Βαλβέρδε: «Έχουμε μία επιλογή, τη νίκη» (photos)

Βαλβέρδε: «Έχουμε μία επιλογή, τη νίκη» (photos)

Το σύνθημα για τον αγώνα της Τρίτης (6/12) κόντρα στην Άρσεναλ έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (5/12).

Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις στο Champions League, προκειμένου να έχει ελπίδα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, τονίζοντας πως το «κλειδί» το έχει η Μαρσέιγ. Παράλληλα, ανέφερε πως θα ήθελε ένα γρήγορο γκολ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός ότι έχετε πολλές απουσίες στο κέντρο;

«Είναι σίγουρο πως έχουμε πολλά προβλήματα. Για να αντιμετωπίσουμε το αυριό παιχνίδι δεν μπορούμε να μιλάμε για τους τραυματίες, αλλά για τους παίκτες που έχουμε στη διάθεση μας. Παραδεχόμαστε πως είναι μια δυσκολία για εμάς, αλλά πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη».

Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός πως η Άρσεναλ θα αγωνιστεί με πολλές αλλαγές και πως θα την αντιμετωπίσετε;

«Δεν γνωρίζω ποιοι παίκτες θα παίξουν. Αλλά δεν ασχολούμαι πολύ με αυτό, γιατί για να είναι παίκτες της Άρσεναλ θα είναι καλοί. Δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Έρχονται για να κερδίσουν. Ακόμα και αυτοί που θα παίξουν για πρώτη φορά, έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο που παίζουν. Ανεξάρτητα ποιοι θα παίξουν, εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή. Να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως η Άρσεναλ είναι πρώτη στον όμιλο. Εμείς, η Μαρσέιγ και η Ντόρτμουντ παλεύουμε για την πρόκριση».

Αναγκαστήκατε στον αγώνα με την Μαρσέιγ να βάλετε τον Μανιάτη στο κέντρο. Έχετε κι άλλους άσους;

«Ελπίζω να μην έχω πολλούς. Μένει ακόμα μια προπόνηση για να δούμε αν θα είναι έτοιμος ο Φουστέρ, αλλά και ο Ορμπάιθ. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικούς παίκτες γιατί δεν έχουμε πολλές επιλογές».

Ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται καλύτερος. Θα είναι βελτιωμένος αύριο;

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, μπροστά στον κόσμο μας. Από την στιγμή που μάθαμε τον όμιλο, εμείς λέγαμε πως θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση αν αύριο θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλά. Όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα μέτριο παιχνίδι και να πούμε ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός και που θα χτυπήσει;

«Θα βάλουμε πολύ γρήγορα ένα γκολ και μετά γυρίσουμε πίσω και στο τελευταίο λεπτό θα βάλουμε ένα ακόμα τέρμα (γέλια). Το μόνο που μένει είναι να καταλάβουν οι παίκτες τι να κάνουν. Θα μου άρεσε να βάζαμε ένα γρήγορο γκολ. Αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε από την αρχή με καλή ψυχολογία και να παίξουμε όπως πρέπει στη διοργάνωση. Όταν παίξαμε στο γήπεδο της Άρσεναλ, στο 10’ χάναμε με 1-0 και στο 20’ χάναμε με 2-0».

Ασχέτως με το αυριανό παιχνίδι, που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός;

«Είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και πιστεύω πως αξίζουμε την πρόκριση και μπορεί να προκριθεί η ομάδα μου. Είναι κάτι υποθετικό. Το ίδιο θα πιστεύουν και οι προπονητές της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι έχουν το «κλειδί». Εμείς πρέπει να κερδίσουμε και μετά να δούμε τι θα γίνει στο άλλο ματς».

Θα αλλάξει ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας, καθώς θα έχετε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα;

«Δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να βγει μπροστά και να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία ποιος θα το κάνει, αλλά αυτό πρέπει να γίνει».

Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι το ταβάνι για μια ελληνική ομάδα, τη στιγμή που η Εθνική προκρίθηκε και πάλι στα τελικά του EURO και τη νίκη του ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει την Τότεναμ, βοηθάει όλη την Ελλάδα. Βοηθάει και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια και για άλλα πράγματα.

Βλέπετε την πρόκριση ως προσωπική σας προπονητική δικαίωση;

«Για μένα δεν είναι κάτι παραπάνω. Είναι σημαντικό παιχνίδι για όλους μας. Βλέπω μόνο να κερδίσει η ομάδα μου. Αυτό που είναι στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Δεν είναι κάτι παραπάνω για μένα προσωπικά».

Τοροσίδης: «Είναι παιχνίδι πρόκριση για εμάς»

Ευδιάθετος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Τοροσίδης, εκπροσωπώντας τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των Πειραιωτών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ματς σημαντικό, ενώ υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη και την πρόκριση.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε για:

Τη σημασία που έχει ο αγώνας για τον Ολυμπιακό και αν θα μείνει στην ιστορία: «Το αυριανό ματς είναι παιχνίδι πρόκρισης για εμάς. Τώρα το τι θα μείνει στην ιστορία θα το δούμε. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι με μία μεγάλη ομάδα. Είναι σημαντικό γιατί θα παιχθεί η πρόκριση».

Τη διαφορά της παρουσίας της ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη: «Κοιτάξτε η αγωνιστική κατάσταση που δείχνουμε στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ευρώπη παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ανοιχτό ποδόσφαιρο. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία τελείως διαφορετική διοργάνωση και δεν μπορούμε να την κρίνουμε το ίδιο με την Ελλάδα. Το βλέπεις διαφορετικά. Όχι ότι το πρωτάθλημα το μειώνουμε αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ το βλέπεις αλλιώς».

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην Γερμανία: «Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι κερδίσουμε. Στόχος μας αύριο είναι η νίκη. Αν έρθει το αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα καλώς. Αν δεν έρθει και το Γιουρόπα Λιγκ είναι μία καλή διοργάνωση».

Τις δύο ευκαιρίες που έχει χάσει κόντρα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ: «Οι ευκαιρίες όλες χάνονται και όλες μένουν. Εμένα με απασχολεί να μας κερδίσουμε αύριο και να περάσουμε κάτι που μέχρι πριν την Μαρσέιγ δεν το πίστευε κανείς ή τουλάχιστον θα το πίστευαν λίγοι».

Το αν η ήττα του Παναθηναϊκού θα επηρεάσει θετικά τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι το 70 με 80 τοις εκατό. Για το πρωτάθλημα παίζει σημαντικό ρόλο η ήττα του Παναθηναϊκού. Για αύριο δεν πιστεύω ότι παίζει τέτοιο ρόλο».

Τις... παρενθέσεις με τον Αστέρα Τρίπολης: «Η ομάδα προσπαθεί να παίζει καλή μπάλα. Άλλοτε της βγαίνει και άλλοτε όχι. Έχουμε τραυματισμούς και υπάρχει κούραση. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Είναι η αλήθεια. Ελπίζω αύριο να κάνουμε το καθήκον μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved