Οι συμβουλές του Ότο στον Ολυμπιακό

Οι συμβουλές του Ότο στον Ολυμπιακό

Ο Ότο Ρεχάγκελ, με τον Γιάννη Τοπαλίδη στο πλευρό του, ανέλυσε τον τρόπο, με τον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να αποσπάσει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι ηγήθηκαν της Εθνικής για αρκετά χρόνια, μίλησαν στην «Sportday» σαν γνώστες του γερμανικού ποδοσφαίρου. Αν και ο Χερ Ότο παραδέχθηκε ότι η ισοπαλία είναι ευνοϊκή για τους «ερυθρόλευκους», δεν απέκλεισε την περίπτωση του «διπλού».

Αρχικά, οι πρώην ηγέτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας συμφώνησαν ότι το ματς στην Γερμανία είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρώτο στην Ελλάδα:

«Το παιχνίδι αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον αγώνα του γηπέδου Καραϊσκάκη. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση, καθώς στο γήπεδο της Ντόρτμουντ μαζεύονται σχεδόν 85.000 θεατές. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καυτή. Συν τοις άλλοις, η Ντόρτμουντ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο στην φετινή διοργάνωση του Champions League, επομένως θα έχει πρόσθετο κίνητρο σε αυτή την αναμέτρηση».

Ενώ ο Ρεχάγκελ προσέδωσε το στοιχείο της ομαδικής απόδοσης των ποδοσφαιριστών απόψε (01/11):

«Όλα είναι θέμα απόδοσης. Για να πετύχει κάτι καλό ο Ολυμπιακός θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να βρεθούν σε καλή βραδιά και να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μόνο αν κοντράρουν στα ίσα την Ντόρτμουντ σε ατομικό επίπεδο θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν».

Ο Τοπαλίδης συμπλήρωσε στα παραπάνω τα εξής:

«Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ανοιχτεί. Πρέπει να παίξει κλειστά πίσω και να προσπαθήσει να σκοράρει με αντεπιθέσεις, αξιοποιώντας τους Τζιμπούρ και Μιραλάς στο ανοιχτό γήπεδο. Το αδύναμο σημείο της Ντόρτμουντ είναι η άμυνά της κι εκεί θα πρέπει να προσπαθήσει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός».

Από κοινού ανέλυσαν τα ατού της Μπορούσια:

«Η γερμανική ομάδα έχει τη δύναμή της από τη μέση και μπροστά και θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσους αγωνιστούν από τους Λεβαντόφσκι, Γκέτσε, Καγκάβα και σε δεύτερο πλάνο τους Γκροσκροϊτς και Μπάριος (προέρχεται όμως από τραυματισμό). Αποτελούν τη δύναμη πυρός της Ντόρτμουντ».

Και ο πρώην ομοσπονδιακός κόουτς κατέληξε στις ελπίδες των «ερυθρόλευκων»:

«Για τον Ολυμπιακό καλό αποτέλεσμα θα είναι η ισοπαλία, αλλά αν θες να προχωρήσεις στο Champions League θα πρέπει να κάνεις νίκες. Επομένως το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό θα είναι η νίκη. Αν κατορθώσει να την επιτύχει, θα έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο, γιατί μιλάμε για μία από τις πιο καυτές έδρες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Θα είναι δύσκολο το ματς για την Ελληνική ομάδα, αλλά θεωρώ ότι αν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να καταφέρει κάτι καλό. Η άποψή μου είναι ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να αντέξει στην πίεση που θα του ασκηθεί, τότε θα έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας».

Ενώ ο Τοπαλίδης συμπλήρωσε:

«Ναι, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός αν πιάσει την απόδοση που μπορεί έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι ασφυκτική, αλλά αν παίξει κλειστά και μπλοκάρει τους διαδρόμους, τότε πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved