Έπιασε κορυφή με... καθυστέρηση!

Έπιασε κορυφή με... καθυστέρηση!

Τι και αν καθυστέρησε, αφού χρειάστηκε να φθάσει στην τρίτη αγωνιστική προκειμένου να βρεθεί στο ρετιρέ του 6ου ομίλου, η Άρσεναλ έκανε τελικά έξωση στη Μαρσέιγ από αυτό, περνώντας από το… καυτό «Βελοντρόμ» με 1-0 χάρις σε τέρμα του Άαρον Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις!

Με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα που θα κρατούσε αμφότερες σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι πρωτοπόροι στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Οι Μασσαλοί ωστόσο παίρνοντας ώθηση και από τον κόσμο τους, ήταν φανερά πιο κεφάτοι τα πρώτα λεπτά έχοντας την υπεροχή των κινήσεων, την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ αναλώνονταν σε λάθη στη μεσαία γραμμή. Χαρακτηριστικό μάλιστα της αναμέτρησης ήταν η άνευ αιτίας νευρικότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αναγκάζοντας τον άρχοντα της αναμέτρησης να… αερίσει την κίτρινη κάρτα του τρεις φορές πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου!

Και από τη στιγμή που η ελαφριά υπεροχή των γηπεδούχων δεν… τρόμαζε κανέναν, οι «κανονιέρηδες» είπαν να… ξεμπουκώσουν, με τον Ντιαβαρά ωστόσο στο 21΄ να σβήνει το φυτίλι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή διώχνοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Φαν Πέρσι μετά από κόρνερ του Αρτέτα και… βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Μανταντά. Η Άρσεναλ, ανεβάζοντας την απόδοσή της, είχε πια ισορροπήσει την αναμέτρηση και παρά το γεγονός πως αυτή εξακολουθούσε να έχει καλό ρυθμό, από ευκαιρία ούτε υποψία! Εξαίρεση στον… κανόνα ο Ρεμί ο οποίος στο 31΄ αφού κλείσει ραντεβού με την μπάλα μπροστά στα μάτια του Μερτεζάκερ, θα συναντηθεί πίσω από την πλάτη του, το πλασέ του όμως από πλάγια θέση θα κοντράρει, καταφέρνοντας απλά να… ισοφαρίσει τις ευκαιρίες!

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως οι δυο ομάδες έδειξαν κάποια διάθεση, αυτή δεν ήταν αρκετή να μετουσιωθεί σε ευκαιρίες, αφού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως πρωταρχικό μέλημα των προπονητών ήταν η διαφύλαξη των νώτων τους. Αυτός που επιβεβαίωσε τον κανόνα αυτή τη φορά δεν ήταν άλλος από τον Γουόλκοτ (χρειάστηκε πάντως να βάλει ή ορθότερα να παραλείψει να βάλει το… πόδι του ο Ντιαβαρά) ο οποίος στο 64΄ μετά από πάσα του Ροσίτσκι δεν βρέθηκε μόνο μπροστά από τον Μανταντά, αλλά και από την άρνησή του να παραβιαστεί η εστία του!

Kαι εκέι που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα σφράγιζε με τον πιο εμφατικό τρόπο τις προσπάθειες των δυο ομάδων αφήνοντας πρωταγωνιστές και «ερυθρόλευκους» όλους ευχαριστημένους, ο Ράμσεϊ (πέρασε αλλαγή στο 78΄) είχε αντίθετη άποψη, χαρίζοντας στην Άρσεναλ την πολύτιμη νίκη στο 93' καθώς ο Μανταντά δεν βρήκε και τρίτη απάντηση στο δυνατό σουτ του μέσα από την περιοχή!

Με αυτή τη νίκη οι «κανονιέρηδες» έφθασαν τους 7 βαθμούς αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Μαρσέιγ (6β.), η οποία καταδιώκεται πλέον από τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη του τελευταίου στο «Καραϊσκάκης» επί της Ντόρτμουντ με 3-1.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved