Λίνεν: «Όπως στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός»

Λίνεν: «Όπως στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί, όπως στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι  με την Άρσεναλ, για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα στη Ντόρτμουντ, σύμφωνα με τον Έβαλντ Λίνεν.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε την επερχόμενη «μάχη» των «ερυθρόλευκων» με την Μπορούσια στο Champions League στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ξεκίνησε, μάλιστα, εξετάζοντας συνολικά τα δύο ματς των συλλόγων στην τρίτη και στην τέταρτη αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης:

«Η αλήθεια είναι ότι  αυτά τα δύο παιχνίδια είναι «τελικοί» και για τις δύο ομάδες. Γιατί αν συγκεντρώσει έξι βαθμούς, είτε η Μπορούσια Ντόρτμουντ είτε ο Ολυμπιακός, τότε θα διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Η ομάδα που θα πάρει τους περισσότερους πόντους σε αυτά τα δύο ματς θα αποκτήσει το σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση στον όμιλο, που θα της επιτρέψει να αγωνίζεται στην Ευρώπη στις αρχές του 2012.

Πιστεύω ότι θα δούμε δύο διαφορετικά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ σκληρή και ποιοτική ομάδα με εμπειρία στο Champions League και στο γήπεδο του ξέρει να παίρνει συνήθως τα αποτελέσματα που θέλει. Παρουσιάζεται διαφορετικός στον Πειραιά, όπου έχει πολύ δυνατή έδρα και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πιέζοντας τον αντίπαλο. Έχει αποκτήσει πλέον ρυθμό, το έδειξε και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και πιστεύω πως θα παρουσιάσει άλλο πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Τότε οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, δεν είχαν τα τρεξίματα και την απαιτούμενη συνοχή, κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι. Τώρα, είναι διαφορετικά τα πράγματα και μπορεί να τα καταφέρει».

Στην συνέχεια μίλησε για τα υπέρ των Γερμανών:

«Η ομοιογένεια. Διαθέτει πολλούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων μπορούν με μία ατομική προσπάθεια να αλλάξουν τα δεδομένα σε έναν αγώνα, αλλά εκείνο που διακρίνει κυρίως την ομάδα είναι το ομαδικό πνεύμα. Έχουν επίσης ενθουσιασμό, ταχύτητα, καλή φυσική κατάσταση και θέλουν να διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έπαιξαν φανταστικό ποδόσφαιρο την περασμένη περίοδο, αλλά αυτή τη σεζόν δεν πηγαίνουν το ίδιο καλά».

Για τους κορυφαίους παίκτες της Ντόρτμουντ:

«Ο Γκέτσε είναι ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Γερμανία αυτή τη στιγμή από τη νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών και προσωπικά θεωρώ ότι είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στις ηλικίες κάτω των 20 ετών. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος και μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Εξαιρετικοί είναι επίσης ο στόπερ Ματς Χούμελς, ο αριστερός μπακ Μάρτσελ Σμέλτσερ, ο Σβεν Μπέντερ και ο Κέβιν Γκόρκροϊτς στα χαφ, ο Λούκας Μπάριος και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην επίθεση».

Για τα μειονεκτήματα της Μπορούσια:

«Η έλλειψη εμπειρίας, καθώς διαθέτει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Αυτό νομίζω στοίχισε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στα δύο πρώτα παιχνίδια της στη διοργάνωση, γιατί είχε τις ευκαιρίες και την δυνατότητα να κερδίσει την Άρσεναλ στην πρεμιέρα, ενώ θεωρώ ότι την αδικεί και το αποτέλεσμα με τη Μαρσέιγ. Επίσης, η απώλεια του Νούρι Σαχίν, που πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει επηρεάσει αγωνιστικά την ομάδα, καθώς ο Ιλκάι Γκιντογάν δεν βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο για να καλύψει το κενό του. Ακόμα, το γεγονός ότι ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα (ο πρώτος σκόρερ πέρυσι με 16 τέρματα) Λούκας Μπάριος, λόγω των υποχρεώσεων του στο Copa America, έχει λειτουργήσει ανασταλτικά στο να βρει η ομάδα τη συνοχή της και τα εύκολα τέρματα που χρειάζεται. Για την ώρα υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση της Ντόρτμουντ και είναι φανερό ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Όπως και ο Ολυμπιακός».

Και κατέληξε στα ατού που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες:

«Την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του από «μεγάλα παιχνίδια» και την ποιότητα των επιθετικών του. Επιπλέον, πρέπει να έχει τα τρεξίματα, το καθαρό μυαλό και το πάθος που έδειξε η ομάδα για το αποτέλεσμα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Αποτελεί μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι δεν αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς κάθε εβδομάδα στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ, αφού ο ανταγωνισμός στην Bundesliga είναι μεγάλος. Τέλος, πρέπει ο Ολυμπιακός να αξιοποιήσει τις καλές στιγμές που θα του παρουσιαστούν στο ματς και να περιορίσει τα λάθη στην άμυνα».

Ακόμα, ο Λίνεν αναφέρθηκε ξεχωριστά στον Χοσέ Χολέμπας, τον οποίο έφερε ο ίδιος στον Ολυμπιακό από την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία του και την εξέλιξη του. Ξεκίνησε ως αριστερός χαφ και τον καθιέρωσα στην θέση του αριστερού μπακ στη Μόναχο 1860. Είναι σκληρός, δυνατός, γρήγορος, δουλεύει πολύ και βελτιώνεται συνεχώς. Θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved