Γιοβάνοβιτς: «Κίνητρο για τον ΑΠΟΕΛ το Champions League»

Γιοβάνοβιτς: «Κίνητρο για τον ΑΠΟΕΛ το Champions League»

Δεμένος με την Ελλάδα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τόνισε πως κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να επιστρέψει. Παράλληλα, τόνισε πως τα παιχνίδια των «16» του Champions League αποτελούν κίνητρο για όσους βρίσκονται στον ΑΠΟΕΛ.

«Είμαι δεμένος με την Ελλάδα και παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι σε μια πολύ καλή ομάδα στην Κύπρο», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε ερώτηση για το αν υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες, ο Σέρβος τεχνικός απάντησε: «Υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν κατά καιρούς για μένα. Μου έχει δώσει ευκαιρία το ΑΠΟΕΛ για να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Με το ΑΠΟΕΛ μπορώ να κάνω κάτι ξεχωριστό».

Όσον αφορά στην παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League, ο Γιοβάνοβιτς τόνισε: «Πρέπει να συνδυαστούν πολλά πράγματα. Όταν είσαι 4 χρόνια στην ίδια ομάδα αφήνεις το δικό σου στίγμα. Πρέπει να έχεις και καλούς παίκτες, που έχουν υψηλούς στόχους. Ο προπονητής συνδέει τις προσδοκίες του παίκτη με το στόχο που θέτει. Μια ομάδα που προετοιμάζεται ήρεμα, έχει μεγάλη σημασία.

Έχουμε πολύ λίγες διακοπές και ξεκινάμε νωρίς τα προκριματικά. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, όταν εμείς παίξαμε με την Ζενίτ, είχαμε παίξει έξι παιχνίδια για τα προκριματικά. Μας βοήθησαν και οι εμπειρίες που είχαμε και πριν από δύο χρόνια. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη πίεση όσο οι ελληνικές ομάδες. Και αυτό είναι φυσιολογικό.

Η μισή ομάδα πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι ότι όταν οι παίκτες βρεθούν σε καλό περιβάλλον, χωρίς οικονομικά προβλήματα, αποδίδουν καλύτερα. Έχουν όλα τα κίνητρα για να πετύχουν κάτι υψηλό. Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό για να κάνει μια υπέρβαση ένας παίκτης. Και ο Πάρντο και ο Χιώτης και ο Κόντης και ο Αλεξάνδρου έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Κανείς προπονητής δεν είναι μάγος».

Αναφορικά με τον Αϊλτον, ο Σέρβος προπονητής είπε: «Τον είχαμε αντιμετωπίσει με την Κοπεγχάγη. Μου άρεσε το στιλ του, ο ίδιος είχε μείνει εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που είχε συναντήσει. Ταιριάζει στο προφίλ της ομάδας. Είναι από τους καλύτερους επιθετικούς της διοργάνωσης».

Για το ότι όλες οι ομάδες θέλουν ως αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, τόνισε: «Είναι φυσιολογικό. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουν προκριθεί 2-3 φορές. Θα δούμε τι θα γίνει όταν θα παίξουμε. Είμαστε ομάδα από ένα μικρό ποδοσφαιρικά νησί. Σε αυτά τα παιχνίδια κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Αυτό που εύχομαι είναι τον Φεβρουάριο να είμαστε σε καλή κατάσταση».

Ενώ για το ποια ομάδα θα ήθελε ως αντίπαλο ο ίδιος, είπε: «Δεν έχω καμία προτίμηση για την κλήρωση. Ήταν σημαντικό ότι μείναμε στην 1η θέση. Αποφύγαμε κάποιες ομάδες που οι ελπίδες μας θα ήταν ανύπαρκτες. Οι ομάδες που ήταν στο γκρουπ μας ήταν πολύ ισχυρές. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο επίπεδο των ομάδων που ήταν στον όμιλό μας».

Για τις διαφορές του ελληνικού με το κυπριακό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι λίγο πιο πάνω από το κυπριακό. Αλλά δεν είναι όπως ήταν πριν από 6-7 χρόνια. Άλλος ο ρυθμός στην Ευρώπη και άλλος στην Κύπρο. Αυτό ισχύει και για τις ελληνικές ομάδες».

Για τη φιλοσοφία του ΑΠΟΕΛ και το αν υπάρξει αποχώρηση ή ενίσχυση, είπε: «Όταν είσαι στους 16, κανείς δεν θέλει να φύγει από την ομάδα. Εξαρτάται και από τις προτάσεις που μπορεί να έχουμε. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες σε καλή ηλικία. Υπάρχουν άλλοι που τους τελευταίους 3-4 μήνες έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον από ξένες ομάδες. Η πρόκριση στους 16 δίνει ένα νέο κίνητρο. Όλοι θέλουμε να παίξουμε αυτά τα ματς. Δεν αποφασίζω εγώ για την πώληση κάποιου παίκτη. Κανείς δεν σκέφτεται την αποχώρηση. Το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα γίνει».

Τέλος, μιλώντας για τον Ηρακλή, υποστήριξε: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος το 2007. Άλλαξε διοίκηση, προπονητής, δεν ξεκινήσαμε καλά. Ήταν ανάμιξη του Φερέρ για κάποιους παίκτες που δεν ήμουν υπέρ. Χωρίσαμε φιλικά, γιατί δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Έχω αρκετούς δεσμούς με τον Ηρακλή. Πιστεύω ότι άδικα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται».



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved