Βαλβέρδε: «Αισιοδοξία για τη συνέχεια»

Βαλβέρδε: «Αισιοδοξία για τη συνέχεια»

Σημαντικούς χαρακτήρισε τους τρεις βαθμούς για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο Champions League ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ, στην συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη που πανηγύρισε ως προπονητής.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τους πρώτους μας τρεις βαθμούς. Για μένα διπλή η χαρά γιατί είναι οι πρώτοι μου τρεις βαθμοί στο Champions League. Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς η Ντόρτμουντ είναι μία πολύ καλή και πολύ δύσκολη αντίπαλος. Είναι πολύ καλή ομάδα. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Στο πρώτο για εμάς ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Στο δεύτερο μέρος πήγαμε πολύ καλύτερα. Ισορροπήσαμε το ματς. Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει αισιοδοξία για τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τον κόσμο μας που δημιούργησε πολύ καλή ατμόσφαιρα».

Όσον αφορά στον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός και πως αντέδρασε στην αναμέτρηση, τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο μέρος έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά γιατί είχαμε πολλά προβλήματα. Η Ντόρτμουντ μας πίεσε πολύ. Ειδικά στο πρώτο μέρος είχαμε προβλήματα. Τα πρώτα 20 λεπτά ήταν πολύ δύσκολα για εμάς καθώς χάσαμε φάσεις και μπαλιές. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στην περιοχή μας. Δυσκολευτήκαμε πολύ. Στο δεύτερο μέρος προσαρμοστήκαμε. Παίξαμε καλύτερα. Έπρεπε να τραβηχτούμε πίσω γιατί πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να τους κάνουμε ζημιά με αντεπιθέσεις.

Αναφορικά με το τι σημαίνει η αποψινή νίκη για τον Ολυμπιακό, υποστήριξε: «Οι τρεις βαθμοί σήμερα μας βοηθάνε πάρα πολύ στο να πάμε με πιο μεγάλη αισιοδοξία στα επόμενα ματς. Είναι πολύ σημαντικοί. Ξέραμε πως εάν χάναμε θα μέναμε εκτός Ευρώπης. Έχουμε όμως έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά και δύσκολα εκτός έδρας ματς».

Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε και για την εμφάνιση κόντρα στην Ντόρτμουντ σε σχέση με αυτή κόντρα στην ΑΕΚ, δήλωσε: «Όχι δεν ισχύει αυτό γιατί και με την ΑΕΚ ήταν μεγάλη η πρόκληση. Είχαμε και εκεί κίνητρο. Ευτυχώς στο ποδόσφαιρο το κάθε ματς είναι άλλη... ιστορία. Αυτό αρέσει στον κόσμο. Ότι σε κάθε ματς η κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία να ξεπερνάει άλλο εμπόδιο.

Εμείς σήμερα δυσκολέψαμε την Ντόρτμουντ και καταφέραμε να την κερδίσουμε. Με την ΑΕΚ δυσκολευτήκαμε και δεν νικήσαμε. Και την Κυριακή με τον Πανιώνιο είναι μία άλλη ιστορία. Είναι ένα άλλο ματς. Είναι κάτι άσχετο».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα… υπομονής στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ισπανός υποστήριξε: «Σε μένα αρέσει η ομάδα μου να παίρνει πάντα την πρωτοβουλία, να είναι φιλόδοξη, να παίζει καλά και να κάνει ωραία ματς. Αυτό προσπαθούμε πάντα να το εφαρμόσουμε. Υπάρχουν ματς που κλεινόμαστε πιο πολύ πίσω για να κάνουμε πιο μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο, όπως σήμερα που πιστέψαμε ότι θα το κάναμε αυτό με τις αντεπιθέσεις.

Οι προπονητές ξέρουν πως υπάρχουν ματς που πρέπει να προσαρμοστούν με βάσει το τι κάνει ο αντίπαλος γιατί στο τέλος αυτό που θέλεις είναι να νικήσεις. Υπάρχουν ματς που δεν έχεις εσύ τον έλεγχο της κατάστασης, όπως σήμερα που είχε τον έλεγχο σε κάποια σημεία η Ντόρτμουντ. Έτσι εμείς έπρεπε να προσαρμοστούμε.

Για το αν η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού έπαιξε ρόλο κόντρα στον ενθουσιασμό των Γερμανών: «Οι δικοί μας παίκτες είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία. Οι παίκτες των Γερμανών έχουν ταλέντο και πιο καλή φυσική κατάσταση. Όμως όσο περνάει η ώρα οι παίκτες μας ξέρουν να χειριστούν πιο καλά ένα ματς».

Όσον αφορά στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στις γερμανικές ομάδες, ανέφερε: «Δεν το ξέρω αυτό. Εμένα απασχολούσε η προετοιμασία του αγώνα και δεν ξέρω την παράδοση. Αν το ήξερα αυτό θα ήμουν πολύ πιο ήσυχος. Είναι ωραίο να το συζητάμε αυτό όμως μετά το ματς γιατί πριν ξέρεις ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις την Ντόρτμουντ. Οι γερμανικές ομάδες είναι πολύ καλές στην επίθεση όμως σε αφήνουν να κάνεις αντεπιθέσεις. Το σίγουρο είναι ότι εάν παίξουμε ξανά με την ίδια ομάδα θα είμαστε το ίδιο ανήσυχοι».

Αναφορικά με τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση, είπε: «Σίγουρα η Ντόρτμουντ είναι μία ομάδα που ίσως άξιζε να νικήσει την Άρσεναλ και δεν άξιζε να χάσει από την Μαρσέιγ. Ήταν άτυχη. Η Άρσεναλ όταν θέλει κάτι το πετυχαίνει και η Μαρσέιγ είναι πολύ καλή ομάδα. Οι πιθανότητές μας θα εξαρτηθούν από το επόμενο ματς. Έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Τέλος, για το αν σήμερα ήταν το πρώτο ματς θα εξελίσσονταν αλλιώς τα πράγματα, απάντησε: «Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πως σήμερα είμαστε πολύ πιο έμπειροι και πως παίζουμε πλέον στο πρωτάθλημα. Τότε δεν είχαμε ματς στα πόδια μας, είχαμε απώλειες και είχαμε παίκτες στις πρώτες τους μέρες τους στον σύλλογο. Όπως και να έχει όμως όταν τελειώνει ένα ματς που έχασες λες που θα μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικά. Ότι θα άλλαζες τα πράγματα. Όμως δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω».

Κόπηκαν 29.638 εισιτήρια και εισπράχτησαν 640.846 ευρώ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν την Πέμπτη (20/10) καθώς έχουν ρεπό, ενώ η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Πανιώνιο θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής (21/10).

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved