Βενγκέρ: «Πρέπει να μας κερδίσουν»

Βενγκέρ: «Πρέπει να μας κερδίσουν»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση αρκεί να κερδίσει την Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο τεχνικός ηγέτης των «κανονιέρηδων» στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Holiday Inn», ενόψει του αυριανού αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», τόνισε πως η ομάδα του έχει κίνητρο να κερδίσει την αναμέτρηση, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Πειραιώτες. Το Onsports έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου και σας μεταφέρει το κλίμα.

Αρχικά, ο Αλσατός προπονητής μίλησε για το γεγονός πως κόντρα στον Ολυμπιακό συμπληρώνει 200 ευρωπαϊκά ματς στον πάγκο των Λονδρέζων: «Τα επόμενα 200 είναι δύσκολα (γέλια)».

Όσον αφορά στην αυριανή «μάχη» απάντησε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε το αήττητο σερί που έχουμε. Πρέπει να δείξουμε τον σεβασμό στη διοργάνωση και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να προκριθεί. Αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν έρθει μόνο δύο ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί ως βασικοί στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής στην Premier League με την Γουίγκαν, τόνισε: «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να δούμε πως θα παίξουν αυτοί οι δύο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την απόδοση της ομάδας και μετά να την κρίνουμε. Μερικοί από τους παίκτες που έχουν έρθει στην αποστολή αγωνίστηκαν και στο Λονδίνο με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να τους πιστώσουμε μερικά ματς».

Αναφορικά με τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση των υπόλοιπων αγγλικών ομάδων, ανέφερε: «Θέλουμε να περάσουν όλες οι ομάδες. Είναι δύσκολο, αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουν».

Ερωτηθείς για τον Μανού Φρίνμποργκ, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου και την απόδοσή του, δήλωσε: «Έχει μια νέα ευκαιρία να μας δείξει τις δυνατότητές του με την απόδοσή του. Το ίδιο ισχύει και με τον Τσάμπερλεϊν. Είναι μεγάλη ευκαιρία και για τους δύο ποδοσφαιριστές».

Παράλληλα, για το αν ο Ολυμπιακός θεωρεί πως αξίζει να προκριθεί, σε σχέση την εικόνα του στον όμιλο, τόνισε: «Μαθηματικά έχει ελπίδες να προκριθεί, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να μας κερδίσει. Είχε πολύ καλή απόδοση και πήρε μερικά σημαντικά αποτελέσματα, όπως με την Ντόρτμουντ και την Μαρσέιγ».

Για το αν ισχύουν τα σενάρια για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ροζίτσκι, σχολίασε: «Ο Ροζίτσκι είναι στην Άρσεναλ και εκεί θα παραμείνει».

Ερωτηθείς αν η Άρσεναλ μπορεί να κερδίσει το Champions League, τόνισε: «Δεν είμαστε από τα φαβορί. Έχουμε πλεονέκτημα, γιατί θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Όμως στην συνέχεια θα γίνουν δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεται τύχη και στην κλήρωση. Υπάρχουν δύο φαβορί, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ και οι υπόλοιποι ακολουθούν».

Για τον τραυματισμό του Φρίμπονγκ, είπε: «Σίγουρα πέρυσι πριν τον τραυματισμό του στην προετοιμασία ήταν εντυπωσιακός, όπως και ο Ράμσεϊ. Προσπαθεί πάρα πολύ. Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά θεωρώ ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και χρειάζεται πολύ δυναμικά παιχνίδια. Είναι σίγουρος νικητής. Χρειάζεται μερικά παιχνίδια».

Για την περίπτωση του Νικολάς Ανελκά και αν υπάρχει ενδιαφέρον από την Άρσεναλ, υποστήριξε: «Σίγουρα να περιμένετε κάποια μεταγραφή, αλλά όχι μέσα στην Αγγλία. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω γιατί δεν είναι 100% σίγουρο.

Για το αν είναι εύκολο να δώσει κίνητρα στους παίκτες του, απάντησε: «Έχουμε κίνητρα για να κερδίσουμε. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν παίξει σε πολλά παιχνίδια και αυτό είναι κίνητρο να το αποδείξουν. Θα είναι πιο δύσκολο από το Σάββατο και ότι δυσκολέψαμε τη Μάντσεστερ Σίτι σημαίνει κάτι. Αφήσαμε μερικούς ποδοσφαιριστές που πρέπει να ξεκουραστούν και δεν θα ήταν καλό να τους έχουμε στον πάγκο. Έχουμε κίνητρα και πάμε για την νίκη».

Για τα δικά του κίνητρα καθώς συμπληρώνει 200 ευρωπαϊκά ματς στον πάγκο της ομάδας, δήλωσε: «Θέλω πάντα να κερδίζω. Πρέπει να αφήνουμε το παιχνίδι στο παρελθόν. Θέλω να δω την ομάδα μου να είναι δυνατή και θα δυσαρεστηθώ αν δεν έχουμε την νοοτροπία νικητή. Έχουμε την επιθυμία να κερδίσουμε».

Τέλος, για το γεγονός ότι τα αρχικά αποτελέσματα δεν ήταν καλά για την ομάδα του, αλλά στην συνέχεια παρουσιάζεται καλύτερη και μπορεί να φτάσει στην 4η θέση του πρωταθλήματος: «Όποτε έχω ευκαιρία θα βάζω νεαρούς παίκτες. Όλοι όμως πρέπει να έχουμε την ευκαιρία μας να δείξουμε την ποιότητά μας».

Φρίμπονγκ: «Ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο»

Μπορεί ο Μανού Φκίμπονγκ να μην έχει αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Γκανέζος άσος, έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, τόνισε πως περιμένει πώς και πώς τον αγώνα, για να δείξει την αξία του.

«Σίγουρα υπάρχουν κίνητρα για το αυριανό παιχνίδι», ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε για την σύνδεση που έχει με τον κόσμο: «Υπάρχει αυτό. Όταν δίνεις το 100% των δυνάμεών σου, οι οπαδοί σου δίνουν περισσότερα. Δεν είχα αγωνιστεί την προηγούμενη φορά στην Ελλάδα. Έχω ενημερωθεί πως υπάρχει μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και μπορεί να μας επηρεάσει. Περιμένω τον αγώνα και θέλω να πάρουμε τη νίκη».

Για την κατάστασή του, απάντησε: «Σιγά σιγά βρίσκω την φόρμα μου και είμαι έτοιμος να αρπάξω κάθε ευκαιρία που θα μου παρουσιαστεί».

Αναφορικά με το γεγονός πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα δίνουν μεγάλη ενέργεια, τόνισε: «Είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε να παίζουμε πάντα σε γεμάτα γήπεδα. Είναι ένα τεστ για μας γιατί αγωνιζόμαστε στην Άρσεναλ».

Για το αν είναι οπαδός της Τότεναμ, καθώς μεγάλωσε σε προάστιο κοντά στο γήπεδο της ομάδας, ανέφερε: «είναι αλήθεια ότι μεγάλωσα εκεί. Δεν είμαι οπαδός της Τότεναμ. Έχω πάει στο γήπεδο μαζί με μερικούς φίλους μας. Η οικογένειά μου ήρθε από την Γκάνα όταν ήμουν 8 ετών».

Τέλος, για την επιστροφή του, ανέφερε: «Γνώριζα ότι θα επιστρέψω αλλά δεν ήξερα πότε θα έπαιρνα την ευκαιρία μου. Πρέπει πάντα να προσπαθώ, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved