Τοπμέλερ: «Μεγάλο παιχνίδι με συγκινήσεις»

Τοπμέλερ: «Μεγάλο παιχνίδι με συγκινήσεις»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός και η Ντόρτμουντ θα δώσουν σκληρή «μάχη» για τη νίκη, εξέφρασε ο Κλάους Τοπμέλερ.

Ο Γερμανός τεχνικός, σε δηλώσεις του στην «Stadio by Metro» μίλησε για την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τους πρωταθλητές Γερμανίας, έκανε ανάλυση των Βεστφαλών, ενώ υποστήριξε πως δεν μπορεί να ξεχάσει την ήττα με 6-2 από τους Πειραιώτες όταν ήταν τεχνικός της Λεβερκούζεν.

Αρχικά, ο Κλάους Τοπμέλερ μίλησε για την Ντόρτμουντ και τον Γκέτσε: «Ναι, έτσι είναι. Και ο Ολυμπιακός και η Ντόρτμουντ θα παίξουν για τη νίκη γι’ αυτό και περιμένουμε να δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις. Είναι δυο ομάδες που διαθέτουν τεράστια ποιότητα και μπορούν να καθηλώσουν τους θεατές με το ποδόσφαιρο που παίζουν. Είδα τον Ολυμπιακό με την Άρσεναλ και με εξέπληξε. Έπαιξαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο και επέβαλλαν το ρυθμό τους μέσα στο Λονδίνο κάτι που δύσκολα καταφέρνει κανείς.

Η Ντόρτμουντ μπορεί να έχασε το «Νουρί Σαχίν» έχει όμως εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές ικανούς να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Παίζει με 4-2-3-1 και πολλή δουλειά κάνει ο Γκέτσε. Από τα πόδια του περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της Ντόρτμουντ. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να τον περιορίσει θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για τη νίκη. Γενικότερα οι μεσοεπιθετικοί και οι επιθετικοί της Ντόρτμουντ είναι σπουδαίοι παίκτες και μπορούν να κάνουν τη ζημιά με μια προσωπική ενέργεια. Δεν θα συμβούλευα τον Ολυμπιακό να τους δώσει χώρους γιατί παίζουν πολύ γρήγορα και μπορούν με δυο τρεις πάσες να βγάλουν παίκτη στην πλάτη της άμυνας. Περιμένω να γίνει ένα θεαματικό παιχνίδι και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Παράλληλα, ο Γερμανός προπονητής, μίλησε για τον Ολυμπιακό, αλλά και τη… ρεβάνς στην Βεστφαλία: «Ο Αριέλ Ιμπαγάσα θεωρώ ότι είναι το βαρόμετρο του Ολυμπιακού. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία παραμένει τεράστιος παίκτης. Η ελληνική ομάδα έχει σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές και όπως τους είδα στον αγώνα με την Άρσεναλ μπορούν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο. Περισσότερο θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα συνόλου και όχι δυο τριών προσωπικοτήτων.

Όλοι οι παίκτες του έχουν ποιότητα και μπορούν να ξεχωρίσουν αλλά αυτό που πραγματικά μου άρεσε ήταν το σύνολο της ελληνικής ομάδας. Πολλά ενόψει του αγώνα της Γερμανίας θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στον Πειραιά. Αν κερδίσει η Ντόρτμουντ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα βρει το κίνητρο για να κυνηγήσει κάτι στη Γερμανία. Αν συμβεί το αντίθετο και κερδίσει η ελληνική ομάδα δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν πάρει αποτέλεσμα και στη Γερμανία».

Τέλος, ο πρώην τεχνικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, μίλησε και για το παιχνίδι του Σεπτεμβρίου του 2002: «Πώς δεν το θυμάμαι αυτό το παιχνίδι; Είχαμε έρθει με πολλές απουσίες στην Αθήνα για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αν θυμάμαι καλά οι μισοί ίσως και περισσότεροι βασικοί μας ήταν εκτός αποστολής. Ο Ολυμπιακός ήταν σε εκπληκτική βραδιά και εμείς στη χειρότερή μας. Δίκαια χάσαμε με αυτό το μεγάλο σκορ.

Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι να αλλάξω την εικόνα της αναμέτρησης. Η ελληνική ομάδα είχε και την τύχη με το μέρος της αλλά στη ζωή μου πάντα λέω ότι την τύχη σου την προκαλείς και εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε κάνει απολύτως τίποτα για να την προκαλέσουμε. Για το φανατικό κοινό; Ο Ολυμπιακός έχει φανατικό κοινό και στηρίζει πολλά σε αυτό. Πιστεύω ότι στην έδρα του μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved