Στο - μπερδεμένο - μυαλό του Ερνέστο!..

Στο - μπερδεμένο - μυαλό του Ερνέστο!..

Τα αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει του αυριανού κρίσιμου ματς με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», αναγκάζουν τον 47χρονο Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού να… ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα προκειμένου να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μοιάζουν… κομμένοι στη μέση, καθώς οι απουσίες για τον Ολυμπιακό αφορούν παίκτες της μεσαίας γραμμή, με προεξέχουσα αυτή του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντίνος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, που αντιμετώπιζε κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν απέναντι στους Μασσαλούς δίχως το «μαέστρο» τους, ενώ εκτός «μάχης» τέθηκαν, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, και οι Ζαν Μακούν, Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο «txingurri» καλείται να βρει λύσεις για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού στο πιο κρίσιμο ματς του φετινού Champions League χωρίς να έχει στην διάθεση του τα τρία βασικά του κεντρικά χαφ!

Συν τοις άλλοις, ο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει – τουλάχιστον για την βασική 11άδα – τον Λιούμπομιρ Φέισα, καθώς ο Σέρβος απέχει πολύ καιρό από την αγωνιστική δραστηριότητα και ουσιαστικά μπήκε στην αποστολή για τη Γαλλία από… το παράθυρο, καθώς ο Ολυμπιακός κινδύνευε να πάει στη Μασσαλία με 17 και όχι με 18 ποδοσφαιριστές!

Ο 23χρονος Σέρβος, βέβαια, ενδέχεται ν’ αγωνιστεί για κάποιο διάστημα στο αυριανό (23/11, 21:45) ματς στο «Βελοντρόμ», σε καμία περίπτωση ωστόσο, η κατάστασή του δεν εμπνέει σιγουριά στον Ισπανό τεχνικό των «ερυθρόλευκων».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λοιπόν, ξεκινάει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ από τον Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικανός θ’ αποτελέσει τον «κυματοθραύστη» του Ολυμπιακού αγωνιζόμενος στην θέση, στην οποία πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αυτή δηλαδή του ανασταλτικού χαφ, μπροστά από τα δύο στόπερ.

Το δίλημμα του προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας αφορά τις δύο θέσεις μπροστά από τον Μοντέστο… Τα σενάρια είναι αρκετά… Οι υποψήφιοι επίσης αρκετοί (τηρουμένων των αναλογιών, φυσικά)… Όπως αρκετές είναι και οι ενστάσεις, αλλά και οι δεύτερες σκέψεις… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα «πονοκεφαλιάζει» μέχρι την τελευταία στιγμή…

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σύνθεση της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού, τουλάχιστον κατά τα 3/5 της. Ο Μέγιερι θα είναι σίγουρα κάτω από τα δοκάρια, όπως «κλειδωμένο» είναι και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ.

Από κει και πέρα αρχίζουν οι… αλχημείες!

Αν ο Τοροσίδης επιλεγεί τελικά από τον προπονητή του για τον άξονα της μεσαίας γραμμής – εκεί όπου προ διετίας είχε βγάλει… μάτια σ’ ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας το ωραιότερο γκολ της καριέρας του! – για το δεξί άκρο της άμυνας θα επιστρατευθεί ο Μανιάτης.

Αν ο τρίτος της μεσαίας γραμμής είναι ο Χολέμπας – ένα σενάριο, που… τριγυρίζει αρκετά τις τελευταίες ώρες στο μυαλό του Βαλβέρδε! – τότε το αριστερό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Μαρκάνο.

Ο Ισπανός, βέβαια, είναι υποψήφιος και αυτός για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, κάτι που αν τελικά συμβεί, θα διατηρήσει τον Χολέμπας στην θέση του, αυτή δηλαδή του αριστερού μπακ.

Ένα τρίγωνο στα χαφ, δηλαδή, ενδέχεται να είναι αυτό των Μοντέστο-Τοροσίδη-Χολέμπας ή αυτό των Μοντέστο-Τοροσίδη-Μαρκάνο.

Υπάρχει ωστόσο, και η επιλογή της οπισθοχώρησης του Φουστέρ στη μεσαία γραμμή, ώστε να υπάρχει κι ένας παίκτης στο κέντρο που θα μπορεί να «φτιάξει» παιχνίδι.

Αν επαληθευθεί αυτό το σενάριο, τότε στο δεξί άκρο της επιθετικής τριπλέτας του Ολυμπιακού θα παίξει – αντί του Φουστέρ – είτε ο Αμπντούν, είτε ο Φετφατζίδης, είτε ο Γέστε! Ο Βάσκος μάλιστα, «παίζει» κι αυτός για την τρίτη θέση στον άξονα, αυτή του Φουστέρ, μπροστά από Μοντέστο και Τοροσίδη Χολέμπας ή Μαρκάνο) δηλαδή…

Ένα «τραβηγμένο» σενάριο, εξάλλου, θα ήταν η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση στην βασική ενδεκάδα των Μιραλάς, Τζεμπούρ και Πάντελιτς, με τον Σέρβο στην κορυφή της επίθεσης και τους δύο άλλους στις «πτέρυγες»! Σ’ αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είχε μία πολύ δυνατή – ανασταλτικά – τριπλέτα στον άξονα (Μοντέστο, Τοροσίδη και Χολέμπας ή Μαρκάνο) και παράλληλη τρεις «φονιάδες» στην γραμμή κρούσης…

Ο Βαλβέρδε, βέβαια, στην περίπτωση αυτή δεν θα είχε καμία εναλλακτική λύση στον πάγκο του, ενώ ποτέ μέχρι τώρα στην καριέρα του στην Ελλάδα δεν έχει επιλέξει ν’ αγωνιστεί τόσο επιθετικά… Θα το κάνει τώρα στο Champions League και μάλιστα, σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση; Δύσκολο…

Πώς είπατε, ζαλιστήκατε από τα σενάρια για την ενδεκάδα...; Ο τεχνικός του Ολυμπιακού να δείτε «πονοκέφαλο» που έχει τις τελευταίες μέρες!

{textlink02}



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved