Γιοβάνοβιτς: «Να δώσουμε σημασία στη ρεβάνς»

Γιοβάνοβιτς: «Να δώσουμε σημασία στη ρεβάνς»

Την επιθυμία του να μην μάθει ο ΑΠΟΕΛ μετά τη λήξη της πρώτης αναμέτρησης με τη Λιόν (14/2) για τη φάση των «32» του Champions League, το... ταβάνι του στη διοργάνωση (και η ρεβάνς της Κύπρου να μην αποκτήσει έτσι διαδικαστικό χαρακτήρα), εξέφρασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχει μεγάλη σημασία το δεύτερο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός του «Θρύλου», μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των «λιονέ», αλλά και να διατυπώσει τα παράπονά του για την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από την UEFA, ότι δεν θα μπορέσει να προπονήσει στο «Ζερλάν» τους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για την ενημέρωση από την UEFA σε ότι αφορά στο γεγονός πως δεν θα προπονήσει την ομάδα του στο Ζερλάν, είπε: «Ενημερωθήκαμε από την UEFA. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εφόσον οι άνθρωποι της UEFA και της Λιόν ήξεραν, τουλάχιστον θα μπορούσαν να μας δώσουν μία επιλογή να έρθουμε πιο νωρίς και να προπονηθούμε το μεσημέρι. Και τα δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε η Λιόν με Μπορντό και Καέν άλλαξαν οι ώρες παιχνιδιού κι έγιναν απόγευμα. Αν μας είχαν ενημερώσει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο νωρίς την προπόνηση».

Πως θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ το αυριανό παιχνίδι: «Παίζουμε με τη Λιόν, η οποία είναι μία από τις 10 καλύτερες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει εμπειρία στην Ευρώπη. Σίγουρα, περισσότερα πράγματα εξαρτώνται από τη Λιόν κι όχι από εμάς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχει μεγάλη σημασία το δεύτερο παιχνίδι».

Για το γεγονός πως ο τεχνικός της Λιόν ανέφερε πως η ομάδα του δεν είναι φαβορί, σχολίασε: «Σίγουρα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είχαμε εξαιρετική παρουσία στους ομίλους. Αλλά πολύ λίγες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουν καταφέρει τόσα πράγματα όσα έχει καταφέρει η Λιόν την τελευταία δεκαετία. Και τουλάχιστον από όλα αυτά τα παιχνίδια που έχουμε κάνει και στην πρώτη χρονιά και στη δεύτερη χρονιά φέτος στο Champions League, θεωρώ ότι είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ομάδες. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στην ομάδα αυτή».

Αν υπάρχει σκοπιμότητα για το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του δεν θα πάρουν… γεύση από το Ζερλάν μέχρι αύριο, δήλωσε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Μπορεί όντως να χειροτερέψει η κατάσταση του γηπέδου. Αλλά αν μας το είχαν πει νωρίτερα, θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε νωρίτερα. Για μένα δεν ήταν πρόβλημα να προπονηθούμε 8 η ώρα, θα μπορούσαμε να προπονηθούμε νωρίτερα όταν μας το επέτρεπαν οι συνθήκες».

Για τους τραυματίες: «Θα περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτός που σίγουρα δεν είναι στην αποστολή είναι ο Ολιβέιρα».

Για το πώς περιμένει τη Λιόν μετά την ήττα της από την Καέν: «Η Λιόν είναι πολύ συμπαγής ομάδα και καλά οργανωμένη. Μπορεί να μην τα πηγαίνει τόσο καλά όσο θα ήθελε στο πρωτάθλημα, αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έδωσε πολλά ματς μαζεμένα».
Όσον αφορά στον θάνατο του πατέρα του συνεργάτη του Πρένταγκ Έρακ, σχολίασε: «Είναι δύσκολη η κατάσταση που περνάει ο στενός μου συνεργάτης. Είναι στο ξενοδοχείο, θα δούμε μετά την προπόνηση αν θα μείνει για το παιχνίδι».

Αν υπάρχει ταβάνι στη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ, κατέληξε: «Ελπίζω να μην υπάρχει ταβάνι, να μην μάθουμε αύριο ποιο είναι το ταβάνι μας στο Champions League».

Από πλευράς ποδοσφαιριστών ο Έλιο Πίντο, πρόσθεσε: «Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει σε τέτοια παιχνίδια. Είναι πρόκληση ο αυριανός αγώνας κόντρα στη Λιόν και ελπίζω να μας βοηθήσει ο Θεός για να μπορέσουμε να προκριθούμε».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved