωρούσαν τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ ως αποτυχημένους, όταν αυτοί βρίσκονταν στην Ελλάδα, είπε: «Θα πρέπει να ρωτήσουν τον εαυτό τους: Μήπως εμείς είμαστε οι αποτυχημένοι και δεν βλέπουμε και έχουμε παρωπίδες; Στην Ελλάδα θα πρέπει να δούμε που είμαστε. Υπάρχουν πολλοί που πετούν στα σύννεφα. Νομίζουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το νούμερο ένα στον πλανήτη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει όλο και πιο πίσω και αυτή η νοοτροπία εξακολουθεί και υπάρχει».

Για την Εθνική, είπε: «Ο κ. Σάντος με στήριξε στην ΑΕΚ όσο τίποτα και του χρωστάω πολλά. Είναι καλός άνθρωπος πάνω από όλα. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι στο Euro; Το αφήνω στην κρίση του και ότι και να γίνει, κακία δεν κρατάω».

Όσον αφορά στην κλήρωση, τόνισε: «Δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αντίπαλοι. Δεν θέλω Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Εδώ και που έχουμε φτάσει, έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Θα πω κάτι τρελό, γιατί όχι και τελικό;», ενώ συνέχισε: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι είναι η ομάδα, ζούμε στην πραγματικότητα. Αυτή η πορεία μπορεί να μην πραγματοποιηθεί και πάλι. Ήμασταν και τυχεροί. Δεν ξέρουμε αν θα το ξανακάνουμε. Ζούμε τη στιγμή».

Για το αν έκαναν προπόνηση στα πέναλτι, τόνισε: «Καλό θα ήταν να μην πηγαίναμε και να περνάγαμε από την κανονική διάρκεια. Δεν είχαμε κάνει προπόνηση στα πέναλτι. Σαν τερματοφύλακες είχαμε δει πέναλτι των παικτών, αλλά για το παιχνίδι».

Για το τι τους είπε ο Γιοβάνοβιτς πριν από το παιχνίδι, είπε: «Σε καμία περίπτωση να μην φοβηθούμε. Στο Ζερλάν υπήρχε μια υπερεκτίμηση και ένας μικρός φόβος, δεν ξέραμε τι αντιμετωπίζαμε. Μας είπε να μπούμε μέσα, μην κλειστούμε και να παίξουμε επιθετικά».

Κλείνοντας, ο Χιώτης είπε: «Αφιερώνω την πρόκριση στην οικογένειά μου, γιατί έχουν περάσει πολλά για μένα. Είναι η πιο σημαντική πρόκριση και αξίζει να την αφιερώσω. Ο κόσμος είναι συγκλονιστικός, δεν το έχω ξαναζήσει».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved