Γιοβάνοβιτς: «Αξίζαμε την πρώτη θέση»

Γιοβάνοβιτς: «Αξίζαμε την πρώτη θέση»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε πως ο ΑΠΟΕΛ δικαιούταν απόλυτα την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League και μάλιστα από την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο τεχνικός της ομάδας της Κύπρου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως η ομάδα του κατάφερε απόλυτα δίκαια να προκριθεί, λέγοντας παράλληλα πως ακόμα είναι δύσκολο για όλα τα μέλη του ΑΠΟΕΛ να συνειδητοποιήσουν τι έχουν καταφέρει. Επίσης, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του θεσμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματα που δημιουργεί ένας αποκλεισμός όπως αυτός του Ολυμπιακού:

«Σίγουρα θα υπήρχε πολύ μεγάλη απογοήτευση. Να σας πω μόνο τη θέση που είχαμε εμείς πριν δύο εβδομάδες, που μετά το παιχνίδι με την Πόρτο θέλαμε ένα ακόμη βαθμό και είχαμε τα παιχνίδια με Ζενίτ έξω και Σαχτάρ μέσα. Ξέραμε ότι ο ένας βαθμός ίσως ήταν κοντά, ίσως και πολύ μακριά γιατί είχαμε να κάνουμε με δυο πολύ ισχυρές ομάδες και η αγωνία ήταν μεγάλη. Είμαι σίγουρος ότι χθες, παρότι ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα προς το τέλος σκόρπισαν πολύ μεγάλη απογοήτευση».

Για τον επόμενο αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ στο Champions League:

«Βλέπετε και φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πολύ μεγάλες ομάδες περιμένουν ακόμη και σήμερα να δουν αν θα μπουν στους 16. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Το καλό για εμάς είναι πως καταφέραμε στο προηγούμενο παιχνίδι, με τη Ζενίτ, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και δεν είχαμε την αγωνία να περιμένουμε και άλλα αποτελέσματα. Εξαρτιόταν όλα από εμάς. Κακά τα ψέματα. Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός και να πω ότι αξίζαμε να είμαστε στην πρώτη θέση, αλλά σίγουρα αξίζαμε να είμαστε στους 16. Νομίζω ότι ακόμη και σήμερα, όπως και να το κάνουμε, είχαμε μια τρομερή πορεία και με όποια ομάδα κι αν παίξαμε, είχαμε συνηθίσει σε καλύτερα αποτελέσματα και όλες οι ήττες μας στενοχωρούν. Δεν είμαστε υπερόπτες. Η Σαχτάρ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ήταν καλύτερη και δίκαια μας νίκησε. Τώρα δεν ασχολούμαστε ακόμη με τις ομάδες που είναι δεύτερες. Υπάρχουν ομάδες που θα μου άρεσε πολύ να τις βλέπω, αλλά όχι να τις αντιμετωπίζω».

Για το γεγονός ότι μετά το ματς με τη Σαχτάρ κάλεσε τους παίκτες του να χαιρετήσουν τον κόσμο:

«Το έκανα γιατί κατάλαβα και τους παίκτες. Ηταν ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς, αλλά θέλαμε να τελειώσουμε τους ομίλους με άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι για εμάς. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ σε όλη αυτή τη διοργάνωση, γιατί μην ξεχνάτε πως ξεκινήσαμε τα προκριματικά από τις 12 Ιουλίου. Και είμαστε η μόνη ομάδα που είμαστε από την αρχή ως το τέλος. Δε νομίζω πως άλλη ομάδα που ξεκίνησε από τα προκριματικά έφτασε ως εδώ. Ουσιαστικά χάσαμε μετά από οκτώ αγωνιστικές. Ημασταν στενοχωρημένοι, αλλά αυτό έφυγε. Αυτό που κάναμε, ακόμη δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο σπουδαίο είναι».

Για το αν θέλει να κληρωθεί με την Μαρσέιγ:

«Πραγματικά θέλαμε όλοι να περάσει ο Ολυμπιακός. Θα ήταν σπουδαίο δυο ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο να είναι στους 16. Θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον κόσμο. Ξεκινήσαμε το 2008 με 2.100 βαθμούς και τώρα κοντά στους 30.000 βαθμούς. Αρα φαντάζεστε πόσο τεράστια σημασία έχει αυτό για το μέλλον της ομάδας τουλάχιστον για τα επόμενα 5-6 χρόνια. Είναι ίσως κάτι που μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο. Εκτός από το ότι μπορεί να έχεις γράψει στη συνείδηση των φιλάθλων ότι είσαι στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης, αλλά ίσως μπορείς στο μέλλον να διεκδικήσεις κάτι με καλύτερες συνθήκες. Είναι απίστευτο κι όμως νομίζω πως στην κοινωνία που είμαστε σήμερα είναι ένα παράδειγμα πως ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει και σε άλλους τομείς. Διότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα πολύ δημοφιλές και με όλα αυτά που ζούμε σήμερα μία διέξοδος από πολλά που ζούμε σε καθημερινή βάση. Εμείς θα προσπαθήσουμε και στους 16 να ανταποκριθούμε και να αποδείξουμε πως δίκαια περάσαμε εκεί».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved