Γεωργάτος: «Κρατάμε την εμφάνιση»

Γεωργάτος: «Κρατάμε την εμφάνιση»

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. «Δε μου άρεσε που με δύο φάσεις δέχθηκε τα γκολ», ανέφερε για το ματς με την Άρσεναλ ο άλλοτε κορυφαίος αριστερός μπακ ενώ έχρισε φαβορί για το πρωτάθλημα τους «ερυθρόλευκους».

Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα εικόνα του Ολυμπιακού που δεν τον έχει πείσει ότι είναι καλή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Ο Γρηγόρης Γεωργάτος υπεραμύνθηκε της επιλογής του Κονστάντσο και τόνισε ότι ο Αργεντινός τερματοφύλακας χρειάζεται στήριξη, ενώ σχολίασε πως ήταν λανθασμένη επιλογή το να αρχίσει στο ματς με τους «κανονιέρηδες» ο Μαρκάνο.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Γεωργάτο ο Ολυμπιακός θα έπρεπε ωστόσο να έχει κάνει έναν καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό και να μην στηρίζεται μόνο στο ατομικό ταλέντο των επιθετικών του και σε αυτό του Ιμπαγάσα που πλέον είναι σε ηλικία με την οποία δε θα μπορεί να βοηθήσει σε διάρκεια αλλά και τις επόμενες σεζόν.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού αρχικά δήλωσε: «Όπως όλοι έχω μείνει στην καλή εμφάνιση που έκανε ο Ολυμπιακός, από τις προηγούμενες που ήταν μέτριες χθες έδειξε ένα στοιχείο που προσπαθούσε να κυνηγήσει το παιχνίδι. Δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά το κυνήγησε μετά το 2-0 και μετά το 2-1 το πίστεψε ότι μπορεί να το γυρίσει. Αυτό μου άρεσε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος και για αυτό δεν ήταν καλός. Είδαμε ότι η Άρσεναλ με δύο ευκαιρίες πέρασε μπροστά. Ήταν άσχημη η εντύπωση άσχετα αν έμπαιναν ή όχι τα γκολ. Η άμυνά της όμως ήταν τραγική και μπορούσες να την κερδίσεις. Το κακό για μένα σαν Ολυμπιακός είναι ότι χωρίς φάσεις, χωρίς πίεση δέχθηκε δυο γκολ. Αυτό συνέβη γιατί ήταν κακά τα μαρκαρίσματα στο κέντρο και κακές οι επιστροφές. Είχε κι ένα άσχημο βράδυ ο Μαρκάνο, με δυο ατομικά λάθη που έφεραν τα γκολ».

Για τις επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε σχολίασε: «Οι επιλογές του κάθε προπονητή είναι δικές του. Δεν είναι ωραίο να ρίχνουμε ευθύνες όμως. Έχουμε μάθει να ρίχνουμε ευθύνες στους άλλους για να είμαστε εμείς καλά».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε επιθετικά, ανέφερε: «Αυτό είναι το «DNA» του Ολυμπιακού. Είναι πολύ εύκολο να κάτσεις πίσω και να μαρκάρεις, να κλείνεσαι και να περιμένεις πότε θα έρθει αυτή η μία φάση που θα κάνεις, πάντα έρχεται. Εμείς όμως και τότε, λέγαμε να μην αλλάζουμε τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα. Όταν πας να παίξεις με μια Άρσεναλ που έχει μείον εννιά παίκτες και στο πρώτο δεκάλεπτο βλέπεις ότι έχεις φάσεις και μπορείς να χτυπήσεις το παιχνίδι, γιατί να μην παίξεις για να το πάρεις».

Σε ερώτηση για το τι δεν του αρέσει από τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Εμένα δε μου αρέσει που ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει τις θέσεις του και ακόμα δεν έχει συνοχή. Έφυγε ο Ριέρα, ο Μιραλάς πήγε αριστερά, υπάρχουν κάποια μικρά πραγματάκια που δεν βοηθάνε. Ο κάθε ένας ακόμα δεν έχει βρει το ρόλο του, υπάρχουν τραυματισμοί, είναι αρκετά πράγματα που συνθέτουν την εικόνα μιας ομάδας. Σίγουρα ο Βαλβέρδε δεν έχει βρει ακόμα τους παίκτες που θέλει σαν κορμό. Εγώ έχω πει ότι έγινε λάθος σχεδιασμός το καλοκαίρι. Έχεις δηλαδή πέντε δεξιά χαφ και πας και παίρνεις κι άλλον παίκτη εκεί χωρίς να καλύψεις άλλα κενά που το έχεις ανάγκη περισσότερο».

Για το αν είδε κάποια βελτίωση στον αγώνα με την Άρσεναλ, τόνισε: «Υπήρχε βελτίωση στο ρυθμό, έπαιξε πιο γρήγορα την μπάλα ο Ολυμπιακός. Βγήκαν καλά κάποιες πάσες με τη μία του Ιμπαγάσα στην αντεπίθεση, εγώ βέβαια δεν τρελάθηκα καθώς είδα μια Άρσεναλ τραγική που δεν είχε κέντρο και άμυνα. Καλά που είχαν και τον Σονγκ πίσω, αμυντικό χαφ είναι αλλά βοήθησε γιατί είναι καλός παίκτης, γιατί οι Μερτεσάκερ και οι άλλοι αλλού πήγαινε η μπάλα και αλλού αυτοί!».

Για το ποιος είναι το φαβορί του ομίλου, υπογράμμισε: «Για μένα φαβορί είναι η Μαρσέιγ. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ από εκεί και πέρα, είναι πάρα πολύ σημαντικό, πρέπει τουλάχιστον να εξασφαλίσει την 3η θέση για να συνεχίσει στην Ευρώπη».

Όσο για την κριτική που γίνεται στον Κονστάντσο, δήλωσε: «Έχουμε κανέναν καλύτερο; Δεν πρέπει να μένουμε στον Νικοπολίδη, ήταν ένας μεγάλος τερματοφύλακας, τελείωσε η καριέρα του, δε θα ξαναβγεί ο ίδιος. Πήραμε έναν τερματοφύλακα, αυτή ήταν η επιλογή του Ολυμπιακού και της διοίκησης και κακώς για μένα υπήρχαν από το καλοκαίρι μουρμούρες. Δεν είναι κι ο Γιασίν τι να κάνουμε τώρα; Πρέπει να τον στηρίξουμε. Τι να κάνει, να βάλει Δασκαλάκη και Μέγιερι και να χάσει μετά και τον πρώτο; Για μένα ο Κοστάντσο θέλει «καρύδια» αρσενικά και να πάρει παιχνίδια για να πάρει ψυχολογία. Αν δεν γίνει αυτό, τον έχεις χάσει. Τα τετ-α-τετ του δευτέρου ημιχρόνου που βγάζει, είναι σα να μη γίνανε και όλοι στέκονται στο γκολ στην κλειστή γωνία».

Για την αντίδραση του Μιραλάς στην αλλαγή του, ανέφερε: «Πιστεύω ότι ήθελε να παίξει κι άλλο, ένιωθα καλά και πίστευε ίσως ότι μπορεί να βάλει κάποιο γκολ. Εμάς αυτά δε πρέπει να μας πειράζουν. Είναι αρνητική η κίνηση του Μιραλάς κυρίως για τον προπονητή, αλλά ας σκεφτούμε λίγο και την πλευρά του ποδοσφαίρου, ήθελε να παίξει να βάλει γκολ».

Ενώ για τον Φέισα, πρόσθεσε: «Είναι μια ουσιαστική μεταγραφή και έχει βοηθήσει. Τον είδαμε για πρώτη φορά ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι και δείχνει ότι έχει τη δύναμη να έρθει από πίσω και να δώσει βοήθειες».

Για τον Ιμπαγάσα, σχολίασε: «Ο Ιμπαγάσα είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής. Όμως δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να στηριχθεί στον Ιμπαγάσα τα επόμενα χρόνια, γιατί είναι 36 χρονών. Βλέπουμε σιγά-σιγά ότι δεν μπορεί να τρέξει και να βοηθήσει. Παίζει με τη μία γιατί δεν μπορεί να τρέξει. Δε μπορεί ο Ολυμπιακός να στηριχθεί στον Ιμπαγάσα».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να βρει παίκτη της δικής του κλάσης για το αριστερό άκρο της άμυνας, απάντησε: «Όπως ήρθα κι εγώ κι έπαιξα, έτσι θα βρεθούν κι άλλοι παίκτες. Είναι δύσκολο να λένε αν θα γίνει καλύτερος από το Γεωργάτο, από τον Τζόλε, από τον Γιαννακόπουλο. Αυτό που κάναμε εμείς δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Δε θα βρεθεί το ίδιο πράγμα γιατί πρέπει να περάσουν 50-60 χρόνια για να γίνει αυτό. Εμείς τότε είμαστε μια αλυσίδα και δε μπορεί να φτιαχτεί ένα τέτοιο πράγμα τώρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά. Πρέπει να στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές. Όταν βλέπω τον Χολέμπας και κάνει ένα κακό παιχνίδι, λέμε δεν πειράζει γιατί έχει δυνατότητες. Αν έκανα εγώ τέτοιο παιχνίδι θα με βρίζανε. Με βρίζανε κάποτε για μια σέντρα του Μπέκαμ στο «Μπερναμπέου» από το κέντρο που κατέληξε σε γκολ».

Τέλος, για το πρωτάθλημα ανέφερε: «Ακόμα έχουμε Α και Β ομάδες και δεν ξέρουμε ποιοι θα ανέβουν και ποιοι θα πέσουν. Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα είναι το φαβορί. Δε βλέπω Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μπορούν να κοντράρουν. Μόνο ο ΠΑΟΚ δείχνει σοβαρός και είναι μια ομάδα που είναι τρία χρόνια μαζί και μπορεί να κοντράρει. Δε ξέρω οι εμίρηδες και οι πρίγκιπες που λένε για τον Παναθηναϊκό αν θα φέρουν παίκτες να αλλάξουν την ομάδα, αλλά εγώ μόνο τον ΠΑΟΚ βλέπω ως κίνδυνο για το πρωτάθλημα».



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved