Της… έκοψε τα φτερά

Της… έκοψε τα φτερά

Ύστερα από ένα σκληρό παιχνίδι με 11 κίτρινες ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου, καθώς απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο «Ντραγκάο».

Η φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ μόνο τυχαία δεν μπορεί να κριθεί. Το έκανε μία με την Ζενίτ, το έκανε και δεύτερη με την Σαχτάρ. Η τρίτη απέναντι στην Πόρτο δείχνει ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ικανή να φτάσει τουλάχιστον στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Ο «θρύλος» κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία με 1-1 και με το τέλος του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων βρίσκεται στην κορυφή με πέντε βαθμούς, έχοντας δώσει ήδη τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια.

Έτσι είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης και για ακόμα μία φορά δείχνει ότι φέτος μόνο για τις εμπειρίες δεν συμμετέχει. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πρώτα λεπτά ο Διονύσης Χιώτης τραυματίστηκε και στο 11’ φάνηκε ότι δεν πατούσε καλά, καθώς ένα τραγικό λάθος του, έδωσε το δικαίωμα στην Πόρτο να πάρει το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουλκ.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Κύπρου δεν αγχώθηκαν και απάντησαν άμεσα. Συγκεκριμένα στο 19’ ο Αΐλτον με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έλτον και ισοφάρισε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα όμως οι Κύπριοι διατήρησαν με σχετική ευκολία την ισοπαλία και δεν ανησύχησαν σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν καταπληκτική και δεν χάλασε καθόλου με την αποχώρηση του Χιώτη και την είσοδο του Πάρντο.

Ίσα- ίσα μάλιστα που ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε την κλασικότερη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρει το παιχνίδι. Ο Αντόρνο που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο στο 92’ βρέθηκε απέναντι στον Έλτον, αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ μετά από την παρεμβολή του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Κατά τα άλλα σε ολόκληρο το παιχνίδι τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι κίτρινες κάρτες ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν, καθώς ο Γκοτιέ έβγαλε την κάρτα του 11 φορές από το τσεπάκι του.

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή με πέντε βαθμούς, με τις Ζενίτ και Πόρτο να ακολουθούν με τέσσερις και όλα να είναι στο χέρι των Κύπριων, καθώς για τον δεύτερο γύρο έχουν δύο εντός έδρας αναμετρήσεις.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved