Κατάπιε τις… ασπιρίνες η Μπαρτσελόνα!

Κατάπιε τις… ασπιρίνες η Μπαρτσελόνα!

Με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία καταπίνοντας τις «ασπιρίνες» της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 3-1 μέσα στο «Μπάι Αρίνα», έδωσε στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» διαδικαστικό χαρακτήρα!

«Αντίδοτο» στη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ Μαδρίτης έψαχνε μέσω της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η Μπαρτσελόνα και τι καλύτερο από τις «ασπιρίνες» της Μπάγερ!

Οι τελευταίες ωστόσο κάθονταν στο λαιμό των Καταλανών για περισσότερο από σαράντα λεπτά αγώνα, καθώς η συντριπτική… αγαπημένη κατοχή μπάλας που άγγιξε το 78% υπέρ των «μπλαουγκράνα» έπεφτε στο αμυντικό τείχος που είχαν χτίσει οι Γερμανοί μπροστά από την εστία του Λένο.

Σαν να μην έφθανε αυτό, οι ποδοσφαιριστές του Ντουτ, υπερασπιζόμενοι το… πούλμαν της ομάδας που είχαν επιστρατεύσει προκειμένου να κρατήσουν το μηδέν - παρκάροντάς το μέσα στην περιοχή τους - έδειχναν τον απόλυτο σεβασμό στο… άβατο της περιοχής του Βαλντέζ, ο οποίος παρέμενε θεατής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε σημείο μάλιστα που και τη… σιέστα του να έπαιρνε κάτω από τα δοκάρια, κανείς να μην το έπαιρνε χαμπάρι!

Και ενώ η μπάλα συνέχιζε να… κουρνιάζει αδιαμαρτύρητα στα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οικοδεσπότες έκαναν το λάθος να… ξεμυτίσουν από τα καρέ τους - προφανώς παίρνοντας θάρρος από το γεγονός πως μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν απειληθεί ιδιαίτερα – και το πλήρωσαν!

Ο Μέσι με ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά έβρισκε τον Σάντσες που έφευγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας και με εξαιρετικό πλασέ του Χιλιανού, το πούλμαν ντελαπάρισε και η «Μπάρτσα» εξαργύρωνε- έστω και στο 41΄- την… εκνευριστική υπομονή στο παιχνίδι της!

Και αφού οι Γερμανοί συνειδητοποίησαν πως με το «κατενάτσιο» δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, με την έξοδό τους από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο, αποφάσισαν επιτέλους να παίξουν ποδόσφαιρο! Για τη χάρη μάλιστα που έκαναν στους θεατές οι οποίοι είχαν αρχίσει να φλερτάρουν με το τηλεκοντρόλ, λόγω του μονότονου «μπλαουγκράνα» τόνου που είχε αποκτήσει η αναμέτρηση, επιβραβεύτηκαν στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Βαλντέζ (52΄)! Ο Κάντλετς δεν πολυσκέφτηκε τις θερμίδες από τη… γλυκιά σέντρα του Τσόρλουκα - σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ από τα δεξιά - και πηδώντας ψηλότερα από όλους, έφερνε μάλλον ανέλπιστα το ματς στα ίσια για τη Λεβερκούζεν!

Παρόλα αυτά και ενώ δεν είχαν προλάβει καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, τρία λεπτά αργότερα, ο Σάντσες, εξαργυρώνοντας αυτή τη φορά ωραία κάθετη του Φάμπρεγας, επανέφερε την τάξη και το δίκιο, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στους δικαιούχους του!

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Βαλντέζ βρήκε με τα… νύχια την μπάλα πριν συμμαχήσει με το αριστερό του δοκάρι, στο διαγώνιο σουτ του Κάστρο στο 64΄, ο Μέσι, αφού πρώτα… ισοφάρισε τα δοκάρια μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 72΄, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα δύο λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης!

Πρώτα «έκοβε» στα δύο τη γερμανική άμυνα βγάζοντας στον Άλβες από τα δεξιά και στη συνέχεια «έραβε» το τελικό 3-1 μετά τη σέντρα του Βραζιλιάνου, πριν απολαύσει τους καρπούς της εξαιρετικής (για μία ακόμα φορά) έμπνευσής του στην αγκαλιά των συμπαικτών του, οι οποίοι έβαζαν ήδη πλώρη για την επόμενη φάση!

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Λεβερκούζεν – Μπαρτσελόνα



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved