Τζεμπούρ: «Είναι τελικός»

Τζεμπούρ: «Είναι τελικός»

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα βαθμό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ως τελικό την αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική του Champions League, σύμφωνα με τον Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός επιθετικός είναι φιλοξενούμενος στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα της Τετάρτης (19/10) με τους Γερμανούς, χαρακτηρίζοντας την Μπορούσια «μυθική ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ο δωδέκατος ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ραφίκ Τζεμπούρ:

Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 19/10) η ομάδα μας υποδέχεται τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τι γνωρίζεις για την γερμανική ομάδα και ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτήν;

«Η Ντόρτμουντ θα έλεγα ότι παραμένει μια μυθική ομάδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και είναι πολύ γνωστή για τους πολύ θερμούς φιλάθλους της. Πέρσι ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γερμανικό πρωτάθλημα».

Στο σημερινό παιχνίδι πρέπει να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα που θα μας δίνει ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από τη νίκη. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη και αν ναι τι πρέπει να κάνει για να πετύχει το στόχο του;

«Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα βαθμό μας αναγκάζει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό και μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ η ομάδα παρουσιάστηκε σίγουρα πιο ανέτοιμη σε σχέση με την αντίπαλό της, όμως παρ’ όλα αυτά προσπάθησε, ενώ με την Άρσεναλ, που είχε δυο παιχνίδια «στα πόδια της» ήταν φανερά βελτιωμένη, ωστόσο δεν πήρε ίσως αυτό που δικαιούταν. Πιστεύεις ότι τώρα, και μετά από τα παιχνίδια που έχει παίξει, ήρθε η ώρα να παίρνει και το αποτέλεσμα που θέλει όταν έχει καλή απόδοση;

«Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ ότι δεν ξεκινήσαμε πιο νωρίς τις επίσημες υποχρεώσεις μας, αλλά εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι κόντρα στην Μαρσέιγ, ένα παιχνίδι με αρκετά θετικά σημεία απέναντι στην Άρσεναλ και τώρα με την Ντόρτμουντ πρέπει να βάλουμε τη θέληση, αλλά και τον τρόπο, δηλαδή να καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ραφίκ, προσωπικά εσύ στον αγώνα με την Μαρσέιγ και κυρίως στον αγώνα με την Άρσεναλ ήσουν αρκετά καλός. Τι είναι αυτό που περιμένεις τώρα από τον εαυτό σου;

«Η αλήθεια είναι ότι μπήκα ξανά (σ.σ. λόγω του τραυματισμού του) στην ομάδα την τελευταία στιγμή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχω πολλές προπονήσεις με την ομάδα και να μην είμαι έτσι όπως θα ήθελα. Σήμερα νιώθω ότι το σώμα μου είναι εντάξει, έχω ξεπεράσει πλήρως αυτό το διάστημα που απουσίασα. Πιστεύω πως μπορώ να πάω πολύ καλύτερα, να είμαι πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να βοηθάω έτσι περισσότερο τους συμπαίκτες μου».

Το γκολ; Φαντάζομαι σου έχει λείψει το γκολ ειδικά σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια.

«Σίγουρα. Μου δίνεται η ευκαιρία να σκοράρω και προσπαθώ γι’ αυτό, όμως πρώτη προτεραιότητα είναι η ομάδα και μετά εγώ».

Βλέπουμε ότι όλοι στην ομάδα προσπαθείτε και καταφέρνετε να παίξετε ομαδικά. Η μπάλα πηγαίνει σε αυτόν που είναι στην καλύτερη θέση. Παίζεται πολύ γρήγορα, πολύ ομαδικά. Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι αυτό τόσο για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, όσο και για την επιτυχία της ομάδας;

«Πιστεύω ότι σε αυτό που περιγράφετε, στην ομοιογένεια και την ομαδικότητα, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το παρελθόν και έτσι γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους, ενώ έχουμε και το χρόνο σίγουρα με το μέρος μας».

Να επιστρέψουμε στην σημερινή μας αντίπαλο. Υπάρχουν πιστεύεις στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της Ντόρτμουντ τα οποία πρέπει να προσέξουμε;

«Αν και είπα πριν ότι με την Μαρσέιγ κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι, θεωρώ ότι και με τις άλλες ομάδες βρισκόμαστε στο ίδιο περίπου επίπεδο. Έτσι λοιπόν ίσως αυτοί θα είναι που πρέπει να προσέξουν τα στοιχεία του δικού μας παιχνιδιού και όχι εμείς αυτούς. Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που παίζουμε στην έδρα μας».

Μιας και μίλησες για την έδρα. Πόσο σημαντική θεωρείς την έδρα και πόσο αισθάνεστε την ώθηση που σας δίνει το γήπεδο και ο κόσμος στο Καραϊσκάκη;

«Αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Όταν παίζουμε με τον δωδέκατο παίκτη στο πλάι μας, γιατί έτσι αποκαλούμε εμείς τους φιλάθλους μας, έχουμε αβαντάζ. Είναι αυτό που σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να παίζεις ακόμα καλύτερα, να διορθώνεις τα λάθη σου και όλο αυτό μας ωθεί να πηγαίνουμε μπροστά. Είναι ένα ατού πολύ μεγάλο».

Ραφίκ, ο σημερινός αγώνας αλλά και όλοι όσοι θα γίνουν σήμερα και αύριο είναι αφιερωμένοι στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Εσύ τι θα ήθελες να πεις γι’ αυτό;

«Δυστυχώς ο ρατσισμός είναι μέρος της ιστορίας. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια κατάσταση που ενοχλεί πάρα πολύ και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι βρισκόμαστε στο 2011 και ότι πρέπει να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο που γεννιέται σε αυτό τον πλανήτη, γιατί αξίζει το σεβασμό μας».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο γήπεδο;

«Θέλω κατ’ αρχήν να τους ευχαριστήσω γιατί ακόμα και όταν έχουμε δύσκολες αγωνιστικά στιγμές βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και να τους πω ότι η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει σήμερα την Ντόρτμουντ».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved