Κόντης: «Έρχονται νέες προκλήσεις για τον ΑΠΟΕΛ»

Κόντης: «Έρχονται νέες προκλήσεις για τον ΑΠΟΕΛ»

Ο Χρήστος Κόντης υποστήριξε πως… τα καλύτερα έρχονται για τον ΑΠΟΕΛ και τόνισε ότι «τα χρήματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο», αναφερόμενος στη διαφορά που έχουν στα μπάτζετ οι Κύπριοι με τις ομάδες που αντιμετώπισαν στο Champions League.

Ο Χρήστος Κόντης, που ξεκίνησε τη σεζόν ως ποδοσφαιριστής αλλά μετά από περιπέτεια υγείας συνέχισε στο τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» για την πρόκριση της ομάδας του στους «16» του Champions League πριν ακόμα ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων και απέδωσε την επιτυχία στο άριστο κλίμα που επικρατεί στον Κυπριακό σύλλογο.

«Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά για εμάς και απολαμβάνουμε την επιτυχία αυτή. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι με όσα πετύχαμε και κοιτάζουμε μπροστά μας, όπου έρχονται νέες προκλήσεις και μεγάλες εμπειρίες», είπε αρχικά ο Έλληνας άλλοτε κεντρικός αμυντικός.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εμείς αρχικά θα ήμασταν τρελοί να πούμε πως από την 5η αγωνιστική θα έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, με τέτοιο μπάτζετ και τέτοια ιστορία. Παιχνίδι με το παιχνίδι καταφέραμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό, περάσαμε κοιτάζοντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Για το αν η διαφορά στα μπάτζετ επηρεάζει τελικά τις ομάδες, σχολίασε: «Τα χρήματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Εμείς με το δικό μας μπάτζετ γνωρίζω πως τα χρήματα έχουν επενδυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα λεφτά σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις όλα τα απαραίτητα για να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στην ομάδα σου και να έχεις όλα τα εφόδια για να πετύχεις τους στόχους σου, όμως δεν παίζουν ποδόσφαιρο».

Για τη δική του πορεία, επισήμανε: «Ξεκίνησα μέσα από το γήπεδο, ως ποδοσφαιριστής, είναι σημαντικό να παίζεις ποδόσφαιρο σε αυτή τη διοργάνωση. Έτυχε αυτό το περιστατικό, ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την κατάσταση και ζω όλη αυτή την εμπειρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από το τεχνικό τιμ, με γεμίζει αυτό που κάνω, το βλέπω πολύ θετικά και ζω την καινούρια διαδρομή που διαγράφεται μπροστά μου».

Για το αν αγχώνεται από τον πάγκο, πλέον, απάντησε: «Όταν είσαι απ’ έξω έχεις πιο πολύ άγχος. Η ομάδα αυτή όμως με τις χαρές που μας έχει δώσει βγάζει αυτοπεποίθηση και βλέποντας απέξω τα παιχνίδια νιώθεις πως κάτι καλό θα γίνει και περιορίζεται το άγχος».

Ο Χρήστος Κόντης, ρωτήθηκε για το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αν αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, και είπε: «Ισχύει αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όλα τα παιδιά είναι μια παρέα. Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα, οικογενειακό θα έλεγα. Αυτό δεν μπορεί να χαλάσει, βλέπεις τη συμπεριφορά των παιδιών είτε αυτών που παίζουν είτε όχι, βοηθάει πολύ το κλίμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, στα παιχνίδια».

Για το νέο του ρόλο στην ομάδα, υπογράμμισε: «Εγώ το είδα σαν μια νέα πρόκληση. Ήταν ένα τρομερό κι ευχάριστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα και έγινε αυτή η μεγάλη πορεία τα τελευταία τρία χρόνια. Όλα τα παιδιά που ήρθαν εδώ βρήκαν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη. Οι άνθρωποι εδώ μας υποδέχθηκαν πάρα πολύ καλά και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είναι δική του ομάδα, χτίστηκε μια ομάδα που παίρνει από τον καθένα όλα τα θετικά. Εδώ χαιρόμαστε να παίζουμε και να κάνουμε προπόνηση και αυτά φαίνονται στο γήπεδο».

Για την πιθανότητα πρόκρισης του Ολυμπιακού και πιθανή κόντρα με τον ΑΠΟΕΛ, υποστήριξε: «Είναι καλό για τον Ολυμπιακό να προκριθεί αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν τύχει να παίξουμε μαζί, θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Τέλος, ο Χρήστος Κόντης σχολίασε: «Το σημαντικό είναι να βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Θεωρώ πως έχω την εμπειρία να περάσω όλα αυτά τα θετικά μηνύματα στους ποδοσφαιριστές και να τους βοηθήσω σε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved