Οι αριθμοί δείχνουν Ντόρτμουντ, την ουσία ο Ολυμπιακός

Οι αριθμοί δείχνουν Ντόρτμουντ, την ουσία ο Ολυμπιακός

Στο χθεσινό (19/10) ματς, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή, όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά της UEFA, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε ουσία στο παιχνίδι του. Γι’ αυτό, άλλωστε, κέρδισε… Το Onsports πήρε στα χέρια του τα στατιστικά της UEFA, τα μελέτησε και σας τα προσφέρει στο… πιάτο σας…

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να «έχασαν» τις περισσότερες «μονομαχίες» στον… πίνακα των στατιστικών, ωστόσο η εμπειρία τους ήταν αυτή που… μέτρησε περισσότερο και έφτασαν σε μία σημαντική νίκη, που διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι Πειραιώτες είχαν… ουσία στο παιχνίδι τους, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην εστία του Βαϊντενφέλερ, εν αντιθέσει με τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν… σημαντικά την εστία του Φράνκο Κοστάντσο.

Σωστό… σημάδι!

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι δύο ομάδες είχαν από 4 συνολικές προσπάθειες για γκολ, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τις τρεις εξ αυτών, ενώ η Μπορούσια κατάφερε μόλις μία φορά να… τινάξει τα δίχτυα των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες είχαν 5 προσπάθειες εκτός στόχου, ενώ οι Γερμανοί μία λιγότερη, ήτοι 4 και ένα σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Φράνκο Κοστάντσο.

Οι γηπεδούχοι είχαν 3 επεμβάσεις, ενώ στην αντίπερα… όχθη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μόνο μία φορά να βρουν… απάντηση στις προσπάθειες των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως φαίνεται και πιο πάνω, οι δύο «μονομάχοι» είχαν από 9 ολοκληρωμένες προσπάθειες.

«Μοιρασμένη» είναι η στατιστική στην κατηγορία των κόρνερ, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Ντόρτμουντ έστησαν την μπάλα στην γωνία του κόρνερ από 3 φορές, ενώ όσον αφορά στις υποδείξεις οφσάιντ, οι παίκτες του Ολυμπιακού υποδείχθηκαν 4 φορές, ενώ οι Γερμανοί 3. Οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε 24 φάουλ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν… διαπράξει 11, δύο λιγότερα από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ. Αναφορικά με τα φάουλ προς την εστία, οι Πειραιώτες έχουν μία… εκτέλεση προς την εστία, τη στιγμή που σε αυτό το… κομμάτι της στατιστικής, οι πρωταθλητές Γερμανίας… βρίσκονται στο μηδέν!

Γερμανική… υπεροχή

Ωστόσο, οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή της αναμέτρησης, καθώς υπερτερούν στο ποσοστό της κατοχής της μπάλας, έχοντας 56% έναντι 44% του Ολυμπιακού. Μάλιστα, από τα 54:48 συνολικά λεπτά που είναι ο «καθαρός» χρόνος παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή για 30:09 λεπτά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» 24:39 λεπτά.

Όπως φαίνεται από τους αριθμούς, οι Γερμανοί θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, βασιζόμενοι στο passing game, έχοντας παράλληλα περισσότερα τρεξίματα. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Γιούρκεν Κλοπ είχαν υψηλό ποσοστό στις σωστές μεταβιβάσεις με 71%, το οποίο… μεταφράζεται σε 377 επιτυχείς προσπάθειες από τις 529, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι από τις 379 πάσες που επιχείρησαν, οι 230 βρήκαν συμπαίκτη, δηλαδή ποσοστό 61%.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν 119.736 μέτρα, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού κάλυψαν 113.055 μέτρα. Όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο… κομμάτι των αριθμών, οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο στους Βεστφαλούς, θέλοντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, καθώς οι Γερμανοί είχαν πολλά κενά στην άμυνα.

Κάτι τέτοιο φαίνεται και από τις ατομικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» και τις μεταβιβάσεις προς συμπαίκτη επιθετικό. Συνολικά, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν 28 προσπάθειες και μεταβιβάσεις, έναντι 55 των Γερμανών, εκ των οποίων οι 23 ήταν προς τους φορ, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 48. Μάλιστα, οι 7 ήταν προς την αντίπαλη περιοχή με τις 5 να φτάνουν στο σημείο του πέναλτι, ενώ στην… αντίπερα όχθη, από τις 24 πάσες των φιλοξενούμενων που έφτασαν στην περιοχή, οι 12 κατέληξαν στο σημείο του πέναλτι, δείγμα της πολύ καλής λειτουργίας της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Παιχνίδι από τον άξονα

Όπως έχουμε αναφέρει, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού παίζει ο Άριελ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος είναι ο κορυφαίος… δέκτης πασών από τους συμπαίκτες του, μια και έχει 27, ενώ ακολουθούν οι Μοντέστο και Ορμπάιθ από 25.

Αντίθετα, οι Γερμανοί ξεκινούσαν από πολύ πίσω την οργάνωση του παιχνιδιού τους, μια και τις περισσότερες πάσες έχουν δεχθεί οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ντόρτμουντ. Συγκεκριμένα, ο Σούμποτιτς έχει 61, ο Χιούμελς 55 και ακολουθεί ο Μπέντερ (αμυντικός μέσος) με 40.

Κορυφαίος… πασέρ ο Αβραάμ

Τέλος, όσον αφορά στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις, αν εξαιρέσουμε τους Μανιάτη και Πάντελιτς που δεν αγωνίστηκαν πολύ και δεν μπορούν να κριθούν και είχαν 100%, πρώτος είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με 31 σωστές μεταβιβάσεις από τις 37 που επιχείρησε, ποσοστό 84%. Ακολουθεί ο Πάμπλο Ορμπάιθ με 29 στις 39 και ποσοστό 74% και ο Ζαν Μακούν με 73% το οποίο μεταφράζεται σε 22 σωστές μεταβιβάσεις από τις 30.

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved