«Κανονιές» στην πρόκριση!

«Κανονιές» στην πρόκριση!

Ραντεβού με την… ιστορία έχει το βράδυ της Τρίτης (6/12, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί την Άρσεναλ για την 6η αγωνιστική του Champions League.

Η νίκη απέναντι στους Λονδρέζους αποτελεί… μονόδρομο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχιση των… περιπετειών τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τη νέα χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκονται στην 3η θέση του 6ου ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με 6 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από την Μαρσέιγ (7) και δύο περισσότερους από την Μπορούσια Ντόρτμουντ (4).

Οι πρωταθλητές Γερμανίας, στην τελευταία… στροφή της φάσης των ομίλων θα υποδεχθούν τους Μασσαλούς, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στον όμιλο και έχει άμεσο… αντίκτυπο στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ αναζητούν μόνο τη νίκη, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Ευρώπη, ενώ από την άλλη, το «συγκρότημα» του Ντιντιέ Ντεσάμπ, θέλει οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να… αποφύγουν το «πατατράκ» του αποκλεισμού.

Για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, το ιδανικό σενάριο κάνει λόγο για νίκη επί της Άρσεναλ και την ίδια στιγμή, η Μπορούσια να… κρατήσει μακριά από τη νίκη την Μαρσέιγ, κάτι που θα δώσει το δεύτερο… εισιτήριο του ομίλου για την φάση των «16» στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, για 3η φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League, θα μετρούν 3 στα 3 σε προκρίσεις, στις τελευταίες πέντε περιόδους που έχουν αγωνιστεί στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς τη σεζόν 2008-’09 είχαν αποκλειστεί στα προκριματικά από την Ανόρθωση, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχαν μείνει από το καλοκαίρι εκτός Ευρώπης.

Η τελευταία πρόκριση των «ερυθρόλευκων» ήταν την σεζόν 2009-’10, έχοντας στον όμιλο και πάλι τους «κανονιέρηδες», τους οποίους τους είχαν αντιμετωπίσει, κατά σύμπτωση, την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» και είχαν επικρατήσει με 1-0, χάρις σε τέρμα του Λεονάρντο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι Πειραιώτες ευελπιστούν σε ένα… déjà vu.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει τα πλάνα του έχοντας να αντιμετωπίσει πολλούς «πονοκέφαλους», καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αριέλ Ιμπαγάσα και Φραν Γέστε, δύο παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επιθετική ανάπτυξη των Πειραιώτων. Αντίθετα, στην διάθεση του Ισπανού τεχνικού τέθηκαν οι Νταβίντ Φουστέρ και Πάμπλο Ορμπάιθ, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές βοήθειες.

Πάντως, περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα έχει ο Ισπανός αμυντικός μέσος, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται στην τριάδα των χαφ, δίπλα στους Μανιάτη και Μοντέστο.

Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ έφτασε στην Αθήνα, χωρίς εννέα βασικούς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, ο Αρσέν Βενγκέρ άφησε στο Λονδίνο τους: Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Μικέλ Αρτέτα, Περ Μερτεζάκερ, Βόιτσεχ Σέζνι, Λοράν Κοσιελνί, Άαρον Ράμσεϊ, Αλεξάντερ Σονγκ, Ζερβίνιο και Θίο Γουόλκοτ.

Τα πλάνα των προπονητών

olympiakos-arsenal



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved